Η
Raw Shaving RS 10 είναι κατασκευασμένη από ανοξείδωτο ατσάλι 316l και κατασκευασμένη με απόλυτη ακρίβεια, βάρους 110 gr, εμφανισιακά δεν με τράβηξε ποτέ, δεν θα την αγόραζα για την ομορφιά της, έχει κάτι από Blackbird/Dart/Mergress (;) αλλά μου είναι αδιάφορη η όλη σιλουέτα της.
Η συσκευασία που έρχεται είναι αυτοκρατορική, το φινίρισμα που έχει είναι σε άλλο επίπεδο, που δεν έχω δει ποτέ στον χώρο μέχρι σήμερα, υποδειγματικά άριστο.
Το ζύγισμα της, μαζί με το βάρος που έχει είναι πολύ καλά, δεν έχεις κανένα πρόβλημα, το κράτημα της λαβής γλιστράει λίγο, γενικώς όμως δεν είναι κακό.
Στο ξύρισμα η μηχανή τα πηγαίνει περίφημα έως εξαιρετικά, πολύ αποτελεσματική και πολύ γλυκιά, η σωστή γωνία κοπής είναι 'κατεργάρα' και έρχεται με δυσκολία, σου δίνει το ελεύθερο να παίξεις αρκετά, μόλις το βρεις όμως σε ανταμείβει και με το παραπάνω.
Το Mild plate είναι το καλύτερο για εμένα, αποτελεσματική και πολύ γλυκιά η αίσθηση που σου αφήνει, και επιπλέον η Raw το έκανε δώρο στον κάτοχο της μηχανής, όπου είχε διαλέξει το Medium plate, και που δεν έχει καμία τεράστια διαφορά, το οποίο είναι πολύ πιό αποτελεσματικό αλλά χάνει λίγο την γλύκα που έχει το Mild.
Ο συνδυασμός ήταν το καλύτερο αποτέλεσμα, γιατί το Mild μου έπεφτε κάπως λίγο, για τρείς ημέρες ξυρίσματος, και τα δύο περάσματα που κάνω, το Medium με κάλυπτε μεν, αλλά δεν είχα την γλυκιά αίσθηση του Mild στο 2ο πέρασμα, οπότε θα χρειαζόμουν και τα δύο, που είναι ότι πρέπει.
Η Raw μου έδωσε πολύ ωραία ξυρίσματα, και είναι ένα πολύ καλό εργαλείο, που μου άρεσε αρκετά είναι η αλήθεια.
Η σύγκρισή της Raw με την Rex είναι άδικη θα πουν κάποιοι, ναί παιδιά συμφωνώ, δεν μπορείς να συγκρίνεις μία ρυθμιζόμενη με μία σταθερή μηχανή, έχοντας όμως όλο το σετ που δίνει η εταιρία, πρέπει να δοκιμάσεις, γιατί πως αλλιώς θα καταλάβω ποιά μου αρέσει, και ποιά μου δίνει το καλύτερο ξύρισμα;
Μέχρι στιγμής λοιπόν, η Raw αν και πολύ καλή, και πολύ ακριβή δεν κατάφερε να εκθρονίσει την Rex, στην οποία δίνω το στέμμα μέχρι στιγμής*, χαϊδεύοντας το μούτρο μου, αισθάνομαι από αριστερά που είχε αναλάβει η Raw και σημειακά 240 grit, και στα δεξιά με την Rex ούτε χνούδι.
* Από εβδομάδας έχει άλλο αγώνα, που προβλέπεται πολύ σκληρός και αδυσώπητος...
Εδώ μπορείτε να δείτε τις δημιουργίες της Raw Shaving.