rhtoras έγραψε: ↑24 Μαρ 2020, 15:11
1.Απλά χρησιμοποίησες το archlab για τον installer του σωστά?
2.Φαντάζομαι οτι σε όλες τις archbased διανομές μπορείς να βάλεις τα πάντα. Όμως αναφερόμουν στις by default επιλογές DE. Το archbang είναι σαν το zen installer π.χ που δέχεται εξ αρχής χωρίς μόντες για όλα τα de?
3.Τι repos είναι αυτά ? Το spooky_aur τι διαφορά έχει με το aur?
4.Τι εστί mutlilib? Ξέρω κάτι πακέτα που λένε multilib στο mint. Φαντάζομαι δεν έχει σχέση σωστά?
5.Το yaourt δεν είναι σαν το yay? Πως και κυρίως γιατί το κατήργησαν ? Είναι ασφαλές να το χρησιμοποιήσω?
1. Archbang - ακριβως για αυτο.
2. Δεν ξερω τι ειναι το zen installer - βασικα ουτε το Archbang το ειχα χρησιμοποιησει ποτε. Πριν 10-12 χρονια απο Arch based μονο το Parabola ειχα εγκαταστησει.
3. To spooky_aur ειναι ενα μικρο repo με εργαλεια για καλυτερη χρηση του AUR. Πρωτη φορα το ειδα τωρα.
4. Οι multilib βιβλιοθηκες ειναι αυτες που περιεχουν προγραμματα που παιζουν σε διαφορες αρχιτεκτονικες - πχ στη δικη μου εγκατασταση που ειναι 64bit και επειδη ηθελα οπωσδηποτε να εχω Wine το οποιο υποστηριζει μονο 32bit libs - εγκατασταθηκε το συγκεκριμενο repo για να διπλοεγκαταστησει τις 32bit εφαρμογες αντιστοιχες των 64bit που χρησιμοποιω.
5. Το Yaourt βρισκει στο AUR των πηγαιο κωδικα εφαρμογων που δεν βρισκεις πχ αλλου - τις κανει compile και τις "καρφωνει" στο συστημα σου. Εχουν συμβει διαφορα τρελα και καταστροφες installations και για αυτο καποια στιγμη προτειναν να μην το χρησιμοποιουν οι χρηστες. Ε ενταξει
To antergos που ανεφερε ο Αντρεας ειναι εξαιρετικη περιπτωση - το ειχα βαλει προπερσι αλλα για 2 μερες μονο και δεν το εψαξα οσο επρεπε.
Γενικα αν σε αγχωνει το οτι μπορει να μην εχεις "καθαρο" Arch μετα απο μια εγκατασταση μεσω archbang κλπ κλπ Θυμησου οτι δεν υπαρχει "καθαρο" Arch, ολοι πειραγμενο το εχουν

Εξαιρεση αποτελει το καλογερικο Parabola (μονο GNU εφαρμογες) - αλλα και αυτο μπορεις να το κανεις σαν τα μουτρα σου αν θελεις