Καλησπέρα σε όλους!
Αν και γυρίσαμε από διακοπές πριν λίγες ώρες το setup παραμένει το καλοκαιρινό μου,
Earnest James Sheffield England "Longshanks"
Bic Astor (1)
Kerkini Lavender
Semoque boar SOC
Homemade aftershave
Η μηχανή μου στάλθηκε για δοκιμή και αν και ήμουν αρχικά προκατειλημμένος καθώς φαίνεται ολοκάθαρα για κινέζικη μηχανή που παράγεται χονδρικώς οι εντυπώσεις που αφήνει είναι αρκετά καλές. Το φινίρισμα δεν μπορεί να συγκριθεί με τις Edwin Jagger τις οποίες και έχει ως πρότυπο, η λεπίδα για να κάτσει ευθεία στην μηχανή θέλει λίγο χειροκίνητη ευθυγράμμιση αλλά το ξύρισμα είναι πολύ πάνω του μετρίου, μπορώ να το πω και αρκετά καλό! Είναι λίγο πιο επιθετική από edwin jagger και με μια επιθετική - γλυκιά λεπίδα μου προσφέρει ένα ωραίο και βαθύ ξύρισμα.
Την λεπίδα bic astor είχα να την χρησιμοποιήσω αρκετό καιρό και μετά από τόσες δοκιμές μπορώ να πω ότι είναι γλυκιά αλλά όχι τόσο κοφτερή. Όμως για μένα αρκεί αυτή η κοπτικότητα και σε συνδυασμό με την γλυκύτητα που έχει δεν μου προσέφερε κανένα ερεθισμό.
Το Κερκίνη με άρωμα λεβάντα ήταν ένα παλιό ξεχασμένο δείγμα από την πρώτη φόρμουλα του Γιώργου με απίστευτη μυρωδιά που δεν την έχει χάσει καθόλου μετά από τόσο καιρό. Ιδιότητες, γλίστρα και αφρισμός πολύ καλά για τα αγνά του συστατικά και ιδανικό μέγεθος για το ταξίδι!
Και, τέλος, το aftershave! Λοιπόν μετά το σπιτικό τόνερ που είχα κάνει πειραματίζομαι και με λοσιόν με οινόπνευμα για μετά το ξύρισμα. Αυτή η συγκεκριμένη είναι αρκετά ήπια γιατί έχει ως βάση την βότκα που έχει 40% αλκοόλ σε ποσοστό 1/2. Έχω βάλει επιπλέον ανθόνερο αμαμελίδας, ανθόνερο λεμόνι, φυτική γλυκερίνη, υαλουρονικό οξύ με κολλαγόνο, εκχύλισμα καλέντουλας και αιθέρια έλαια από μέντα, πορτοκάλι, γκρέιπφρουτ και λεβάντα. Αρκετά ενυδατικό και ήπιο στο δέρμα, σταμάτησα να βάζω τόνερ πριν την αλκοολούχο λοσιόν και το δέρμα μου δεν δείχνει κάποιο σημάδι ερεθισμού ή αλλεργικής αντίδρασης.
Καλό απόγευμα να έχουμε!