Το ...δεύτερό μας Safety rasor

Άβαταρ μέλους
donP
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
14
Has thanked: 630 times
Been thanked: 807 times

Παίρνω την πρωτοβουλία να δημιουργήσω ένα νέο θέμα σχετικά με κάποιες απορίες που έχω
όχι επειδή δεν υπάρχουν επαρκείς απαντήσεις, αλλά επειδή θεωρώ την περίπτωσή μου κάπως "ιδιαίτερη"...

Εδώ και κάποια χρόνια (περίπου 3), έχω απαλλαγεί από τα ξυραφάκια-μιας χρήσης και χρησιμοποιώ μία Wilkinson Classic,
η οποία απ'ότι φαίνεται ανήκει στην κατηγορία Double edge-Safety rasors.

Οι λόγοι που αντικατέστησα τα κλασσικά Gillette Sensor/Sensor Excel, Mach3, Wilkinson Quattro, ήταν αφ'ενός η ολοένα αυξανόμενη "αισχροκέρδεια" των εταιρειών (κυρίως των G.και W. ...) και αφ'ετέρου η εικόνα του πατέρα μου να ξυρίζεται με πινέλο και safety rasor (της οποίας τον τύπο δυστυχώς αγνοώ...)

Οι ερωτήσεις μου λοιπόν αφορούν κυρίως τον τύπο της μηχανής που πρέπει να αγοράσω, διότι δεν ξέρω ποιά είναι η κατάλληλη για την περίπτωσή μου.
Μπορώ μετά από 3 χρόνια, να θεωρήσω τον εαυτό μου πεπειραμένο αρκετά ώστε να στραφώ σε μια πιο extreme λύση ή πρέπει να ξεκινήσω όπως ένας αρχάριος ?

Τί θα προτείνατε σε μια αντίστοιχη περίπτωση ?
Νηπίοισιν ου λόγος, αλλά ξυμφορή γίνεται διδάσκαλος.
Δημόκριτος
Άβαταρ μέλους
Δορυφέρων
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
15
Has thanked: 46 times
Been thanked: 148 times

Χαιρετω,καλο ειναι να ξεκινησεις σιγα-σιγα με τις κεφαλες για να μην κοπεις και απογοητευτεις.
Να θυμασαι ρολο παιζει και η καλη λεπιδα.
Μια Merkur 33-34C θα σε καλυψει σε αυτο το σταδιο και μετα ανεβαινουμε.
Εαν θες μπορεις απο τις ρυθμιζομενες να δοκιμασεις και την Merkur Progress της οποιας η μπαρα δεν ειναι επιπεδη.
Αργοτερα θα πας σε πιο επιθετικο σχεδιο και αν θες και σε vintage δυνατες Open Comb.
«ΟΥΚ ΕΙΘΙΣΤΑΙ ΤΟΙΣ ΕΛΛΗΣΙ ΠΡΟΣΚΥΝΕΕΙΝ»

Blog: http://ksyrisma-shaving.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Άβαταρ μέλους
donP
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
14

Δορυφέρων έγραψε:Χαιρετω,καλο ειναι να ξεκινησεις σιγα-σιγα με τις κεφαλες για να μην κοπεις και απογοητευτεις.
Να θυμασαι ρολο παιζει και η καλη λεπιδα.
Μια Merkur 33-34C θα σε καλυψει σε αυτο το σταδιο και μετα ανεβαινουμε.
Εαν θες μπορεις απο τις ρυθμιζομενες να δοκιμασεις και την Merkur Progress της οποιας η μπαρα δεν ειναι επιπεδη.
Αργοτερα θα πας σε πιο επιθετικο σχεδιο και αν θες και σε vintage δυνατες Open Comb.
Καλημέρα.
Πιστεύεις πως θα πρέπει μια Merkur 33 ή 34C απαιτεί πολύ διαφορετικό τρόπο χειρισμού από την W. Classic ?
Θα πρέπει να περιμένω εντελώς διαφορετική συμπεριφορά στο ξύρισμα ?

