24/10/2020
Prep: Μπανακι και καθαρισμος προσωπου με dove κρεμοσάπουνο
Pre shave: Proraso πρασινο
Μηχανή: Wilkinson Vintage Classic την πεταλούδα
Λεπίδα: Wilkinson sword (1)
Πινέλο: Wilkinson pure bristle 19αρι
Σαπούνι: Proraso Κοκκινο
Aftershave: Proraso Πράσινο lotion
Ενυδάτωση: Nivea Ενυδατική for men (το μπολάκι)
Άνετο ξύρισμα με καινούρια λεπίδα αλλά με ένα καλό κοψιματάκι (ατζαμής!)

Εντάξει μετά το χθεσινό ξύρισμα με Parker είδα πόση διαφορά έχουν. Η wilkinson η πεταλούδα είναι μακράν η πιο ήπια που έχω χωρίς όμως να λέω ότι δεν κάνει δουλειά. Απλά δεν δαγκώνει καθόλου. Έκανα δύο περάσματα ένα με τη φορά και ένα πλάγιο κατά το οποίο κόπηκα στο κλασσικό σημείο που έχω πάντα θέμα στη γωνία του προσώπου δεξια αριστερά από το πηγούνι. Το σαπούνι κλασσικά αποδίδει χωρίς τρελά πράγματα. Μπορώ να καταλάβω τη διαφορά από άλλα καλύτερα αλλά την δουλειά την κάνει. Το πινέλο είναι ακόμα άστρωτο. Μου αρέσει που είναι μικρό και το χειρίζεσαι εύκολα. Η λεπίδα αξιοπρεπής θα έλεγα. Ήπια αλλά ταυτόχρονα αποτελεσματική. Αρχίζω να συνηθίζω το ξύρισμα χωρίς πίεση αλλά να που ξεχνιέμαι εξ ου και το κόψιμο/σφάξιμο

. Το aftershave proraso κάνει δουλίτσα και για τα κοψίματα και μετά η ενδατική ολοκληρώνει το αποτέλεσμα.
Αυτά μέσες άκρες. Θα αφήσω τώρα το πρόσωπο να ηρεμήσει λίγες μέρες γιατί έχω μικρά σπυράκια και θέλω να ηρεμήσουν τα κοψίματα. Ξυρίζομαι και από ανυπομονησία πολλές φορές χωρίς να "χρειάζεται" κι επειδή είμαι καινούριος ακόμα λέω να χαλαρώσω λιγάκι.
Κάθε συμβουλή (αν και έχω ήδη πολλές για τις οποίες είμαι ευγνώμων) ευπρόσδεκτες!
Bye!