Review XeniasLab HERA (Ελληνικό)

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Vavous
Συντονιστής
Συντονιστής
10
Has thanked: 30762 times
Been thanked: 41682 times

Πόσο μ’ αρέσουν τα σαπούνια! Ειδικά τα καινούρια κι ακόμα πιο ειδικά, τα Ελληνικά.
Να λοιπόν το νέο απόκτημα από την όμορφη Σάμο:

Hera summer edition από την XeniasLab.

ΕικόναΕικόνα

Μας έρχεται σε τσίγκινο δοχείο 100 γραμμαρίων. Στην -thank God- αδιάβροχη ετικέτα το σήμα κατατεθέν του νησιού, η μοναδική κολώνα που παραμένει όρθια από το Ηραίο, το ναό της Ήρας όπου κατά την παράδοση γεννήθηκε και μεγάλωσε η θεά και έγινε ο ιερός γάμος της με τον Δία.

Δεν μπορώ να πω ότι δεν μου έφτιαξε τη διάθεση η χαριτωμένη πινελιά της δεσποινίδος Ξένιας στη συσκευασία. Εκτός από το χαμόγελό μου, προδιατέθηκα ευχάριστα και για το περιεχόμενο.

Το άρωμά του είναι το ‘κλασσικό’ πλέον Barbershop, κοινό σε πολλούς άρτιζαν σαπουνοπαραγωγούς των ΗΠΑ. Η παραλλαγή του Hera μου βγάζει λίγο περισσότερο talc και κάποιο citrus, ίσως bergamot. Ένταση και διάρκεια αρώματος όση χρειάζεται για να το απολαμβάνεις κατά τη διάρκεια του ξυρίσματος χωρίς να έρχεται σε σύγκρουση με τα after shaves.

Άφρισε αμέσως πολύ εύκολα στο σκληρό νερό που έχουμε στην Θεσσαλονίκη. Καλό αυτό.

Πάμε και στο πιο βασικό. Τα έβγαλε πέρα άψογα με την Rex/Wizamet, τον στάνταρ επιθετικό μου συνδυασμό όταν τεστάρω ιδιότητες σαπουνιών. Έχω πάψει εδώ και καιρό να γράφω διθυράμβους* ή στον αντίποδα, να απορρίπτω κατ’ απόλυτο και αμετάκλητο τρόπο ξυριστικά. Όλα είναι τόσο σχετικά και Π.Ο.Κ** στο μάταιο τούτο κόσμο, άσε που με όλα πια βγάζω σούπερ ξυρίσματα.

Συνεπώς, δεν θα κουράσω με βαρύγδουπες, εντυπωσιακές στους νεοεισερχόμενους στο ΠΞ, αναλύσεις για πράγματα όπως cushion, slickness, glide, ghost ή residual lather και post shave feeling του σαπουνιού. Θα πω μονάχα πως διαθέτει τα παραπάνω με το παραπάνω, χωρίς ωστόσο να κατατάσσω το Hera στα τοπ 10 των εκατοντάδων σαπουνιών που δοκίμασα.

Πρόκειται για ένα πολύ πετυχημένο σπιτικό σαπούνι-εργαλείο με ευχάριστο safe άρωμα, σε βολικό ταξιδιωτικό μέγεθος. Μια επιλογή που δε θα απογοητεύσει κανέναν. Δεν του βρήκα κανένα ψεγάδι. Μου θυμίζει το WSP στη Rustic (vegan) formula.

Σημειώνω πως δεν είναι cream  όπως γράφει στην ετικέτα, είναι soap. Όχι σκληρό triple milled  αλλά soap.

Στα θετικά η Ελληνική του προέλευση και παραγωγή. :hellas3

* Με εξαίρεση τα Officina Artigianna.
** Περί Ορέξεως Κολοκυθόπιτα
Ανδρέας, Μ.Δ.
Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Κρέμες και σαπούνια ξυρίσματος”