Εχει αναλαβει ο γυιος του;Slur έγραψε: Στο Τσομπάρη να μην το στείλεις, δεν ακονίζει καλά πλέον (προσωπική μου γνώμη).
ακόνισμα ξυραφιού
- Δορυφέρων
- Εξειδίκευση
- 14
- Has thanked: 46 times
- Been thanked: 148 times
«ΟΥΚ ΕΙΘΙΣΤΑΙ ΤΟΙΣ ΕΛΛΗΣΙ ΠΡΟΣΚΥΝΕΕΙΝ»
Blog: http://ksyrisma-shaving.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Blog: http://ksyrisma-shaving.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Νήπιο
- 14
Slur η αλήθεια είναι ότι είμαι σχετικά αρχάριος, αλλά όσο να 'ναι έκανα αρκετά ξυρίσματα με αυτό μέχρι τώρα και ενώ μεν σίγουρα βελτιώθηκε το αποτέλεσμα, το ξυράφι κατέληγε σχεδόν πάντα στο μέσο του ξυρίσματος να μην είναι ιδιαίτερα κοφτερό και να προκαλούνται έτσι και αρκετοί ερεθισμοί, παρά το γεγονός ότι δεν έπαιρνα κόντρα, δεν ασκούσα μεγάλη πίεση και ούτε το κρατούσα με μεγάλη γωνιά (διάβασα κάποια πράγματα πριν ξεκινήσω το ξύρισμα για την τεχνική, δε πάω στα τυφλά). Υπόψιν μάλιστα ότι το ξυράφι το περνούσα με δέρμα πριν από κάθε ξύρισμα.
Επιπλέον, με το τεστ της τρίχας πρόσεξα ότι μόνο σε ένα σχετικά μικρό μέρος της κόψης η τρίχα κοβόταν όπως θα έπρεπε και έτσι με τα παραπάνω αποφάσισα να το δώσω για ακόνισμα, αλλά δεν ήξερα ότι ο κύριος ήταν άσχετος με straight razor... Απ'οτι φαίνεται θα το στείλω έξω να γίνει σωστα.
Μπορεί πάντως κάποιος από τις φωτογραφίες να κρίνει σε τι κατάσταση περίπου είναι το ξυράφι αυτή τη στιγμή? Υπόψιν ότι περνώντας το στο νύχι δε σκαλώνει πουθενά, αλλά τρίχα δε κόβει...
Επιπλέον, με το τεστ της τρίχας πρόσεξα ότι μόνο σε ένα σχετικά μικρό μέρος της κόψης η τρίχα κοβόταν όπως θα έπρεπε και έτσι με τα παραπάνω αποφάσισα να το δώσω για ακόνισμα, αλλά δεν ήξερα ότι ο κύριος ήταν άσχετος με straight razor... Απ'οτι φαίνεται θα το στείλω έξω να γίνει σωστα.
Μπορεί πάντως κάποιος από τις φωτογραφίες να κρίνει σε τι κατάσταση περίπου είναι το ξυράφι αυτή τη στιγμή? Υπόψιν ότι περνώντας το στο νύχι δε σκαλώνει πουθενά, αλλά τρίχα δε κόβει...
- Slur
- Εξειδίκευση
- 14
- Has thanked: 35 times
- Been thanked: 149 times
Εγώ προσωπικά δεν μπορώ να πω από τις εικόνες σε τι κατάσταση βρίσκεται η κόψη.
Επίσης, το τεστ της τρίχας δεν σου δίνει πληροφορίες για το αν το ξυράφι είναι καλά ακονισμένο η όχι. Όταν θα το στείλεις έξω και θα στο ακονίσουν και θα σου ξαναέρθει θα δεις ότι πάλι το πιο πιθανό είναι να μην κόβει την τρίχα στο τεστ. Αυτό δε σημαίνει τίποτα.
Μόνο το τεστ του ξυρίσματος σε κάποιον έμπειρο μπορεί να κρίνει την ποιότητα της κόψης.
Καλό θα ήταν λοιπόν να το στείλεις σε κάποιον που αδιαμφισβήτητα θα στο ακονίσει σωστά, ώστε στις δυσκολίες που θα έχεις μετά στην καμπύλη εκμάθησης του ξυρίσματος με straight να μην μπαίνουν αμφιβολίες για την ποιότητα της κόψης αλλά να είσαι συγκεντρωμένος στη βελτίωση της τεχνικής.
