Το θέμα της λάσπης δεν το κατέχω και δεν έχω παρατηρήσει καμία διαφορά.
Περίπτωση να κάνεις ζημιά φυσικά και υπάρχει, αρκεί να κάνεις λάθος κινήσεις, τόσο απλά.
Εκεί που πιστεύω ότι είναι το πιο πιθανό να κάνεις ζημιά είναι αυτή η μανία σου να την αγοράσεις τη στιγμή που δεν τη χρειάζεσαι.
Σαν αρχάριος είναι βέβαιο ότι το ξύρισμα που θα κάνεις δεν θα σε ικανοποιήσει. Σιγά-σιγά θα πειστείς ότι το ξυράφι σου δεν είναι καλά ακονισμένο, και έχοντας την πέτρα θα το περάσεις από πάνω χωρίς να χρειάζεται.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχεις αυτή τη στιγμή είναι ότι δεν κατέχεις την τέχνη του ξυρίσματος με straight. Δεν είναι το ξυράφι, δεν είναι το λουρί, δεν είναι η πέτρα.
Κάνε καθημερινή εξάσκηση και θα το κατακτήσεις γρήγορα.
Πέτρα ακονίσματος.
- boltsis
- Εξειδίκευση
- 14
- Has thanked: 366 times
- Been thanked: 320 times
Έχεις δίκιο και καταλαβαίνω απόλυτα αυτά που λες.Ένας λόγος που προτίμησα να πάρω το πρώτο μου μαχαίρι απο το ξένο site dovorazors.com που είναι shave ready ώστε κατα το μεγαλύτερο ποσοστό να έχω αποκλείσει τη πιθανότητα το ξυράφι να μη κόβει καλά.Θα μπορούσα να το έχω στα χέρια πιο νωρίς και κατά 25 ευρώ φθηνότερα αλλά προτίμησα το παραπάνω.Είμαι άτομο που δε βιάζεται και λόγω επαγγέλματος έχω εξασκήσει την υπομονή μου.
Τη πέτρα λέω να τη παραγγείλω με το σκεπτικό ότι θα εξασκηθώ κάπως πιστεύω με το φτηνό ξυράφι που περιμένω ώστε να εξικοιωθεί και λίγο το χέρι μου η σε κάποιο μελλοντικό μεταχερισμένο μαχαίρι.Το Dovo δε θα το χρησιμοποιήσω σε πέτρα για αρκετό καιρό παρα μόνο στο λουρί που πιστεύω πως δεν υπάρχει πρόβλημα με τη χρήση αυτού.Πιστεύω πως το λουρί είναι η πρώτη εξάσκηση για έναν αρχάριο σαν και εμένα.
Επίσης με τη σαβέτα που ξυρίζομαι δεν έχω ιδιαίτερο πρόβλημα και βλέπω πως ξυρίζομαι καλύτερα όταν το ίδιο ανταλλακτικό το χρησιμοποιώ για δεύτερη φορά και τρίτη.Βέβαια όπως είπες το straight έχει διαφορετική φιλοσοφία αλλά πιστεύω πως αυτά τα δύο έχουνε τις ίδιες βάσεις.Και σας ευχαριατώ προσωπικά που με βοηθάτε με τις απορίες μου.
Τη πέτρα λέω να τη παραγγείλω με το σκεπτικό ότι θα εξασκηθώ κάπως πιστεύω με το φτηνό ξυράφι που περιμένω ώστε να εξικοιωθεί και λίγο το χέρι μου η σε κάποιο μελλοντικό μεταχερισμένο μαχαίρι.Το Dovo δε θα το χρησιμοποιήσω σε πέτρα για αρκετό καιρό παρα μόνο στο λουρί που πιστεύω πως δεν υπάρχει πρόβλημα με τη χρήση αυτού.Πιστεύω πως το λουρί είναι η πρώτη εξάσκηση για έναν αρχάριο σαν και εμένα.
Επίσης με τη σαβέτα που ξυρίζομαι δεν έχω ιδιαίτερο πρόβλημα και βλέπω πως ξυρίζομαι καλύτερα όταν το ίδιο ανταλλακτικό το χρησιμοποιώ για δεύτερη φορά και τρίτη.Βέβαια όπως είπες το straight έχει διαφορετική φιλοσοφία αλλά πιστεύω πως αυτά τα δύο έχουνε τις ίδιες βάσεις.Και σας ευχαριατώ προσωπικά που με βοηθάτε με τις απορίες μου.
