@NYC1920, πολύ ωραία η τροποποιημένη λαβή !!!
Της ταιριάζει πάρα πολύ της κεφαλής !!!
Razorock Lupo 95:Σύντομη παρουσίαση και αντιπαράθεση με την GC 0.84-P .
- Konstantinos1973
- Νήπιο
- 4
- Has thanked: 510 times
- Been thanked: 246 times
- Thanos87
- Νήπιο
- 4
- Has thanked: 8 times
- Been thanked: 66 times
Έκανα 4 ξυρισματάκια με τη μηχανή. Λεπίδες ήταν 2 φορές Gillette Wilkinson Sword και 2 φορές Gillette Platinum από 2 χρήσεις έκαστη.
Αρχικά, στα της επιθετικότητας, και την αίσθηση λεπίδας θα έλεγα πως είναι μόλις ένα κλικ παραπάνω από τη GC 84P. Στα μάγουλα, ακόμη και κόντρα, δεν αισθανόμουν ιδιαίτερα λεπίδα, ή κάποια επιθετικότητα. Πήγαινα γρήγορα, χωρίς να αισθάνομαι ιδιαίτερα λεπίδα, σα να είχα μηχανή σαφώς λιγότερο αποτελεσματική.
Στην περιοχή του λαιμού τώρα, που είναι και για τους περισσότερους σχετικά ευαίσθητη περιοχή(για μένα πάρα πολύ), άρχισα να αισθάνομαι κάπως το blade feel της μηχανής, ιδίως όταν στο XTG πέρασμα (Κόντρα δεν κάνω στο λαιμό ποτέ, ούτε με πολύ ήπιες μηχανές). Ωστόσο ενώ ένιωσα μια σχετική αγριάδα, κάτι ψιλοερεθισμούς που έχω καιρό τώρα κάτω στο λαιμό, δεν τους επιδείνωσε. Έμειναν στάσιμοι.
Ποιότητα κατασκευής εξαιρετική. Αν είχαν δώσει βάση να πουλήσουν κάποια παπάτζα ή κάποιο exotic origin story (βλέπε Tatara ) θα μπορούσαν άνετα βάσει της αγοράς, να τη χτυπάνε και στα 150 ευρώ. Εν τέλει, αν και ακριβή μηχανή, και αν και δε θα είναι η καθημερινή μου, σίγουρα, δε μετανιώνω προς το παρόν για την αγορά. Εϊναι μια μηχανή , που εγώ θα τη χρησιμοποιώ λογικά μια φορά την εβδομάδα, με ένα premium σαπούνι για μέγιστη προστασία, και θα απολαμβάνω το πιο βαθύ ξύρισμα που μπορεί να δώσει το den μου.
Αρχικά, στα της επιθετικότητας, και την αίσθηση λεπίδας θα έλεγα πως είναι μόλις ένα κλικ παραπάνω από τη GC 84P. Στα μάγουλα, ακόμη και κόντρα, δεν αισθανόμουν ιδιαίτερα λεπίδα, ή κάποια επιθετικότητα. Πήγαινα γρήγορα, χωρίς να αισθάνομαι ιδιαίτερα λεπίδα, σα να είχα μηχανή σαφώς λιγότερο αποτελεσματική.
Στην περιοχή του λαιμού τώρα, που είναι και για τους περισσότερους σχετικά ευαίσθητη περιοχή(για μένα πάρα πολύ), άρχισα να αισθάνομαι κάπως το blade feel της μηχανής, ιδίως όταν στο XTG πέρασμα (Κόντρα δεν κάνω στο λαιμό ποτέ, ούτε με πολύ ήπιες μηχανές). Ωστόσο ενώ ένιωσα μια σχετική αγριάδα, κάτι ψιλοερεθισμούς που έχω καιρό τώρα κάτω στο λαιμό, δεν τους επιδείνωσε. Έμειναν στάσιμοι.
Ποιότητα κατασκευής εξαιρετική. Αν είχαν δώσει βάση να πουλήσουν κάποια παπάτζα ή κάποιο exotic origin story (βλέπε Tatara ) θα μπορούσαν άνετα βάσει της αγοράς, να τη χτυπάνε και στα 150 ευρώ. Εν τέλει, αν και ακριβή μηχανή, και αν και δε θα είναι η καθημερινή μου, σίγουρα, δε μετανιώνω προς το παρόν για την αγορά. Εϊναι μια μηχανή , που εγώ θα τη χρησιμοποιώ λογικά μια φορά την εβδομάδα, με ένα premium σαπούνι για μέγιστη προστασία, και θα απολαμβάνω το πιο βαθύ ξύρισμα που μπορεί να δώσει το den μου.
- NYC1920
- Λύκειο
- 6
- Has thanked: 11735 times
- Been thanked: 9439 times
Ναι Κωνσταντίνε !
Με βάρος μόλις 55 γραμμάρια ,μήκος 95 χιλιοστά και διάμετρο 14 χιλιοστά ,
ταίριαξε απόλυτα με τα 27,5 γραμμάρια της κεφαλής Lupo 95 .

