Blackland Blackbird

FSword
Δημοτικό
Δημοτικό
Δημοσιεύσεις: 492
Εγγραφή: πριν από 3 χρόνια
Has thanked: 252 times
Been thanked: 610 times

Δημοσίευση από FSword »

Τελευταία δημοσίευση της προηγούμενης σελίδας:

Πληροφοριακά έχει 18% έκπτωση στα Blackland razors μέχρι τις 19/09.


Άβαταρ μέλους
mitsos
Λύκειο
Λύκειο
Δημοσιεύσεις: 1575
Εγγραφή: πριν από 4 χρόνια
Has thanked: 3036 times
Been thanked: 4941 times

Δημοσίευση από mitsos »

Ποιος έχει έκπτωση?
"Aut viam inveniam aut faciam "

Άβαταρ μέλους
Tony
Λύκειο
Λύκειο
Δημοσιεύσεις: 2051
Εγγραφή: πριν από 6 χρόνια
Τοποθεσία: Μικρό Σπίτι στο Λιβάδι
Has thanked: 17938 times
Been thanked: 10021 times

Δημοσίευση από Tony »

Δημήτρη Εδώ.
Αντώνης

Αἰτεῖτε, καὶ δοθήσεται ὑμῖν, ζητεῖτε, καὶ εὑρήσετε, κρούετε, καὶ ἀνοιγήσεται ὑμῖν·
πᾶς γὰρ ὁ αἰτῶν λαμβάνει καὶ ὁ ζητῶν εὑρίσκει καὶ τῷ κρούοντι ἀνοιχθήσεται.

FSword
Δημοτικό
Δημοτικό
Δημοσιεύσεις: 492
Εγγραφή: πριν από 3 χρόνια
Has thanked: 252 times
Been thanked: 610 times

Δημοσίευση από FSword »

Εν τέλει με τι γωνία θεωρείτε ότι ξυρίζει καλύτερα η Blackbird; Εγώ ενώ την είχα παροπλίσει για κάποιο καιρό, τελευταία έχω αρχίσει να την ξαναχρησιμοποιώ (machined OC). Λοιπόν μου έχει δώσει ξυρισματάρες και μάλιστα σε δύσκολα σημεία που ενώ με άλλες θέλουν αρκετές διορθώσεις και αφήνουν ερεθισμούς (χωρίς τέλεια αποτελέσματα) εδώ με το standard 3-pass έχω άψογο αποτέλεσμα χωρίς κοκκινίλες.

Δοκίμασα διάφορες γωνιές και ενώ ξυρίζει μια χαρά και σε λίγες μοίρες (ride the cap) νομίζω δίνει τον καλύτερό της εαυτό σε περισσότερες (45 και βάλε, λαβή σχεδόν παράλληλη με το πρόσωπο - ride the guard). Γενικά δύσκολα παίρνω καλά ξυρίσματα σε τέτοιες γωνίες με άλλες μηχανές, η Blackbird όμως είναι η εξαίρεση.

Από λεπίδες για την ώρα έχω δοκιμάσει τις Perma Sharp, όχι για κανένα άλλο λόγο, έτυχε να έχω ένα πακετάκι ανοιχτό και δε μ' αρέσει ν' ανοίγω πολλά παράλληλα επειδή γενικά δεν είμαι τόσο ευαίσθητος σε διαφορετικά ξυραφάκια (με κάποιες εξαιρέσεις).

Να πω επίσης ότι ξυρίζομαι ανά 3-5 μέρες οπότε δεν ξέρω κατά πόσο θα είχα το ίδια αποτελέσματα με γένια λιγότερων ημερών. Πάντως σε αποτελεσματικότητα άνετα συγκρίνεται με την R41 αλλά σε αίσθηση είναι πολύ πιο ήπια. Με την R41 δύσκολα να τελειώσω ξύρισμα χωρίς κοψιματάκια και ερεθισμούς (έχω πολύ ευαίσθητο δέρμα), με τη Blackbird τ' αποφεύγω και μάλιστα χωρίς τόση προσοχή. Όχι ότι δε θέλει κι αυτή το σεβασμό της, αλλά συγχωρεί πολύ περισσότερο.