Ποιές οι βασικές διαφορές μεταξύ των 33 κ' 34C ?
Ο λόγος που προτείνεις βασικά αυτές τις 2, είναι ότι απευθύνονται σε αρχάριους, ότι είναι σχετικά οικονομικές, ή κάτι άλλο ?

Ξέρω πως οι ερωτήσεις αυτές σαν φαίνονται αστείες,
αλλά νιώθω πως έχω μπερδευτεί με τόσους τύπους και κατηγορίες μηχανών και δε θα 'θελα να αγοράσω κάτι που θα αποδειχθεί άχρηστο για εμένα...,
Δημόκριτος
Άβαταρ μέλους
vanm66
Λύκειο
Λύκειο
15
Has thanked: 231 times
Been thanked: 350 times

Κατ'αρχάς καλώς όρισες στο forum.
Ο λόγος που ο Δορυφέρων σου πρότεινε αυτές τις δύο μηχανές είναι ότι έχεις να κάνεις με δύο πολύ καλές μηχανές οι οποίες είναι ιδανικές και για τον αρχάριο αλλά και για τον έμπειρο. Με άλλα λόγια δεν πρόκειται να τις εγκαταλείψεις ούτε αν αποκτήσεις εμπειρία. Ακόμη, θεωρούνται κλασικές. Οι διαφορά τους είναι ότι η 33 έχει μικρότερο βάρος από την 34, έχουν διαφορετικό βάρος στις λαβές, οι κεφαλές είναι ίδιες. +
Σε σχέση με την Wilkinson νομίζω πως επειδή η τελευταία είναι ελαφριά, πιθανά να ασκείς δύναμη ενώ η 34, ας πούμε, ξυρίζει με το βάρος της και θα σου δημιουργήσει ερεθισμούς αν ασκήσεις παραπάνω πίεση.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος vanm66 την 09 Αύγ 2011, 07:40, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Βαγγέλης
Άβαταρ μέλους
Δορυφέρων
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
15
Has thanked: 46 times
Been thanked: 148 times

@ DonP οτι ειπε και ο Vanm66.

Δεν υπαρχει η "χρυση λυση" που αν την εφαρμοσουμε λυσαμε το προβλημα μας
Καθε ατομο ειναι ξεχωριστο και δυστυχως μονο μεσω δοκιμων θα βρεις τι σου ταιριαζει
Εμενα καποτε με βολευαν οι μακριες λαβες,τωρα τις κονταινω στα 7.5-7.8mm το πολυ
Μια ελαφρια μηχανη σε αναγκαζει να ασκησεις πιεση που φερνει προβληματα
Η κινηση πρεπει να ειναι καπως "ρευστη" οχι να δινεις μαχη με το μαγουλο σου να κοπει η τριχα
Σε συνδιασμο με οχι καλο πινελο-σαπουνι αρα και αφρο = προβληματικο ξυρισμα.
«ΟΥΚ ΕΙΘΙΣΤΑΙ ΤΟΙΣ ΕΛΛΗΣΙ ΠΡΟΣΚΥΝΕΕΙΝ»

Blog: http://ksyrisma-shaving.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Άβαταρ μέλους
boltsis
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
14
Has thanked: 366 times
Been thanked: 320 times

Φίλε donP εγώ έχω τη 34C HD και είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος.Στη συστήνω ανεπιφύλακτα καθώς είναι γνωστό ότι προτείνετε για αρχάριους.Επίσης είναι κάτι που δε πρέπει να λέιπει απο τη συλλογή κάποιου που ασχολείται με το παραδοσιακό ξύρισμα!

Εδώ ένα βίντεο με ξύρισμα απο 34C HD.Αν αναρωτιέσαι ποιος είναι αυτός , εγώ είμαι :megagrin !
Dovo Silver Steel Prima, Joseph Allen & Sons Sheffield ,C.V Heljestrand Ringdove Νο55,Dubl Duck Satinedge,Thomas Turner & Co,Thiers-Issard Spartacus "dreadnought",Frederick Reynolds Sheffield
Mercur 34c, Merkur Futur Gold
Ηλίας
Άβαταρ μέλους
donP
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
14

Υπάρχει κάποια εναλλακτική της 34C έστω και σε κάτι ακριβότερο, ή πιστεύετε πως θα δώσω περισσότερα χρήματα χωρίς να τα αξίζει ?