Dovo Silver Steel Prima, Joseph Allen & Sons Sheffield ,C.V Heljestrand Ringdove Νο55,Dubl Duck Satinedge,Thomas Turner & Co,Thiers-Issard Spartacus "dreadnought",Frederick Reynolds Sheffield
Mercur 34c, Merkur Futur Gold
Ηλίας
Ηλίας
- Antonio.mfp
- Νήπιο
- 14
- Has thanked: 728 times
- Been thanked: 949 times
Εδώ θα διαφωνήσω...Φίλε slur οτι είναι αρχάριος αυτό δεν σημαίνει ότι η πέτρα του είναι άχρηστη.ο καθένας μπορεί να την θέλει για καθαρά ψυχολογικούς λόγους.
Πρέπει να είσαι πολυ χάζος να ακονίσεις ενα καινούριο ξυράφι από την στιγμή που παίρνει ενα Shave ready και περνάει το τεστ της τρίχας,
αρα λογικό να καταλάβει οτι φταίει η τεχνική του και ότι δεν κάνει κάτι σωστά..
Πάντα φιλικά.. :griechenland
Πρέπει να είσαι πολυ χάζος να ακονίσεις ενα καινούριο ξυράφι από την στιγμή που παίρνει ενα Shave ready και περνάει το τεστ της τρίχας,
αρα λογικό να καταλάβει οτι φταίει η τεχνική του και ότι δεν κάνει κάτι σωστά..
Πάντα φιλικά.. :griechenland
- Slur
- Εξειδίκευση
- 14
- Has thanked: 35 times
- Been thanked: 149 times
Δεν είπα ότι η πέτρα είναι άχρηστη, είπα ότι στην αρχή είναι επικίνδυνη.
Αν πας στο SRP θα δεις ότι όλοι όσοι ξεκινάνε το ξύρισμα με straight στην αρχή παραπονιούνται διότι δήθεν το ξυράφι τους δεν κόβει καλά. Ακόμα και παράπονα στο Lynn γράφουν που δεν τους το πρόσεξε.
Θυμάμαι ένα νήμα δε, όπου το νέο μέλος είχε αγοράσει ξυράφι από το μαγαζί του Lynn, του το είχε ακονίσει ο ίδιος αυτοπροσώπως, και παρόλα αυτά το νέο μέλος επέμενε ότι δεν ήταν shave ready. Έτσι όπως εξελισσότανε το νήμα μέρα με τη μέρα το ξυράφι άρχιζε να γίνετε όλο και πιο κοφτερό. Όσο αυξανότανε η εμπειρία του χρήστη δηλαδή το ξυράφι γινόταν όλο και καλύτερα ακονισμένο. Μέχρι που στο τέλος αναγκάστηκε να ζητήσει συγνώμη για τις αρχικές κατηγορίες και να παραδεχτεί ότι ήταν θέμα τεχνικής.
Παρόμοια εμπειρία έχουν σχεδόν όλοι όσοι ξεκινούν να ξυρίζονται με straight.
Ελπίζω τώρα να καταλαβαίνεις γιατί δεν συμφωνώ μαζί σου ότι «είναι πολύ χαζό να βάλει στην πέτρα ένα ολοκαίνουργιο ξυράφι». Τα ένστικτά του εκεί θα τον οδηγούνε, είναι βέβαιο. Και εσύ αυτό θα έκανες, την πρώτη εβδομάδα θα το ξάπλωνες στην πέτρα διότι δήθεν δεν στο πρόσεξαν καλά και δεν είναι καλά ακονισμένο.
ΥΣ: το να είναι shave ready δεν έχει καμία σχέση με το να περνάει το τεστ της τρίχας.
Αν πας στο SRP θα δεις ότι όλοι όσοι ξεκινάνε το ξύρισμα με straight στην αρχή παραπονιούνται διότι δήθεν το ξυράφι τους δεν κόβει καλά. Ακόμα και παράπονα στο Lynn γράφουν που δεν τους το πρόσεξε.
Θυμάμαι ένα νήμα δε, όπου το νέο μέλος είχε αγοράσει ξυράφι από το μαγαζί του Lynn, του το είχε ακονίσει ο ίδιος αυτοπροσώπως, και παρόλα αυτά το νέο μέλος επέμενε ότι δεν ήταν shave ready. Έτσι όπως εξελισσότανε το νήμα μέρα με τη μέρα το ξυράφι άρχιζε να γίνετε όλο και πιο κοφτερό. Όσο αυξανότανε η εμπειρία του χρήστη δηλαδή το ξυράφι γινόταν όλο και καλύτερα ακονισμένο. Μέχρι που στο τέλος αναγκάστηκε να ζητήσει συγνώμη για τις αρχικές κατηγορίες και να παραδεχτεί ότι ήταν θέμα τεχνικής.