Στο SRP βλέπω ότι κάθε αρχάριος που ξεκινάει με straight στα πρώτα προβλήματα που έχει πιστεύει ότι το ξυράφι του δεν κόβει καλά. Είναι η ανθρώπινη φύση που σε οδηγεί να ρίξεις το φταίξιμο στο ξυράφι και όχι στον εαυτό σου. Μετά όλοι κάνουν αυτή την απάτη που λέγεται τεστ της τρίχας, το ξυράφι τους συνήθως δεν το περνάει, και πείθονται ότι όντως το ξυράφι τους δεν κόβει.
Η ιστορία επαναλαμβάνεται ευλαβικά με την είσοδο κάθε νέου μέλους.
Επειδή το ξυράφι σου μάλλον δεν κόβει καλά, στείλτε το σε κάποιον σοβαρό ακονιστή να στο φτιάξει, ώστε μετά να μην περάσεις και εσύ τα ίδια αλλά να είσαι σίγουρος ότι είναι καλά ακονισμένο.
Επίσης, το τεστ της τρίχας δεν σου δίνει πληροφορίες για το αν το ξυράφι είναι καλά ακονισμένο η όχι. Όταν θα το στείλεις έξω και θα στο ακονίσουν και θα σου ξαναέρθει θα δεις ότι πάλι το πιο πιθανό είναι να μην κόβει την τρίχα στο τεστ. Αυτό δε σημαίνει τίποτα.
Μόνο το τεστ του ξυρίσματος σε κάποιον έμπειρο μπορεί να κρίνει την ποιότητα της κόψης.
Καλό θα ήταν λοιπόν να το στείλεις σε κάποιον που αδιαμφισβήτητα θα στο ακονίσει σωστά, ώστε στις δυσκολίες που θα έχεις μετά στην καμπύλη εκμάθησης του ξυρίσματος με straight να μην μπαίνουν αμφιβολίες για την ποιότητα της κόψης αλλά να είσαι συγκεντρωμένος στη βελτίωση της τεχνικής.
Στο SRP βλέπω ότι κάθε αρχάριος που ξεκινάει με straight στα πρώτα προβλήματα που έχει πιστεύει ότι το ξυράφι του δεν κόβει καλά. Είναι η ανθρώπινη φύση που σε οδηγεί να ρίξεις το φταίξιμο στο ξυράφι και όχι στον εαυτό σου. Μετά όλοι κάνουν αυτή την απάτη που λέγεται τεστ της τρίχας, το ξυράφι τους συνήθως δεν το περνάει, και πείθονται ότι όντως το ξυράφι τους δεν κόβει.
Η ιστορία επαναλαμβάνεται ευλαβικά με την είσοδο κάθε νέου μέλους.
Επειδή το ξυράφι σου μάλλον δεν κόβει καλά, στείλτε το σε κάποιον σοβαρό ακονιστή να στο φτιάξει, ώστε μετά να μην περάσεις και εσύ τα ίδια αλλά να είσαι σίγουρος ότι είναι καλά ακονισμένο.
εἶς ἐμοὶ μύριοι, ἐὰν ἄριστος ἦι
Slur με τι κριτηριο λες πως ο Τσομπαρης δεν ακονιζει πια καλα τα ξυραφια??(40 χρονια μαγαζι για οσους δεν γνωριζουνε)Εγινες ειδικος σε τετοιο βαθος μεσα σε ενα χρονο που μπορεις να βγαζεις τετοια συμπερσματα??Επισης τι λες στον ανθρωπο για ριξεις στην κοψη του ξυραφιου με κανεις γελαω τωρα ειλικρινα :hystericalbs1 και επισης το οτι τα ξυραφια σου δεν περνανε το τεστ της τριχας επειδη δεν ξερεις να τα ακονισεις σωστα δεν σημαινει πως ειναι καλυτερα αρα και πιο κοφτερα απο αυτα που περνανε το TEST ελεος τι αλλο θα ακουσουμε εδω μεσα ας σοβαρευτουμε επιτελους γινατε ολοι ειδικοι... :dash
- Slur
- Εξειδίκευση
- 14
- Has thanked: 35 times
- Been thanked: 149 times
Για να μην δημιουργηθούνε εντυπώσεις από αυτά που γράφεις παραθέτω αυτό που είχα πει ακριβώς έτσι όπως ήταν παραπάνω.Slur έγραψε:…
Στο Τσομπάρη να μην το στείλεις, δεν ακονίζει καλά πλέον (προσωπική μου γνώμη).
