Σκέφτομαι να αγοράσω ένα straight razor, για να χρησιμοποιώ περιοδικά στο rotation των DE μου.
Να αναφέρω ότι ακόμα και αν δεν το προτιμήσω από τις DE, μου αρέσει πολύ σαν αντικείμενο, επομένως θέλω να κάνω μία καλή αγορά.
Η σκέψη μου όσον αφορά το υλικό μου λέει να επιλέξω ένα stainless steel straight razor.
Ομολογώ ότι εχω διαβάσει συν και πλην και για τους δύο τύπους ατσαλιού (μερικές φορές μάλιστα και ανάποδα μεταξύ των δύο υλικών), οπότε νομίζω ότι θα είναι πιο ήσυχο το μυαλό μου με την επιλογή του stainless steel.
Κοίταζα τα Revisor και τα Ralf Aust, μετά από πολλά θετικά σχόλια σε διάφορα forums.
Αν και τα Revisor μου κάνουν ένα κλικ παραπάνω οπτικά, δυστυχώς δεν έχουν επιλογή stainless steel υλικού στη λάμα. Οπότε, νομίζω ότι θα πάω σε ένα Ralf Aust.
Αισθητικά και βάσει τιμής, καταλήγω σε ένα 5/8", stainless steel, american crown, black synthetic scales: αυτό εδώ.
Θα ήταν ωραίο αντί για τη μαύρη λαβή να επέλεγα το ίδιο straight razor με ξύλινη λαβή, αλλά το upcharge είναι εκτός των ορίων στα οποία θα ήθελα να είμαι.
Ήθελα να ρωτήσω αφενός αν το συγκεκριμένο straight razor αποτελεί μία καλή επιλογή (γενικά, αλλά και για αρχάριο) και αφετέρου αν γνωρίζει κανείς καταστήματα εντός Ευρώπης που φέρνουν Ralf Aust.
Γνωρίζω μόνο ένα κατάστημα, το SLIQHAQ, το οποίο έχει διαθέσιμο απ' όσο μπορώ να καταλάβω το ίδιο straight razor με αυτό που σκέφτομαι, αλλά με round tip. Η τιμή του είναι σημαντικά χαμηλότερη από το ίδιο razor απευθείας από την Ralf Aust. Δεν θα τα χαλάσουμε αν είναι να παραγγείλω απευθείας φυσικά, απλά καλό θα είναι να ξέρω αν υπάρχει επιλογή.