Σκέψεις για καινούργια ξυράφια

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
JohnnyBlade
Λύκειο
Λύκειο
15
Has thanked: 38 times
Been thanked: 20 times

και εγω αν και οταν με το καλο αγορασω straight, inox θελω να ειναι.
Άβαταρ μέλους
Δημήτρης
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
15
Has thanked: 156 times
Been thanked: 181 times

Δίκιο έχεις Ανδρέα, αλλά εμείς τον έχουμε μάθει, ο Παντελής δεν είναι καιρό στο φορουμ και ίσως παρεξηγήσει!
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
hero
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
14
Has thanked: 73 times
Been thanked: 249 times

Παντελη καλα ξυρισματα .
Ελπιζω το μαχαιρι να ειναι save ready αν και με αυτα που εχω δει και διαβασει μου φαινεται δυσκολο ,
εαν δεν εχεις τραβηγματα στο ξυρισμα και πανω απο ολα δεν σε καψει τοτε εισαι οκ .Οταν ερθει η ωρα
του τροχισματος να προσεξεις γιατι ακονονιζονται δυσκολοτερα και ανομοιομαρφα δηλαδη δεν θα εχεις το
ιδιο καλη κοψη σε ολο το μηκος . Ολα ομως ειναι σχετικα και θεμα εμπειριας στο τροχισμα .
Εγω δεν θα αγορασω ποτε inox γιατι πιστευω οτι ειναι κατωτερα απο τα carbon και οχι τοσο φιλικα στην δικη μου επιδερμιδα τπυλαχιστον . Ειχα την ευκαιρια να δοκιμασω ενα το οποιο δεν μου καθησε καλα αν και εκοβετρελα .
Η επομενη αγορα θα ειναι ενα μαχαιρι σφηνα . Οτι γραφω ειναι προσωπικες αποψεις μακαρι ο καθενας απο
εμας να βρει 1-2 ξυραφια τα οποια θα τον ικανοποιουν και ολα τα αλλα ειναι απλα θεωριες .
Εχω αυτη την στιγμη την futur - 34c - 11c και καμια δεν μου προσφερει το ξυρισμα του TI , oxi οτι δεν ειναι
καλες απλα εμενα αυτο το 1 παραπανω σκαλοπατι του straiht με τρελαινει .
Νίκος
"Αδύνατο να μάθεις τα φρονήματα, τη σκέψη, την ψυχή του κάθε ανθρώπου προτού πάρει στα χέρια του εξουσία." Σοφοκλης
Άβαταρ μέλους
Slur
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
14
Has thanked: 35 times
Been thanked: 149 times

Padelis30 έγραψε:Σε ευχαριστω φιλε Γιαννη.Παιδια νομιζω πως μια λαμα Stainless θα πρεπει να την αποκτησουμε ολοι μας αξιζει τον κοπο να την προσθεσετε στην συλλογη σας. :iirre
Slur έγραψε:Μπορείς να μου πεις το λόγο που θα έπρεπε όλοι να αποκτήσουμε ένα ξυράφι inox ;
Αποπήρα εγώ κανέναν;
Ρωτάω το λόγο που τον ενθουσίασε τόσο πολύ ώστε να το προτείνει σε όλους.

andreas έγραψε:Δεν νομίζω πως τον αποπαίρνει, απλά ο Σλουρ είναι ευθείς στης ερωτήσεις του.
Πες τα ντε!
εἶς ἐμοὶ μύριοι, ἐὰν ἄριστος ἦι
Άβαταρ μέλους
Padelis30
Νήπιο
Νήπιο
14
Been thanked: 1 time

Φιλε Hero σε ευχαριστω για τα καλα σου λογια,λυπαμαι που τελικα δεν εμεινες ευχαριστημενος με το inox που δοκιμασες αλλωστε καθε επιδερμιδα ειναι μοναδικη και το γνωριζουμε ολοι καλα.Οσο για την κοψη εχεις δικιο πραγματι και εγω αυτο διαπιστωσα πως κοβει παρα πολυ σε σχεση με τα carbon,αν και το ενα απο τα δυο δικα μου το εχει τροχισει και τσεκαρει ο κυρ Στρατος ο Τσομπαρης.
Φιλε Slur τελικα δεν μας παραθεσες και την δικη σου εμπειρια η μη με λαμα inox και τις παρατηρησεις σου.
Άβαταρ μέλους
Slur
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
14