Στην περίπτωση που δεν υπάρχει καμία εναλλακτική,
μπορείτε να προτείνετε κάποιο ελληνικό e-shop απ'όπου μπορούμε να την προμηθευτούμε ?
Με μια πρόχειρη αναζήτηση που έκανα, δε βρήκα τίποτα...

@boltsis : είδα το avatar σου και σοκαρίστηκα προς στιγμήν νομίζοντας πως εσύ ήσουν στην φωτό,
μέχρι που είδα το βίντεο.... :megagrin
Δημόκριτος
Άβαταρ μέλους
boltsis
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
14
Has thanked: 366 times
Been thanked: 320 times

:lachtot :lachtot

Φίλε μου χωρίς να είμαι ειδικός αλλά μέχρι να σου απαντήσει κάποιος πιο εξιδεικευμένος, η 34C HD είναι ότι πρέπει για αρχή παίζοντας σίγουρα και με τις λεπίδες θα δεις σιγά σιγά τι παραπάνω θες απο ένα DE.Δε νομίζω να χρειάζεται να πας σε κάτι ακριβότερο σε αυτή τη κατηγορία αν και δεν τη λες και φθηνή τη 34C.

Τώρα για ελληνικά μαγαζιά δε νομίζω να την έχουνε ο Τσόμπαρης , ο Xenos η κάποιο άλλο eshop απο ότι θυμάμαι όταν την έψαχνα!Μάλλον απο εξωτερικό θα τη πάρεις.
Dovo Silver Steel Prima, Joseph Allen & Sons Sheffield ,C.V Heljestrand Ringdove Νο55,Dubl Duck Satinedge,Thomas Turner & Co,Thiers-Issard Spartacus "dreadnought",Frederick Reynolds Sheffield
Mercur 34c, Merkur Futur Gold
Ηλίας
Άβαταρ μέλους
donP
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
14

boltsis έγραψε::lachtot :lachtot

Φίλε μου χωρίς να είμαι ειδικός αλλά μέχρι να σου απαντήσει κάποιος πιο εξιδεικευμένος, η 34C HD είναι ότι πρέπει για αρχή παίζοντας σίγουρα και με τις λεπίδες θα δεις σιγά σιγά τι παραπάνω θες απο ένα DE.Δε νομίζω να χρειάζεται να πας σε κάτι ακριβότερο σε αυτή τη κατηγορία αν και δεν τη λες και φθηνή τη 34C.

Τώρα για ελληνικά μαγαζιά δε νομίζω να την έχουνε ο Τσόμπαρης , ο Xenos η κάποιο άλλο eshop απο ότι θυμάμαι όταν την έψαχνα!Μάλλον απο εξωτερικό θα τη πάρεις.
Από εξωτερικό τί προτείνετε ? Όχι μόνο από άποψη τιμής, αλλά και ταχύτητας παράδοσης, ποικιλίας παρελκόμενων κλπ...
Πολύ κρίμα να μην υπάρχει κάπου στην Ελλάδα....οι καιροί ΑΠΑΙΤΟΥΝ να στηρίξουμε την οικονομία μας αλλά αυτό είναι μια άλλη κουβέντα....
Δημόκριτος
Άβαταρ μέλους
Apostolos
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
17
Has thanked: 1394 times
Been thanked: 653 times
Επικοινωνία:

34C και η δική μου πρόταση...
Σε ότι αφορά καταστήματα για να την αγοράσεις (online) δεν το ειδικό section του forum.
Νow Τhat Υou Αre Α Μan, Shave Like One.
or
Grow A Beard
(growing a beard doesn't mean you have to be ungroomed)
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ερωτήσεις αρχαρίων”