Να το στείλεις στον Lynn που είναι κορυφαίος,…
Είπα απλά τη γνώμη μου και μάλιστα με κάθε επιφύλαξη αφού το επισημάνω σε παρένθεση ότι είναι προσωπική μου γνώμη. Δηλαδή μπορεί να κάνω λάθος, ή να μην ισχύει ή άλλος να έχει διαφορετική γνώμη.
Το συμπέρασμά μου αυτό προκύπτει από τη σύγκριση που έκανα σε αυτούς τους δύο ακονιστές, τον Τσομπάρη και το Lynn στους οποίους έχω στείλει ξυράφια για ακόνισμα. Έκρινα ότι υπήρχε σημαντική διαφορά στην δουλειά που έκαναν, υπέρ του Lynn, και ενημερώνω για αυτό το μέλος.
Τα υπόλοιπα που λες θα μείνουν αναπάντητα.
ΥΣ: Όμως, το ποστ σου Παντελή βλέπω ότι έχει ύφος ειρωνικό, και χαρακτήρα προσωπικής αντιπαράθεσης με εμένα. Εκτός του ότι απαγορεύεται από τους κανόνες του φόρουμ τέτοια συμπεριφορά, σου δηλώνω ότι με ενοχλεί ιδιαίτερα και ότι δεν σου επιτρέπω τέτοια συμπεριφορά σε εμένα.
Απαγορεύεται αυστηρά και τυχόν παραβίαση του κανόνα αυτού θα συνεπάγεται το κλείδωμα ή/και τη διαγραφή του συγκεκριμένου θέματος και ενδεχομένως την απαγόρευση πρόσβασης στο forum για τον συγκεκριμένο χρήστη (ban):
...
H υποβολή μηνυμάτων ή θεμάτων που σαν στόχο έχουν να δημιουργήσουν έριδες, αντιδικίες, καυγάδες ή άσχημο κλίμα στην ζωή του forum (trolling)
εἶς ἐμοὶ μύριοι, ἐὰν ἄριστος ἦι
Επειδη λες λοιπον οτι ενοχληθηκες απο το υφος μου κτλ μαθε οτι οποιος κανει τον ειδικο και κρινει πρεπει να μαθει και να δεχεται κριτικη σε αυτη τη ζωη διαφορετικα τον διακατεχει καποιο κομπλεξ (εγωισμος,ξερολισμος,εγω ειμαι και αλλος κανενας) :capito
- andreas
- Διαχειριστής
- 16
- Has thanked: 11691 times
- Been thanked: 11909 times
- Επικοινωνία:
Η κουβέντα τελειώνει εδώ!
Κανένας δεν αυτοεξειδικεύτηκε και κανένας δεν κριτικάρει.
Αν δεν σου άρεσε αυτό που είπε ο slur Παντελή, θα μπορούσες να το διατυπώσεις ποιο κόσμια και όχι επικριτικά.
:capito
Κανένας δεν αυτοεξειδικεύτηκε και κανένας δεν κριτικάρει.
Αν δεν σου άρεσε αυτό που είπε ο slur Παντελή, θα μπορούσες να το διατυπώσεις ποιο κόσμια και όχι επικριτικά.
:capito
ἐξ ὄνυχος τὸν λέοντα
- hero
- Γυμνάσιο
- 14
- Has thanked: 73 times
- Been thanked: 249 times
Eγω παντος δεν εμεινα ευχαριστιμενος απο τον ευγενεσττατο ομολογω κυριο Τσομπαρη . Οταν ασχοληθηκα
μονος μου με το ξυραφι εφερα καλυτερο αποτελεσμα και ας μην εχω ακονισει πολα ξυραφια .
Το ξυραφι που πηρα απο τον Martin δεν περναει το τεστ της τριχας και ομως ξυριζει καλυτερα απο το dovo
που αυτη την στιγμη περναει το τεστ . Εξαλου δεν ειναι μονο το τεστ της τριχας υπαρχουν και αλλα τεστ .
Το καλυτερο τεστ παντος ειναι το ξυρισμα .
Δεν ειμαι ειδικος ειμαι χομπιστας και στο αλλο χομπυ που εχω την φωτογραφια ειμαι πολυ καλιτερος απο
καποιους επαγγελματιες .
μονος μου με το ξυραφι εφερα καλυτερο αποτελεσμα και ας μην εχω ακονισει πολα ξυραφια .
