Ναι φυσικά Άκη, η Vitos είναι παλαιότερη, και μάλλον θα εννοείς/αναφέρεσαι στην σακούλα του μισού κιλού;
Ο κατασκευαστής της όμως μας λέει στο Inci ότι, περιέχει hydrogenated tallow (Υδρογονωμένο ζωικό λίπος*) ένα συστατικό που χρησιμοποιείται κυρίως από Hardy Industrial Technologies, στη βιομηχανία το λίπος δεν ορίζεται αυστηρά ως λίπος βοδινού ή προβάτου, το λίπος αυτό μπορεί να είναι ζωικό λίπος που συμμορφώνεται με ορισμένα τεχνικά κριτήρια, συμπεριλαμβανομένου του σημείου τήξης του.
Δηλαδή το εμπορικό λίπος περιέχει συνήθως λίπος που προέρχεται και από άλλα ζώα, όπως το λαρδί από χοίρους ή ακόμη και από φυτικές πηγές, όπου η πρώτη ύλη προέρχεται αποκλειστικά από φοινικέλαιο στην vegan μορφή, είναι λιπαρά οξέα σε πρότυπο, νιφάδες ή υγρό, εν ολίγοις δεν γνωρίζουμε από που έρχονται, μπορεί να είναι ζωικής ή φυτικής προέλευσης, η πρώτη ύλη μπορεί να προέρχεται είτε από ζώα, είτε από φυτά, αν είναι από φυτά συνήθως παράγεται από το φοινικέλαιο, και για να είμαστε σίγουροι θα πρέπει να επικοινωνήσουμε με την εταιρία, για να μας δώσει περισσότερες πληροφορίες ως προς την ακριβή προέλευση.
Τώρα εδώ η Declaration Grooming στο Inci μας λέει ότι, έφτιαξε μία κρέμα ξυρίσματος με βάση ζωικού λίπους (Bison Tallow) συγκεκριμένα πράγματα και όχι αόριστα, για αυτό το έγραψα και παραπάνω (αν είναι όπως τα λένε) ας ελπίσουμε να είναι έτσι, να έχει το γλίστρημα μίας καλής κρέμας και την προστασία ενός καλού σαπουνιού...
* Η υδρογόνωση συμβαίνει όταν προστίθεται υδρογόνο με καταλύτη σε ακόρεστα λιπαρά οξέα, για να τα μετατρέψει σε πιο σταθερά κορεσμένα λιπαρά οξέα.