Αλλά η ενσωματωμένη "ροδέλα" στο λαιμό της λαβής R94 έχει διάμετρο 11 χιλιοστά
και έπρεπε να "κατέβει" στα 10 χιλιοστά (10,36 χιλ. για την ακρίβεια ) ,
έτσι ώστε να εφαρμόσει με την κυκλική εσοχή στο κάτω μέρος του Lupo baseplate .

Τέλος γυαλίστηκαν ο λαιμός και το αντίβαρο της λαβής ,αφήνοντας το
ενδιάμεσο μέρος της λαβής ως έχει ,δλδ αμμοβολισμένο.

Η ισορροπία του συνόλου είναι φανταστική ,
ενώ η κοίλη λαβή "χορταίνει" την παλάμη ,δίχως να κουράζει .

Το συνολικό βάρος ανέρχεται στα 82,5 γραμμάρια
(όσο ακριβώς ζυγίζει η λαβή RR Super Knurl σκέτη !!! ) ,
γεγονός που το καθιστά εξαιρετικά ελαφρύ ,
τουλάχιστον για 100% ανοξείδωτο ξυράφι.
Η λαβή απογείωσε τον έλεγχο ,αλλά και την αίσθηση της κεφαλής .
Εξαιρετικός συνδυασμός !
Με βάρος μόλις 55 γραμμάρια ,μήκος 95 χιλιοστά και διάμετρο 14 χιλιοστά ,
ταίριαξε απόλυτα με τα 27,5 γραμμάρια της κεφαλής Lupo 95 .

Αλλά η ενσωματωμένη "ροδέλα" στο λαιμό της λαβής R94 έχει διάμετρο 11 χιλιοστά
και έπρεπε να "κατέβει" στα 10 χιλιοστά (10,36 χιλ. για την ακρίβεια ) ,
έτσι ώστε να εφαρμόσει με την κυκλική εσοχή στο κάτω μέρος του Lupo baseplate .

Τέλος γυαλίστηκαν ο λαιμός και το αντίβαρο της λαβής ,αφήνοντας το
ενδιάμεσο μέρος της λαβής ως έχει ,δλδ αμμοβολισμένο.

Η ισορροπία του συνόλου είναι φανταστική ,
ενώ η κοίλη λαβή "χορταίνει" την παλάμη ,δίχως να κουράζει .