Δεν στην παρέθεσα γιατί δεν υπάρχει.
Για αυτό και ρωτάω επιγραμματικά να μάθω ποια είναι τα πλεονεκτήματα που εσύ βρήκες.
Άβαταρ μέλους
Apostolos
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
16
Has thanked: 1394 times
Been thanked: 653 times
Επικοινωνία:

Εγώ πάντως θα ήθελα να έχω και ένα Inox γιατί γενικά θα ήθελα να έχω τουλάχιστον ένα από όλα τα πράγματα που υπάρχουν στο Wet Shaving.

Παντελή, όταν ξυριστείς κάνε ένα κόπο και άνοιξε ένα νέο θέμα στην αντίστοιχη ενότητα, και αν δεν βαριέσαι ξαναβάλε τις φωτογραφίες εκεί ώστε να γίνει μία πλήρης παρουσίαση του συγκεκριμένου μαχαιριού. Είσαι ο πρώτος στην παρέα με ανοξείδωτο και θα ήθελα μια όσο μπορείς αναλυτική παρουσίαση.

Κατά τα αλλά μου αρέσει πολύ εμφανισιακά!

P.S. Η κουβέντα inox vs carbon έχει πολύ ψωμί, μην την κάνουμε εδώ, αν συνεχιστεί να ανοίξουμε θέμα παρακαλώ.
Νow Τhat Υou Αre Α Μan, Shave Like One.
or
Grow A Beard
(growing a beard doesn't mean you have to be ungroomed)
Άβαταρ μέλους
hero
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
14
Has thanked: 73 times
Been thanked: 249 times

Αποστολε δε νομιζω να πρεπει να ανοιχτει νεο θεμα- inox vs carbon διπλο( το βλεπες το παιξες ?) _ :beah2
Τωρα χωρις αστεια το inox πιστευω οτι ταιριαζει καλυτερα σε μαχαιρια κυνηγιου ,επιβιωσης κλπ.
Στο straight εχει να κανει με το marketing περισσοτερο παρα με την ποιοτητα , ισως το οτι δεν σκουριαζει
ειναι εναs λογος καποιος να μπει στο hobby και ακομη ενας ισως η υγειινη που φοβουνται καποιοι οτι
μπορει να παθουν τετανο η κατι αλλο απο σκουριασμενο μαχαιρι.
Τα μαχαιρια της κουζινας καποτε ηταν απο καρμπον μετα απο inox οπου ελυσε τα προβληματα συντηρησης
και εμφανισης . Ειχα δει στο Κωλονακι στον Πουρικα Ιαπωνεζικα καρμπον μαχαιρια φανταστικα . Οι εποχες
ομως περνανε και μαζι τους παρασυρουν υλικα και νοοτροποιες χρονων .
Νίκος
"Αδύνατο να μάθεις τα φρονήματα, τη σκέψη, την ψυχή του κάθε ανθρώπου προτού πάρει στα χέρια του εξουσία." Σοφοκλης
Άβαταρ μέλους
Slur
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
14

hero έγραψε:... ισως το οτι δεν σκουριαζει
Μα σκουριάζει, αλλά με πιο αργό ρυθμό.

Arguably the SS wont rust as fast, but it will still rust if you dont look after it. Thats about the only difference I can think of.
http://straightrazorplace.com/razors/67 ... dness.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Άβαταρ μέλους
JohnnyBlade
Λύκειο
Λύκειο
15
Has thanked: 38 times
Been thanked: 20 times

παιδια εχω ενα προβλημα. απο την μερα που πηρα την σαβετα ( ως τωρα εχω κανει 3 ξυρισματα μαζι τις) θελω ακομα περισσοτερο να αγορασω straight, το σκεφτομαι συνεχεια.

μηπως θα πρεπει να ανοιξουμε ενα θεμα με προτασεις για αξιοπιστα και οικονομικα straight για αρχαριους?
πχ dovo ταδε τιμη ταδε καταστημα ταδε.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Κατάλογος ξυραφιών”