Το ξύρισμα της ημέρας - Νοέμβριος 2018

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
alexn
Λύκειο
Λύκειο
9
Has thanked: 13271 times
Been thanked: 13558 times

Καλημέρα σας,
σαπουνάρισμα πρόσωπο
pre τα απόνερα του...
ΜWF
Sagrada
Gillette bl Beauty#3 (στο πολυ ρελαντι δηλ)
Rapira Swedish#1
Nivea soft
Brut Oceans
η λεπίδα έκοβε <γαργαλιστά),νομίζω Ακη έγινε μπίνγκο.Ευχαριστώ!!!
το'χω γράψει και εγώ προς νέους στο ΠΞ ότι <ξεκινάτε με κάτι απλό και βλέπεται> αλλά πως να μην πεις ότι:
Ξεκινώντας με ενα MWF η Τabac παίρνεις το μέτρο για σύγκριση με ότι κυκλοφορεί εκεί έξω.
Σαν φορτηγό με σπασμένα φρένα σε λίγο θα καταλήξω στην τζαμαρία του Wellshaved για ένα σαπούνι που όπως λέγεται <έχει κάνει συμφωνία με τον διάολο> (φτου-φτου μου) o Martinos, (Vavous speaking)και όχι μόνο!.
Καλό υπόλοιπο!
Αλέξανδρος.
Άριστον υγιαίνειν, δεύτερον δε κάλλος, τρίτον δε πλούτος.
Άβαταρ μέλους
foxtrot
Συντονιστής
Συντονιστής
10
Has thanked: 32318 times
Been thanked: 34046 times

Εικόνα

Yaqi.26mm
Tabac.Original ss
iKon.B1.slant
Personna.platinum
Pitralon asl

Επιασε ψυχρούλα σήμερα και βγήκε το βαρύ πυροβολικό βόλτα. :)
Το Tabac δίνει ρέστα. 8)
Γιάννης
paratairosexthros
Λύκειο
Λύκειο
13
Has thanked: 3384 times
Been thanked: 5292 times

* Stirling 22mm
* Κερκίνη Έψιλον
* MIL (34C) head - MR11 handle
* Personna lab blue #1
* Floid Vigoroso

Είχα να μείνω αξύριστος 4 μέρες πάνω από χρόνο.Το δέρμα είχε ηρεμήσει εντελώς και οι οιωνοί έδειχναν θετικοί.
Το αποτέλεσμα;Από τα ξυρίσματα που δεν θες για κανένα λόγο να τελειώσουν.
Πέρασε ήδη στο πάνθεον των ξυριστικών μου εμπειριών.

Πρώτα απ'όλα,το σαπούνι του Γιώργου.
Μετά από αρκετές χρήσεις του,το συμπέρασμά μου είναι πως πρόκειται για εξαιρετικό προιόν.
Μου θυμίζει MdC ως προς την ευκολία αφρισμού,Grooming Dept ως προς την γυαλάδα του αφρού,και Varesino ως προς τη γλίστρα.
Συνδυάζει όλες τις ιδιότητες που εμένα με κερδίζουν σε ένα σαπούνι.Και είναι και φυτικό πλήρως.
Δεν αφρίζει ακατάπαυστα και δεν σε πνίγει με τον αφρό του,κάτι που εμένα με απωθεί.
Έχει τη γυαλάδα που με προιδεάζει θετικά,και τη γλίστρα που μου είναι απαραίτητη.
Και η προστασία που μου παρέχει είναι στα επίπεδα που πρέπει για να το εντάξω στο πολύ κλειστό rotation που έχω πλέον.
Το άρωμά του δεν είναι ιδαίτερο,μυρίζει ελαφρά υγρασία λόγω του tea tree,αλλά σε μένα είναι ευχάριστο.
Και συνδυάζεται μετά με όποιο άφτερ θέλω.

Ο συνδυασμός μηχανής-λαβής είναι μια από τις πλέον αποτελεσματικές πατέντες της ξυριστικής μου σταδιοδρομίας.
Η 34C μου αρέσει σαν μέγεθος,σαν κοπή,σαν εργαλείο,αλλά θα προτιμούσα να είναι ένα τσικ πιο κοφτερή.
Ε λοιπόν,αυτό ακριβώς κατάφερα εδώ.Η κεφαλή είναι η ίδια,μόνο που η λαβή του Μάγγαρντ είναι ελαφρώς πιο μακριά
και πιο βαριά,προσδίδοντάς της την 'επιθετικότητα' που ήθελα.

