Αν και δεν έχω πολύ καιρό που άρχισα το παραδοσιακό ξύρισμα, πριν από τέσσερις μήνες, καταπιάστηκα κατευθείαν μαθαίνοντας για τα διάφορα πράγματα που περιτριγυρίζουν το χόμπι. Δυστυχώς, πολλά ωραία προϊόντα είναι στην Αμερική και τον Καναδά και δεν τα φέρνουν στην Ελλάδα. (Επίσης δεν συμφέρει να αγοράσεις από Αμερική γιατί θα σου βγει ο κούκος αηδόνι στα τελωνεία).
Προς καλή μας τύχη και μεγάλη μου έκπληξη μια μέρα, μπαίνω μέσα στο μαγαζί της γειτονίας μου (Kosmosman),
και μου λένε "Θα φέρουμε Razorock πινέλα και ξυριστικές μηχανές!". Δύο βδομάδες μετά, τα βάλανε στα ράφια, έτσι πείρα το Razorock Plissoft με 20€.
Όταν έψαξα για το Plissoft στο ίντερνετ, είδα πως ένα τεράστιο ποσοστό της κοινότητας το υποστήριζε, τώρα καταλαβαίνω γιατί!
Κατ'αρχήν τα χαρακτηριστικά του:
-Είδος τρίχας: Συνθετικό
-Διάμετρος Θυσάνου: 24mm
-Ύψος Θυσάνου: 57mm
-Συνολικό ύψος: 110mm
-Βάρος: 82g
Μέχρι στιγμής το έχω χρησιμοποιήσει τρεις φορές και έχω να πω πως ανταποκρίνεται στις προσδοκίες μου και τις ξεπερνά. Έχει ένα πυκνό, και απαλό σαν σύννεφο, θύσανο και τέλειο βάρος για μένα. Κρατάει αρκετό νερό (όλως περιέργως) και οι τρίχες απλώνονται όσο χρειάζεται. Το χρησιμοποίησα με δύο σαπούνια, το Razorock BBS και το Arko Shaving Stick και με τα δύο μπόρεσε και έκανε μια ωραία σαπουνάδα αρκετή για τρία περάσματα και ένα εξτρά στο τέλος για μικροβελτιώσεις. Η διαδικασία ήταν γρήγορη και πάνω απ'όλα άνετη.
Αυτή τη στιγμή μόνο το Kosmosman έχει τα Razorock πινέλα και ξυριστικές μηχανές και θα πρότεινα να περάσετε μια βόλτα, αν είστε στη περιοχή, για να τα δείτε από κοντά. 10/10 Θα το πρότεινα ακόμα και σε αρχάριους, μιας και είναι μόνο 20 ευρώ και συναγωνίζεται πινέλα μεγαλύτερων τιμών.
-Cheers!