Το συνολικό βάρος ανέρχεται στα 82,5 γραμμάρια
(όσο ακριβώς ζυγίζει η λαβή RR Super Knurl σκέτη !!! ) ,
γεγονός που το καθιστά εξαιρετικά ελαφρύ ,
τουλάχιστον για 100% ανοξείδωτο ξυράφι.
Η λαβή απογείωσε τον έλεγχο ,αλλά και την αίσθηση της κεφαλής .
Εξαιρετικός συνδυασμός !
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος NYC1920 την 04 Απρ 2021, 18:01, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- Thanos87
- Νήπιο
- 4
- Has thanked: 8 times
- Been thanked: 66 times
Υπήρχε στο kosmosman και τελείωσε γρήγορα. Μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί τους για να δεις αν σκοπεύουν να φέρουν σύντομα. Αλλιώς Ευρώπη, την έχει και στο Goodfellas το ιταλικό , (όπου κι εκεί είχε εξαντληθεί) και λόγω ποσού θα σου τη στείλουν σε 4-5 μέρες με DHL και δωρεάν μεταφορικά.
- andreop
- Λύκειο
- 4
- Has thanked: 14491 times
- Been thanked: 15822 times
Δυστυχώς υπάρχει για την ώρα μόνο στο yourshaving.
Παναγιώτης
- Bill the butcher
- Γυμνάσιο
- 5
- Has thanked: 7683 times
- Been thanked: 8234 times
Καλησπέρα κι από μένα.
Αρχικά θέλω να ευχαριστήσω και να συγχαρώ τον αγαπητό Στέφανο για την εξαιρετική παρουσίαση, όπως και άλλωστε μας έχει συνηθίσει.
Θα ήθελα να πω κι εγώ δύο τρία πραγματακια , μίας και είμαι θερμός οπαδός της GC 84p.sb.
Η lupo 95 ήρθε στα χέρια μου πρίν περίπου δύο εβδομάδες και την δοκίμασα σε ξύρισματα στο πρόσωπο αλλά και στο κεφάλι.
Η απόδοση της κεφαλής λόγω σχεδίασης είναι πράγματι ένα βήμα παραπέρα από την παντοτινή αγαπημένη Gamechanger.
Δυστυχώς όμως, μαζί με τα ΔΏΡΑ της -Αποτελεσματικότητας,
- της Ασφάλειας στο βγάλσιμο της λεπίδας που έλειπε για έναν αρχάριο χρήστη από την Gc,
- Και της πιο premium range Σχεδίασης (αρσενικό/θηλυκό - base plate/χειρολαβή) τύπου Blackbird...
Ήρθαν και οι Δαναοί να πληγώσουν στην αίσθηση την τρυφερή επιδερμίδα μου
Η κλειστή χτένα ( scalloped bar) αντί της
μπάρας ασφαλείας (της GC) χάλασε τη συνταγή για τα γούστα μου.
Η "κακοσχεδιασμένη" χτένα , μου δίνει τραχιά αίσθηση, η οποία εντείνεται στις πλαγιές ψευτοslant κινήσεις που έχω συνηθίσει να εκτελώ στα δύσκολα ή ευαίσθητα σημεία .
Η εμμονή της εταιρείας να ακολουθήσει τα επιτυχημένα βήματα των "λυκανθρώπων"
και η προσπάθεια ταυτόχρονα να ξεφύγει από τη ρετσινια της αντιγραφής , πιστεύω ότι τους οδήγησε σε αυτόν τον ίσως πρόχειρο (συγχωρέστε με) σχεδιασμό.
Η μπάρα σχεδιαστικά κινείται στα πρότυπα της "παλαιάς" wr1, αντί της βελτιωμένης , χοντρυτερης χτένας με τις λεπτότερες εγκοπές στο κάθετο(προς την πλάκα) τμήμα της μπάρας της wr2.
Στην wr2 - που δυστυχώς δεν είχα την τύχη να δοκιμάσω - φαίνεται - οπτικά τουλάχιστον- ότι τα "δόντια " της μπάρας που σχηματίζονται από τις εγκοπές, δεν αλληλεπιδρούν άμεσα με την επιδερμίδα στις συνήθεις γωνίες που δουλεύεται μια τέτοια κεφαλή, παρά μόνο σε κάθετες γωνίες (scrapping).
Δεν θέλω να κουράσω με περαιτέρω παραφιλολογία κι ελπίζω να μην άναψα φωτιές.
Η πάσα στον αγαπητό Στέφανο, που είμαι σίγουρος ότι θα αναλύσει κάθε παράμετρο στη φτωχή επεξήγηση της εμπειρίας που είχα με τη μηχανή.
YMMV
Στις φωτογραφίες που επισυνάπτω η lupo/ wr1 "δείχνει τα δόντια της" , σε σχέση με την μεταγενέστερη wr2
Wr1 vs Wr2

Η lupo 95 (στα πρότυπα της wr1)

Αρχικά θέλω να ευχαριστήσω και να συγχαρώ τον αγαπητό Στέφανο για την εξαιρετική παρουσίαση, όπως και άλλωστε μας έχει συνηθίσει.
Θα ήθελα να πω κι εγώ δύο τρία πραγματακια , μίας και είμαι θερμός οπαδός της GC 84p.sb.
Η lupo 95 ήρθε στα χέρια μου πρίν περίπου δύο εβδομάδες και την δοκίμασα σε ξύρισματα στο πρόσωπο αλλά και στο κεφάλι.
Η απόδοση της κεφαλής λόγω σχεδίασης είναι πράγματι ένα βήμα παραπέρα από την παντοτινή αγαπημένη Gamechanger.
Δυστυχώς όμως, μαζί με τα ΔΏΡΑ της -Αποτελεσματικότητας,
- της Ασφάλειας στο βγάλσιμο της λεπίδας που έλειπε για έναν αρχάριο χρήστη από την Gc,
- Και της πιο premium range Σχεδίασης (αρσενικό/θηλυκό - base plate/χειρολαβή) τύπου Blackbird...
Ήρθαν και οι Δαναοί να πληγώσουν στην αίσθηση την τρυφερή επιδερμίδα μου