Η λεπίδα,ευγενική χορηγία αγαπητού μέλους,στην πρώτη της χρήση μου έδωσε την εντύπωση μιας πιο ήπιας Kai.
Ταίριαξε άψογα με τη μηχανή και μου φάνηκε λίγο πιο 'μπουκωμένη' από την Γιαπωνέζα.

Το Floid είχα μήνες να το φορέσω.Ο πρώτος μου αφτερσέιβ έρωτας.Πλέον διαπιστώνω ότι μου φαίνεται αρκετά βαρύ το άρωμά του,
για τα τωρινά μου γούστα.Η δροσιά του μου αρέσει,αλλά μέχρι εκεί.
Θα το χρησιμοποιώ σποραδικά,αλλά προτιμώ το Antesol σε αυτή την κατηγορία αρώματος.
Ποιός ξέρει,μπορεί να ξαναλλάξει το γούστο μου και να μου ξαναφανεί ο άρχοντας των aftershaves.
Μέχρι τότε περνάω τη Myrsol φάση μου.

Ευχαριστώ για την ανάγνωση.
Τα πάντα θα μπορούσαν να είναι εντελώς διαφορετικά.Αλλά,και πάλι,θα είχαν απολύτως την ίδια σημασία.
Άβαταρ μέλους
natnat
Λύκειο
Λύκειο
13
Has thanked: 2803 times
Been thanked: 4710 times

Κυριακή απόγευμα με γένια εβδομάδας AKA Παπάς!

NPV 22mm pure badger με o-ring
Five Green Vetiver shaving soap
Futur satin 3/3/1
AKP #4
Alpa 378

BBS από τα λίγα. Μια μικροαμυχή έτσι για το καλό.
Ποιός νοιάζεται? Σε λίγες ώρες πάλι τα ατσαλοσύρματα θα βγουν.
Παναγιώτης

Ηλίαααα! Ριιίχτο!!!
Άβαταρ μέλους
Antonis
Καθηγητής Ξυρίσματος
Καθηγητής Ξυρίσματος
14
Has thanked: 30359 times
Been thanked: 30840 times

Καλησπέρα!

- Tabac ss
- Maseto Shaving 2-band
- Muhle R95
- Personna Platinum [2]
- 444
- Tabac asl

Εξαιρετικό και σήμερα, με τέτοιο stup τι περιμένεις!
Άβαταρ μέλους
Tony
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
11
Has thanked: 23190 times
Been thanked: 13866 times

Καλησπέρα σας.!

~ Feather - SS + Dorco BB-20 ②
~ Edwin Jagger - 286 XL 25mm
~ Dovo & Merkur - Lavender
~ Thayers Toner - Lavender
~ Fine - Lavender Pour Homme

To Dovo είναι ένα από τα καλύτερα σαπούνια για ξύρισμα σαβέτας/φαλτσέτας, και όχι μόνο, εκτός από Lavender βγαίνει και σε mint, είναι ένα κλασικό και διακριτικό σαπούνι με άριστες ιδιότητες, και από τα πιό υποτιμημένα στον χώρο μας, και απορώ που δεν 'φοριέται' καθόλου στο ΞτΗ, και βέβαια πάντα ymmv.

H Dorco στην 2η χρήση της, εξακολουθεί να μου αρέσει, κοφτερή μεν αλλά πολύ φιλική δε, και εν σχέση με τις Feather Professional/Kai Captain Titan Mild η σύγκριση, και όχι με τις Feather Pro Super που μέχρι στιγμής είναι ότι πιό κοφτερό έχω δοκιμάσει.

Σε αυτό το ξύρισμα εκτός της λεπίδας, όλα ήταν γνωστά και δοκιμασμένα, μόνο η ψυχολογία μου ήταν μέτρια, και η κούρασή μου μεγάλη, όλα όμως παίζουν το ρόλο τους, ακόμα και κάποιες μικρές λεπτομέρειες, που συνήθως τις προσπερνάμε, μία από αυτές στο δικό μου ξύρισμα σήμερα ήταν και η λεβάντα, άλλος μπήκα και άλλος βγήκα από το μπάνιο, αυτό μετράει τελικά, και αυτά είναι τα καλά που έχει το ΠΞ Κύριοι, η όλη διαδικασία/αρωματοθεραπεία συν το αποτέλεσμα, που είναι ένα εξαιρετικό αγχολυτικό και για εμένα, αλλά και πιστεύω για όλους μας.!