Το ξυραφι που πηρα απο τον Martin δεν περναει το τεστ της τριχας και ομως ξυριζει καλυτερα απο το dovo
που αυτη την στιγμη περναει το τεστ . Εξαλου δεν ειναι μονο το τεστ της τριχας υπαρχουν και αλλα τεστ .
Το καλυτερο τεστ παντος ειναι το ξυρισμα .
Δεν ειμαι ειδικος ειμαι χομπιστας και στο αλλο χομπυ που εχω την φωτογραφια ειμαι πολυ καλιτερος απο
καποιους επαγγελματιες .
Νίκος
"Αδύνατο να μάθεις τα φρονήματα, τη σκέψη, την ψυχή του κάθε ανθρώπου προτού πάρει στα χέρια του εξουσία." Σοφοκλης
"Αδύνατο να μάθεις τα φρονήματα, τη σκέψη, την ψυχή του κάθε ανθρώπου προτού πάρει στα χέρια του εξουσία." Σοφοκλης
-
- Νήπιο
- 13
- Been thanked: 10 times
Φίλε μου στην κατάσταση που είσαι είμασταν όλοι και ολοι είχαμε τις ίδιες ανησυχίες και τις ίδιες απορίες , γιά να μην πώ οτι κάναμε τα ίδια λάθη (αν και το δικό σου λάθος να δώσεις εργαλείο πιό κοφτερό απο χειρουργικό νυστέρι σε "χασάπη" ε ητανε ...πως να στο πώ : λίγο χοντρό βρε παιδάκι μου...) :boeller
Ομως για αυτό είναι αυτή η σελίδα , για να βοηθάν οι παλαιότεροι τους νεότερους. Και για να μην ειμαι αλλαζώνας , εγω ΔΕΝ ειμαι απο τα πιο έμεπειρα μέλη , ψιλονέος είμαι στο άθλημα...
Ομως νομίζω οτι αν θες ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΩ και μαλιστα με τον πιό πρακτικό τροπο. Kαι άμεσα εφ΄όσον είμαι από Θεσ/νίκη και άρα είμαστε κοντά.
Μπορώ αν θες να σου το ακονίσω εγώ , φυσικά δωρεάν.
Εχω 2 ολόϊδια DOVO BISMARCH , τα οποία ακονίζω ΕΓΩ ΕΠΙΤΥΧΩΣ , θα έλεγα μάλιστα με μεγάλη επιτυχια δεδομένης και της μικρής εμπειρίας μου και του άριστου αποτελέσμετος. Διότι τελικά το ακόνισμα δεν θέλει τίποτα περισσότερο από α) Σωστό Εξοπλισμό , β) Σωστή Εκμάθηση , γ) σωστή Αντίληψη κι Εφαρμογή όσων μαθαίνεις , δ) Πολύ Μεράκι και ε) Χρόνο και διάθεση στην διάθεσή σου...
Εχοντας όλα αυτά , ακολουθώ το "circles method" του Lynn (εγω τον λέω "Ο ΓΚΟΥΡΟΥ" , ετσι τον εμαθε κ ο 5χρονος γιός μου : "μπαμπά πάααααιι του Γουιού βιέπεις , άΐντε") , και τα λεπίδια μου ειναι πάντα ακονισμένα ΠΕΡΝΩΝΤΑΣ ΟΛΑ ΤΑ ΤΕΣΤ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΑΥΤΟ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΞΥΡΙΣΜΑΤΟΣ. Υπ' όψιν οτι εγω έχω πάρα πολύ σκληρά γένια και πολύ ευαίσθητο δέρμα , οπότε νομίζω οτι το τεστ "ξυρίσματος" πάνω σε εμένα είναι αξιόπιστος μάρτυρας.
Εαν λοιπόν θέλεις , πρίν καταφύγεις στον κοστοβόρα απο άποψη χρόνου , ταλαιπωρίας και χρήματος λύση του εξωτερικού , που συν τοις άλλοις θα στερηθείς και το "εργαλείο' σου για ένα σεβαστό χρονικό διάστημα , μπορείς να μου το στείλεις στη Θεσ/νίκη να στο ακονίσω σε 1 -3 μέρες και να πληρώσεις μόνο τα μεταφορικά.
ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΑΚΟΝΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΛΕΠΙΔΑ ΣΑΣ.