Παρόμοια εμπειρία έχουν σχεδόν όλοι όσοι ξεκινούν να ξυρίζονται με straight.
Ελπίζω τώρα να καταλαβαίνεις γιατί δεν συμφωνώ μαζί σου ότι «είναι πολύ χαζό να βάλει στην πέτρα ένα ολοκαίνουργιο ξυράφι». Τα ένστικτά του εκεί θα τον οδηγούνε, είναι βέβαιο. Και εσύ αυτό θα έκανες, την πρώτη εβδομάδα θα το ξάπλωνες στην πέτρα διότι δήθεν δεν στο πρόσεξαν καλά και δεν είναι καλά ακονισμένο.
ΥΣ: το να είναι shave ready δεν έχει καμία σχέση με το να περνάει το τεστ της τρίχας.
εἶς ἐμοὶ μύριοι, ἐὰν ἄριστος ἦι
- Apostolos
- Δάσκαλος Ξυρίσματος
- 16
- Has thanked: 1394 times
- Been thanked: 653 times
- Επικοινωνία:
Έχει δίκιο ο Slur. To 99% όσων ξυρίζονται πρώτη φορά με μαχαίρι θεωρούν ότι δεν είναι shave ready. Και αυτό συμβαίνει γιατί εκτός του ότι δεν έχουν τεχνική (στο straight η τεχνική θα έρθει με τον καιρό, σε αντίθεση με το DE Που κάποιοι την έχουν απο πρίν), αλλά και γιατί έχουν διαβάσει πολλά και έχουν επηρεαστει απο συζητήσεις.
Τώρα, το μόνο χειρότερο απο ένα μη shave ready μαχαίρι, είναι ένα shave ready που θα αρχίσει να ακονίζεται απο έναν μη γνώστη.
Τώρα, το μόνο χειρότερο απο ένα μη shave ready μαχαίρι, είναι ένα shave ready που θα αρχίσει να ακονίζεται απο έναν μη γνώστη.
Νow Τhat Υou Αre Α Μan, Shave Like One.
or
Grow A Beard
(growing a beard doesn't mean you have to be ungroomed)
or
Grow A Beard
(growing a beard doesn't mean you have to be ungroomed)
- Antonio.mfp
- Νήπιο
- 14
- Has thanked: 728 times
- Been thanked: 949 times
Ρε παιδια λυστε μου μια απορια.Απο την στιγμη που ειναι
shave ready απο το εργοστασιο ή απο εκει που την εχεις αγορασει,πως την ελενχουν οτι ειναι ετοιμη για χρηση?πιστευω με το τεστ της τριχας.το δειχνει αλλωστε και στο βηντεο που τις κατασκευαζουν.υπαρχει αλλος τροπος να την τσεκαρεις?αρα πιστευω οτι το τεστ της τριχας παιζει καποιο ρολο στο τσεκ του ξυραφιου(shave ready)...
:confused
shave ready απο το εργοστασιο ή απο εκει που την εχεις αγορασει,πως την ελενχουν οτι ειναι ετοιμη για χρηση?πιστευω με το τεστ της τριχας.το δειχνει αλλωστε και στο βηντεο που τις κατασκευαζουν.υπαρχει αλλος τροπος να την τσεκαρεις?αρα πιστευω οτι το τεστ της τριχας παιζει καποιο ρολο στο τσεκ του ξυραφιου(shave ready)...
:confused
- Slur
- Εξειδίκευση
- 14
Αντώνη διάβασε τα κατάλληλα νήματα (ολόκληρα) και αν έχεις απορίες ρώτα τες εκεί.
http://forum.mens-only.gr/viewtopic.php?f=74&t=1099" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forum.mens-only.gr/viewtopic.php?f=65&t=925" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forum.mens-only.gr/viewtopic.php?f=74&t=1099" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forum.mens-only.gr/viewtopic.php?f=65&t=925" onclick="window.open(this.href);return false;
- hero
- Γυμνάσιο
- 14
- Has thanked: 73 times
- Been thanked: 249 times
H εμπειρια στο τροχισμα ειναι η μεγαλη εγγυηση για το ποτε πρεπει να σταματησει καποιος καποιοι αρκουνται στην αισθηση της κοψης αλλοι στο νυχι αλλοι στο τεστ της τριχας κ.λ.π
Απο οσο λοιγα μπορω να γνωριζω η μεγαλη μαγκια ειναι να ξερεις ποιο τυπο ακονισμασματος θα ακολουθησεις και αυτο το γνωριζουν μολις δουν την μαρκα η το ατσαλι . Ετσι λοιπον εχουμε μπρος πισω
στις πετρες - Τροχισμα κατ μικα φορα - τροχισμα Χ . Πετρες φυσικες -πετρες τεχνητες-διαμαντοπετρες και
διαμαντοπαστες. Νομιζετε οτι παιρνουν ολα αυτα και αρχιζουν να τροχιζουν ? OXI απο το οπλοστασιο θα διαλεξουν τα απαραιτητα , τουλαχιστον αυτοι οι 4-5 στον κοσμο που γνωριζουν . Ολοι οι υπολοιποι ειμαστε
μαθητευομενοι μαγοι .