► Εμφάνιση spoiler

Υγιαίνετε & Ευημερείτε.!
Αντώνης

Αἰτεῖτε, καὶ δοθήσεται ὑμῖν, ζητεῖτε, καὶ εὑρήσετε, κρούετε, καὶ ἀνοιγήσεται ὑμῖν·
πᾶς γὰρ ὁ αἰτῶν λαμβάνει καὶ ὁ ζητῶν εὑρίσκει καὶ τῷ κρούοντι ἀνοιχθήσεται.
Άβαταρ μέλους
kikos7
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
10
Has thanked: 7217 times
Been thanked: 6654 times

Εικόνα
-Savon Mystere PX
-Yaqi 2band
-Gillette New
-Wizamet
-Clubman Vanilla asl

Δυσκολεύομαι να πείσω τον εαυτό μου να σταματήσει το rotation και τις δοκιμές σε ξυραφάκια... αλλά για το δικό μου πρόσωπο σαν τις wizamet κανένα!
Δημήτρης
Άβαταρ μέλους
Akist
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
8
Has thanked: 4193 times
Been thanked: 2858 times

@Tony
Σοφά λόγια και συμφωνώ απόλυτα για τη λεβάντα
( είχα φυτέψει πριν χρόνια ένα μικρό "λεβαντάκι" στο σπίτι και έχει γίνει θηρίο , λατρεύω να χαζεύω τις μέλισσες που "βοσκούν" πάνω στη λεβάντα όταν ανθίζει την άνοιξη - και μόνο αυτό με ηρεμεί... )

@kikos7
Γιατρέ η Gillette New Sc που έχεις είναι πανέμορφη - έχεις κάνει replating η έτσι την αγόρασες ;

Σημερινό πρωινό :

ApShave 24mm synth
Haslinger αρνάκι
Muhle R41
Voskhod #4
Faena asb
Jeris Musk asl

Εικόνα

Την R41 την είχα δανείσει και τελικά μου είχε λείψει το ξύρισμα με δαύτη, ένα πέρασμα με τη φορά και ένα κόντρα και ήμουν 90% BBS χωρίς παρατράγουδα και ερεθισμούς , το αρνάκι της Haslinger είναι ένα από τα σαπούνια που προτείνω σε οποιοδήποτε ενδιαφέρεται να ξεκινήσει το ΠΞ, καταπληκτικό σαπούνι και λόγω μεγέθους τελειώνει εύκολα και δεν το βαριέσαι.

Καλό βραδάκι σε όλους !
Θα πάρω πενταλέπιδο αν το φτιάξουν σαν του avatar μου ...
Άβαταρ μέλους
christostz03
Λύκειο
Λύκειο
12
Has thanked: 6352 times
Been thanked: 9776 times

Καλησπέρα σε όλους !!!

- PreShave: Veleiro Xfoliating Soap
- Σαπούνι: TFS Hercules
- Μηχανή: QShave Adjustable 6>5>4>3
- Λεπίδα: Polsilver Iridium #6
- Πινέλο: HJM 41P7S Boar
- AfterShave: 444 Alum Block
- AfterShave Balm: Proraso Aloe & Vitamin E
- AfterShave Lotion: Fetih Sport Red Line
Wet Shaving Rules !!!

"Φορτώστε" σαν να μην υπάρχει αύριο ... Λεφτά για καινούρια κρέμα ή σαπούνι ΠΑΝΤΑ υπάρχουν ...

-- Χρήστος --
Άβαταρ μέλους
kikos7
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
10
Has thanked: 7217 times
Been thanked: 6654 times

Άκη την Gillette new την πήρα από Αμερική ebay και την επινικέλωσε ο Κοτέντος. Για τα 5€ που μου χρέωσε, έκανε απίστευτη δουλειά!
Δημήτρης
Απάντηση

Επιστροφή στο “Το ξύρισμα της ημέρας”