Merkur Progress 500 @2,5
Gillette Silver Blue #1
Simpson Chubby 2 Synthetic
Zingari Man - Nomad
Extrò - Isola EdT - After Shave
Να πω εξαρχής ότι ήταν ένα απολαυστικό ξύρισμα!
Ύστερα από μια κουραστική ημέρα γεμάτη συναρμολόγηση επίπλων ΙΚΕΑ για το "νέο" δωμάτιο του σχεδόν τρίχρονου γιού μου , που από παιδικό παιδικό παιδικό πήρε μια πιο μεγαλωσα-παιδικο όψη [ σα να αφήνεις την R89 και να παίρνεις μια 34C δηλαδή ], ύστερα από μια τέτοια μέρα λοιπόν και με ένα σχεδόν ξαναλέω τρίχρονο να φωνάζει "κοίτα πήρα μια βίδα μπαμπά!" χρειαζόμουν ένα ξύρισμα ακομπλεξάριστο χωρίς απειλές και επιθέσεις.
Merkur στο 2,5 λοιπόν με λεπίδα εγγύηση και μόνο άγνωστο για εμένα το σαπούνι. Κάνα δυο μήνες στο συρτάρι ήρθε σήμερα και η σειρά του. Άρωμα στο βαζάκι απίστευτο! Όπως πρέπει να μυρίζει ένα σαπούνι ξυρίσματος! Μια υποψία bay rum, λίγο lime..φρεσκάδα και καθαριότητα! Στο βαζάκι όλα αυτά...
Από ιδιότητες το Zingari είναι άριστο!
Γλιστράει , ξαναγλιστράει, προστατεύει.. τα πάντα όλα όπως ήταν αναμενόμενο βέβαια, μιας και οι θετικές κριτικές για την εταιρεία είναι ήδη πολλές. Το άρωμα του όμως βρεγμένο ήταν μια σχετική "απογοήτευση". Άτονο, όχι ίδιο με αυτό που μυρίζει στο βαζάκι.. Μου θύμισε το Accademia Scapicchio της Captain Fawcett. Κοντά σαν αρώματα με τον καπετάνιο να κερδίζει στα σημεία τελικα.
Στέκομαι τόσο στο άρωμα για δύο λόγους. Πρώτος ότι έχω κόλλημα με τα αρώματα - θέλω τα σαπούνια να μυρίζουν όμορφα ( ποιος δε το θέλει δηλαδή ) και "γήινα". Δε μπορώ να δεχτώ αυτές τις συνταγές τύπου σμέουρα με κονιάκ & καραμέλα. Αυτά δεν είναι για τα μούτρα μας αλλά για το στομάχι μας IMHO.
Δεύτερος και πιο σημαντικός γιατί πιστεύω ότι εκεί είναι το μέλλον των σαπουνιών ξυρίσματος. Αρκετοί κατασκευαστές πλέον φτιάχνουν σαπούνια παααααρα πολύ υψηλού επιπέδου. Με το ένα να κερδίζει το άλλο όσον αφορά τις ιδιότητες πραγματικά στα σημεία. Αυτό λοιπόν που για εμένα τουλάχιστον (θα) κάνει τη διαφορά είναι το άρωμα. Τα καλά σαπούνια στο μηχανικό κομμάτι δε μας λείπουν. Σαπούνια όμως όπως ένα Invenio, ένα Dolomiti, ένα Druantia ή ένα Opuntia έχουν αρώματα που δε τα συναντάς κάθε μέρα.
Μη παρεξηγηθώ.. το Zingari Nomad είναι ένα Top Tier σαπούνι που αν όμως μου έλεγαν ότι είναι το καλύτερο άρωμα της εταιρείας ίσως το έπαιρνα σε unscented.