Απο οσο λοιγα μπορω να γνωριζω η μεγαλη μαγκια ειναι να ξερεις ποιο τυπο ακονισμασματος θα ακολουθησεις και αυτο το γνωριζουν μολις δουν την μαρκα η το ατσαλι . Ετσι λοιπον εχουμε μπρος πισω
στις πετρες - Τροχισμα κατ μικα φορα - τροχισμα Χ . Πετρες φυσικες -πετρες τεχνητες-διαμαντοπετρες και
διαμαντοπαστες. Νομιζετε οτι παιρνουν ολα αυτα και αρχιζουν να τροχιζουν ? OXI απο το οπλοστασιο θα διαλεξουν τα απαραιτητα , τουλαχιστον αυτοι οι 4-5 στον κοσμο που γνωριζουν . Ολοι οι υπολοιποι ειμαστε
μαθητευομενοι μαγοι .
Νίκος
"Αδύνατο να μάθεις τα φρονήματα, τη σκέψη, την ψυχή του κάθε ανθρώπου προτού πάρει στα χέρια του εξουσία." Σοφοκλης
"Αδύνατο να μάθεις τα φρονήματα, τη σκέψη, την ψυχή του κάθε ανθρώπου προτού πάρει στα χέρια του εξουσία." Σοφοκλης
- boltsis
- Εξειδίκευση
- 14
- Has thanked: 366 times
- Been thanked: 320 times
Λοιπόν ,έχοντας πιστεύω περίπου όλα τα συναφή περί staright λέω σιγά σιγά να μάθω κατα κάποιο τρόπο να ακονίζω.Έχω ήδη παραγγείλει μια κινέζικη πέτρα των 12000 λέω να παραγγείλω σιγα σιγά μια των 4000 και 8000 η μια διπλής όψεως με αυτά τα χαραχτηριστικά.Έχω ήδη στη κατοχή μου ένα κινέζικο ξυράφι Gold Dollars :megagrin και ένα ενός φίλου μου με 20 ευρώ.Λέω να τα χρησιμοποιήσω για εξάσκηση.Ξέρω ότι μερικοί μπορεί να πείτε ότι βιάζομαι αλλά δε θα χρησιμοποιήσω τις πέτρες στα καλά ξυράφια που περιμένω, εξ' άλλου δε χρειάζεται για παραπολύ καιρό απο ότι ξέρω.
Έχετε να μου προτείνετε κάτι?Κάτι φτηνό και πολύ καλό? :ninja_hide
Έχετε να μου προτείνετε κάτι?Κάτι φτηνό και πολύ καλό? :ninja_hide
Dovo Silver Steel Prima, Joseph Allen & Sons Sheffield ,C.V Heljestrand Ringdove Νο55,Dubl Duck Satinedge,Thomas Turner & Co,Thiers-Issard Spartacus "dreadnought",Frederick Reynolds Sheffield
Ηλίας
Ηλίας
- Slur
- Εξειδίκευση
- 14
Εγώ την έχω την κινεζική νερόπετρα. Δεν είναι 12000 grit, και ας λέει ότι θέλει ο πωλητής. Είναι φυσική πέτρα και για αυτό δεν μπορείς να προσδιορίσεις τα grit.
Είναι σαφέστατα μία πέτρα τελειώματος και γυαλίσματος της κόψης στο ακόνισμα.
Είναι αργή, θέλει τουλάχιστον 50 περάσματα για να δουλέψει.
Είναι καλή επιλογή.
Τώρα για 4000 και 8000 grit εγώ έχω τη Norton Combined 4/8K και νομίζω ότι είναι το καλύτερο value for money.
Είναι σαφέστατα μία πέτρα τελειώματος και γυαλίσματος της κόψης στο ακόνισμα.
Είναι αργή, θέλει τουλάχιστον 50 περάσματα για να δουλέψει.
Είναι καλή επιλογή.
Τώρα για 4000 και 8000 grit εγώ έχω τη Norton Combined 4/8K και νομίζω ότι είναι το καλύτερο value for money.