Η κλειστή χτένα ( scalloped bar) αντί της
μπάρας ασφαλείας (της GC) χάλασε τη συνταγή για τα γούστα μου.
Η "κακοσχεδιασμένη" χτένα , μου δίνει τραχιά αίσθηση, η οποία εντείνεται στις πλαγιές ψευτοslant κινήσεις που έχω συνηθίσει να εκτελώ στα δύσκολα ή ευαίσθητα σημεία .
Η εμμονή της εταιρείας να ακολουθήσει τα επιτυχημένα βήματα των "λυκανθρώπων"
και η προσπάθεια ταυτόχρονα να ξεφύγει από τη ρετσινια της αντιγραφής , πιστεύω ότι τους οδήγησε σε αυτόν τον ίσως πρόχειρο (συγχωρέστε με) σχεδιασμό.
Η μπάρα σχεδιαστικά κινείται στα πρότυπα της "παλαιάς" wr1, αντί της βελτιωμένης , χοντρυτερης χτένας με τις λεπτότερες εγκοπές στο κάθετο(προς την πλάκα) τμήμα της μπάρας της wr2.
Στην wr2 - που δυστυχώς δεν είχα την τύχη να δοκιμάσω - φαίνεται - οπτικά τουλάχιστον- ότι τα "δόντια " της μπάρας που σχηματίζονται από τις εγκοπές, δεν αλληλεπιδρούν άμεσα με την επιδερμίδα στις συνήθεις γωνίες που δουλεύεται μια τέτοια κεφαλή, παρά μόνο σε κάθετες γωνίες (scrapping).
Δεν θέλω να κουράσω με περαιτέρω παραφιλολογία κι ελπίζω να μην άναψα φωτιές.
Η πάσα στον αγαπητό Στέφανο, που είμαι σίγουρος ότι θα αναλύσει κάθε παράμετρο στη φτωχή επεξήγηση της εμπειρίας που είχα με τη μηχανή.
YMMV
Στις φωτογραφίες που επισυνάπτω η lupo/ wr1 "δείχνει τα δόντια της" , σε σχέση με την μεταγενέστερη wr2
Wr1 vs Wr2

Η lupo 95 (στα πρότυπα της wr1)

- NYC1920
- Λύκειο
- 6
Βασίλη ,συμφωνώ και δεν έχω κάτι να προσθέσω .
Ωστόσο ,αν θέλεις και έχεις διάθεση
για κάτι τέτοιο :
Θα χρειαστεί ένα πανί microfiber και
η κρέμα στίλβωσης Autosol Durosol Shine ή Stainless steel polish .
Απλώνεις το πανάκι σε επίπεδη και
σκληρή επιφάνεια (πάγκος κουζίνας λ.χ. ) ,απλώνεις μικρή ποσότητα αλοιφής στο πανάκι και «στροπάρεις»
αμφότερα τα χτένια του Lupo .
Η αίσθηση που θα αφήνουν στο δέρμα
θα βελτιωθεί αρκετά.
Solid bar δεν θα γίνει ,αλλά η
τραχιά αίσθηση θα μειωθεί ή θα εκμηδενιστεί και ,όπως και η
οπισθελκούσα (drag).
Ωστόσο ,αν θέλεις και έχεις διάθεση
για κάτι τέτοιο :
Θα χρειαστεί ένα πανί microfiber και
η κρέμα στίλβωσης Autosol Durosol Shine ή Stainless steel polish .
Απλώνεις το πανάκι σε επίπεδη και
σκληρή επιφάνεια (πάγκος κουζίνας λ.χ. ) ,απλώνεις μικρή ποσότητα αλοιφής στο πανάκι και «στροπάρεις»
αμφότερα τα χτένια του Lupo .
Η αίσθηση που θα αφήνουν στο δέρμα
θα βελτιωθεί αρκετά.
Solid bar δεν θα γίνει ,αλλά η
τραχιά αίσθηση θα μειωθεί ή θα εκμηδενιστεί και ,όπως και η
οπισθελκούσα (drag).
- Bill the butcher
- Γυμνάσιο
- 5
- Has thanked: 7683 times
- Been thanked: 8234 times
Στέφανε αυτή τη durosol, ακόμα να την αγοράσω..
κι έχει μείνει και το Vector μισό-γυαλισμένο από το καλοκαίρι που μου τη πρότεινες
Νομίζω πως ήρθε η ώρα της

Νομίζω πως ήρθε η ώρα της

- NYC1920
- Λύκειο
- 6
Προτίμησε την Autosol Stainless Steel polish ( edelstahl politur ) ,έναντι της
Autosol Durosol Shine .
Autosol Durosol Shine .