Άβαταρ μέλους
omegasnik
Νήπιο
Νήπιο
Δημοσιεύσεις: 199
Εγγραφή: πριν από 4 χρόνια
Has thanked: 207 times
Been thanked: 837 times
Ηλικία: 50

Δημοσίευση από omegasnik »

Ανάλογα με το σημείο εγώ έχω μάθει μηχανικά να αλλάζω γωνία και όπως ακριβώς το γράφεις το αποτέλεσμα είναι άψογο χωρίς ερεθισμούς και θεωρώ ότι με την Blackbird ο μόνος κίνδυνος είναι η υπερβολική πίεση που μπορεί να ασκήσει κανείς. Οπότε νομίζω ότι μετά από αρκετά ξυρισματα βρίσκει καθένας τις γωνίες ανάλογα με το σημείο του προσώπου που ξυριζει. Για παράδειγμα όταν ξυρίζω το μουστάκι κόντρα εγώ προσωπικά επιλέγω το ride the cap!
Παντα βέβαια YMMV
Φιλικά,
Νίκος.
Χρόνου φείδου!


Άβαταρ μέλους
Vavous
Μέγας Διαφθορέας
Μέγας Διαφθορέας
Δημοσιεύσεις: 3638
Εγγραφή: πριν από 5 χρόνια
Αγαπημένος εξοπλισμός: Blackbird, Rocca v4
Artisan σαπούνια
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Has thanked: 15025 times
Been thanked: 22666 times
Ηλικία: 51
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Vavous »

Οπως τα λέει ο Νίκος, η Blackbird είναι λίγο δύσκολη μέχρι να βρεις την ιδανική γωνία. Ή μάλλον, όχι δύσκολη, απλά ασυνήθιστη. Λαβή πιο κοντά στο πρόσωπο λειτουργεί σε μένα.
Αν τραβάει, απλά προσαρμόζεις την γωνία εκεί που αισθάνεσαι ότι κόβει χωρίς να ενοχλεί, αυτό εξάλλου ισχύει με όλες τις μηχανές.
Την σωστή γωνία και πίεση πάντα την αισθάνεσαι στο δέρμα σου ανάλογα και με το ξυραφάκι που έχεις φορτώσει. Και πάντα YMMV.

Συγκριτικά παίρνω πιο βαθύ ξύρισμα από την Black σε σχέση με την R41.
Ιδανικές οι πιο ήπιες λεπίδες στην πρώτη ενώ Feather και Polsilver είναι για μένα οι καλύτερες γιατί δεν τραβάνε και ελαχιστοποιούν την τραχύτητα της δεύτερης,
Το καλό, ίδε προστατευτικό και γλιστερό, σαπούνι είναι α π α ρ α ί τ η τ ο και για τις δυο.
So many soaps, so little time.

FSword
Δημοτικό
Δημοτικό
Δημοσιεύσεις: 492
Εγγραφή: πριν από 3 χρόνια
Has thanked: 252 times
Been thanked: 610 times

Δημοσίευση από FSword »

Για το σαπούνι δεν το συζητώ, απαραίτητα με γλίστρημα και προστασία. Σε κάθε περίπτωση προτιμώ να προσθέτω λίγο περισσότερο νερό στον αφρό μου για να κερδίζω σε γλίστρημα κι ας χάνω λίγο σε άλλες ιδιότητες.

Πάντως έχετε δίκιο ότι η γωνία προσαρμόζεται στη Blackbird ανάλογα την περίπτωση και την περιοχή που ξυρίζεις αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις η λαβή σχεδόν παράλληλα στο πρόσωπο είναι για μένα η πιο βολική. Αυτό βοηθάει πολύ και σε ορισμένα δύσκολα σημεία, π.χ. κάτω απ' τη μύτη. Μηχανάρα πάντως δεν το συζητώ.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Double edge razors”