Σε περιπτωση που το λεπίδι σου είναι ειτε κατεστραμένο , είτε χρειάζεται ΜΟΝΟ την παρέμβαση ενός επαγγελματία ειδικού ΤΌΤΕ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΠΙΑΣΩ ΚΑΝ , ΑΛΛΑ ΘΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ. Ομως ΔΕΝ ΤΟ ΝΟΜΙΖΩ να χρειάζεται διότι για να γινόταν κάτι τέτοιο θα πρεπε να το ειχες ακονίσει σε "τσιμεντόλιθο" κάθετα σε γωνία 90 ο :drool ή να λέιπει ολόκληρο κομμάτι από την κόψη του... Απ' ό,τι είδα στις φωτό δεν έχεις τέτοιο πρόβλημα....
Αν θες επικοινώνησε μαζί μου και βλέπουμε [email protected]
Ομως για αυτό είναι αυτή η σελίδα , για να βοηθάν οι παλαιότεροι τους νεότερους. Και για να μην ειμαι αλλαζώνας , εγω ΔΕΝ ειμαι απο τα πιο έμεπειρα μέλη , ψιλονέος είμαι στο άθλημα...
Ομως νομίζω οτι αν θες ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΩ και μαλιστα με τον πιό πρακτικό τροπο. Kαι άμεσα εφ΄όσον είμαι από Θεσ/νίκη και άρα είμαστε κοντά.
Μπορώ αν θες να σου το ακονίσω εγώ , φυσικά δωρεάν.
Εχω 2 ολόϊδια DOVO BISMARCH , τα οποία ακονίζω ΕΓΩ ΕΠΙΤΥΧΩΣ , θα έλεγα μάλιστα με μεγάλη επιτυχια δεδομένης και της μικρής εμπειρίας μου και του άριστου αποτελέσμετος. Διότι τελικά το ακόνισμα δεν θέλει τίποτα περισσότερο από α) Σωστό Εξοπλισμό , β) Σωστή Εκμάθηση , γ) σωστή Αντίληψη κι Εφαρμογή όσων μαθαίνεις , δ) Πολύ Μεράκι και ε) Χρόνο και διάθεση στην διάθεσή σου...
Εχοντας όλα αυτά , ακολουθώ το "circles method" του Lynn (εγω τον λέω "Ο ΓΚΟΥΡΟΥ" , ετσι τον εμαθε κ ο 5χρονος γιός μου : "μπαμπά πάααααιι του Γουιού βιέπεις , άΐντε") , και τα λεπίδια μου ειναι πάντα ακονισμένα ΠΕΡΝΩΝΤΑΣ ΟΛΑ ΤΑ ΤΕΣΤ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΑΥΤΟ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΞΥΡΙΣΜΑΤΟΣ. Υπ' όψιν οτι εγω έχω πάρα πολύ σκληρά γένια και πολύ ευαίσθητο δέρμα , οπότε νομίζω οτι το τεστ "ξυρίσματος" πάνω σε εμένα είναι αξιόπιστος μάρτυρας.
Εαν λοιπόν θέλεις , πρίν καταφύγεις στον κοστοβόρα απο άποψη χρόνου , ταλαιπωρίας και χρήματος λύση του εξωτερικού , που συν τοις άλλοις θα στερηθείς και το "εργαλείο' σου για ένα σεβαστό χρονικό διάστημα , μπορείς να μου το στείλεις στη Θεσ/νίκη να στο ακονίσω σε 1 -3 μέρες και να πληρώσεις μόνο τα μεταφορικά.
ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΑΚΟΝΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΛΕΠΙΔΑ ΣΑΣ.
Σε περιπτωση που το λεπίδι σου είναι ειτε κατεστραμένο , είτε χρειάζεται ΜΟΝΟ την παρέμβαση ενός επαγγελματία ειδικού ΤΌΤΕ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΠΙΑΣΩ ΚΑΝ , ΑΛΛΑ ΘΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ. Ομως ΔΕΝ ΤΟ ΝΟΜΙΖΩ να χρειάζεται διότι για να γινόταν κάτι τέτοιο θα πρεπε να το ειχες ακονίσει σε "τσιμεντόλιθο" κάθετα σε γωνία 90 ο :drool ή να λέιπει ολόκληρο κομμάτι από την κόψη του... Απ' ό,τι είδα στις φωτό δεν έχεις τέτοιο πρόβλημα....
Αν θες επικοινώνησε μαζί μου και βλέπουμε [email protected]