Rex Ambassador vs Muhle R41

Απάντηση
mangelasakis
Νήπιο
Νήπιο
Δημοσιεύσεις: 95
Εγγραφή: 15 Μάι 2020, 15:55
4
Has thanked: 152 times
Been thanked: 611 times

Κάνω αυτό το συγκριτικό διότι παρόλο που η muhle r41 θεωρείται από τους περισσότερους η πιο επιθετική μηχανή που υπάρχει εγώ νομίζω ότι έχω διαφορετική άποψη έπειτα από 3 ξυρίσματα που έχω κάνει και με την r41 αλλά και με την Rex Ambassador.
Το συμπέρασμα μου λοιπόν έπειτα από τα 2 τελευταία ξυρίσματα που έγιναν με τον ίδιο ακριβώς συνδιασμό προιόντων και συνθηκών (μετά απο ντους και ίδιος ημερών γένια , η ίδια KAI λεπίδα και το ίδιο σαπούνι ,preshave και πινέλο) είναι τα παρακάτω.
Νομίζω ότι παρόλο που η muhle r41 είναι open comb, στις υψηλές ρυθμίσεις δηλαδή από 4 και πάνω η Rex ambassador είναι περισσότερο επιθετική. Ίσως έχει περισσότερο εκτεθιμένη την λεπίδα ή η γωνία της λεπίδας είναι διαφορετική δεν ξέρω γιατί δεν το έχω ψάξει τόσο σε τεχνικές λεπτομέριες. Στην Rex όμως αισθάνεσαι περισσότερο την λεπίδα και μαζί με το extra βάρος την κάνουν πιο αποτελεσματική και πιο επικύνδινη για κόψιμο (στις μεγάλες ρυθμίσεις πάντα).

Σίγουρα και η r41 είναι πολύ επιθετική και μου έχει δώσει 3 πολύ αποτελεσματικά και βαθιά ξυρίσματα και ειδικά στα 1-2 πρώτα περάσματα WTG και XTG είναι απολαυστική διότι έχει την κατάλληλη για μένα επιθετικότητα ώστε να είναι αρκετά αποτελεσματική αλλά δεν είναι και τόσο υπερβολικά επιθετική ώστε να σε ενοχλεί σε σημείο που σε κάποια σημεία την πίεζα κιόλας χωρίς να φοβάμαι. Αλλά στο 3 πέρασμα κοντρα ATG η επιθετικότητας της δεν βοηθάει και τόσο πολύ και γίνεται πιο επικύνδινη και λιγότερο απολαυστική. Οπότε είναι προτειμότερο το 3 πέρασμα ATG να γίνεται με κάποια πιο ήπια μηχανή αν δεν θέλεις να δημιουργήσεις ερεθισμούς και για να το ευχαριστηθείς περισσότερο.

Το τεράστιο για μένα πλεονέκτημα της Rex Ambassador είναι ότι είναι ρυθμιζόμενη οπότε μπορείς να ρυθμίσεις την επιθετικότητα και να την μετατρέψεις και σε πιο επιθετική από την r41 αν θέλεις (πχ αν έχεις πολύ πυκνά και μεγάλα γένια στο πρώτο πέρασμα) αλλά και σε πιο ήπια με αποτέλεσμα στο δεύτερο XTG και ειδικά στο 3 πέρασμα ATG που είναι και πιο ζόρικο χαμηλώνοντας την ρύθμιση κάτω από το 3 στην Rex είναι πιο άνετο , πιο απολαυστικό και εξίσου αν όχι και πιο αποτελεσματικό.
Σαν συμπέρασμα μου λοιπόν μπορώ να πω ότι σε σχέση και με το κόστος της η R41 είναι μία καταπληκτική μηχανή πολύ επιθετική και πολύ αποτελεσματική και σίγουρα είναι πιο value for money αλλά η Rex είναι πιο ευέλικτη όσον αφορά τις ρυθμίσεις της, είναι πιο αποτελεσματική αν θέλεις και ταυτόχρονα μπορεί να γίνει και πιο απολαυστική ρυθμίζοντας την σύμφωνα με τα γούστα σου , τα γένια σου και το δέρμα σου.

Σε αυτά τα μόλις 6 ξυρίσματα με την Rex Αmbassador και την R41, τα 3 ξυρίσματα με την Rex μου έχουν δώσει πιο βαθιά και πιο γρήγορα αποτελέσματα.
Με την Rex χρειάστικαν μόλις 2,5 έως 3 περάσματα χωρίς διορθώσεις (ουσιαστικά το 3 πέρασμα ήταν διορθωτικό) για bbs ενώ με την R41 χρειάστικαν ακριβώς 3 περάσματα και ίσως και κάποιες λίγες μικρές διορθώσεις συν βέβαια ότι η Rex ειναι πιο απολαυστική και πιο ευέλικτη μηχανή. Θεωρώ την Rex Ambassador πιο αποτελεσματική μηχανή γενικά και για αυτό νομίζω θα την χρησιμοποιώ περισσότερο όταν βιάζομαι. Το κόστος της όμως είναι μεγάλο και τα ίδια αποτελέσματα σχεδόν μπορεί να πάρει κάποιος και με έναν συνδιασμό 2 μηχανών με το 1/4 της τιμής περίπου της Rex ambassador όπως πχ μιας muhle R41 για το πρώτο ή και δεύτερο πέρασμα και μιας πιο ήπιας closed comb όπως πχ. η muhle R89 για τα υπόλοιπα περάσματα.

Βεβαια αν τα θέλεις όλα αυτά σε ένα πακέτο συν την ποιότητα κατασκευής που είναι και απο Stainless steel συν την ομορφιά της τότε η Rex ambassador είναι η καλύτερη επιλογή αν διαθέτεις τα χρήματα να την αγοράσεις.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Double edge razors”