Apivita Brushless Cream
Rockwell 6c #5
Gillette Nacet
Razorock Irish Countryside
Χαίρεται! Με έβγαλε σήμερα ο δρόμος σε Hondos, λέω άντε ας μπω να δω τι έχει από ξυριστικά, και τελικά πήρα μια Apivita κρέμα. Η αλήθεια είναι οτι καιρό ήθελα να αγοράσω μια brushless για τα βιαστικά ξυρίσματα. Καλά, από περιέργεια πιο πολύ, ποια βιαστικά ξυρίσματα! Το να βιάζομαι τόσο πολύ ώστε να θέλω να κερδίσω και τον παραμικρό χρόνο στο ξύρισμα, είναι αρκετά σπάνιο. Πάντα φροντίζω να έχω κάποιο χρόνο.
Πάμε στα της κρέμας. Ήμουν μεταξύ του Κορρέ και της Apivita, αλλά τελικά επέλεξα την δεύτερη, καθώς θυμήθηκα το τέλειο άρωμα του Apivita ASB που το είχα στην αρχή της καριέρας μου στο ΠΞ. Ωστόσο, οταν την άνοιξα απογοητεύτηκα. Ουσιαστικά δεν έχει κανένα άρωμα. Απλά μια αμυδρή μυρωδιά.

Δεν ξέρω εαν φταίει η δικιά μου, αλλά ήταν καλά κλεισμένη (πρέπει να την τρυπήσεις για να ανόιξει το στόμιο), και έχει ημερομηνία λήξης το 2021.
Πέρα απ΄αυτό, την δουλειά της την κάνει και με το παραπάνω! Σε γένια 24 ωρών είχε πάρα πολλή καλή απόδοση και σε γλύστριμα και σε προστασία του δέρματος. Επίσης, υπάρχει και residual slickness, το οποίο χάνεται μόλις περάσει το ξυράφι 4-5 φορές από το ίδιο σημείο.Μετά, ειδικά κάποιος αρχάριος, καλύτερα να μην ξαναπεράσει από το ίδιο σημείο εαν δεν ξαναβάλει κρέμα. Το οξύμωρο είναι οτι σε όποιο σημείο δεν φύγει η κρέμα ή το υπόλειμμα αυτής κατα το ξύρισμα, μετά θέλει λίγο το νεράκι της ώστε να ξεβγαλθεί από το δέρμα.
'Οσον αφορά το βάθος ξυρίσματος, αφού έκανα τα ίδια περάσματα όπως πάντα (άπλωσα δύο φορές κρέμα), είναι σχεδόν ίδιο όπως οταν χρησιμοποιώ κανονικές κρέμες-σαπούνια και πινέλο. Σε αυτό το πρώτο ξύρισμα, εαν βαθμολογούσα το βάθος, και εαν το κανονικό ξύρισμα βαθμολογείται με 10, τότε με την brushless παίρνει ενα 9. Σε δεύτερο ξύρισμα ίσως να είναι και ακριβώς το ίδιο. Εννοείται οτι η σύγκριση γίνεται με την ίδια μηχανή/λεπίδα.
Η τιμή της 9,5 ευρώ στο Hondos για τα 100ml, ενώ την βλέπω και σε χαμηλότερη τιμή σε διαδυκτιακά φαρμακεία. Πάντως δεν χρειάζεται μεγάλη ποσότητα.
Θα την αγόραζα ξανά; Όχι... Εαν είχε το άρωμα που πίστευα οτι θα έχει, τότε ναί! Εννοείται πως τα πινέλα τις κρέμες και τα σαπούνια δεν τα αλλάζω, αλλά από εδώ και πέρα θα υπάρχει στο ράφι μου μια brushless για ένα υπερβιαστικό ξύρισμα ή για στιγμές βαρεμάρας. Οταν τελειώσει ή δωθεί η συγκεκριμένη σίγουρα θα δοκιμάσω κι άλλη.
Καλό ξημέρωμα σε όλους!
Υ.Γ. Αύριο θα ανοίξω ένα νήμα για brushless, εαν δεν υπάρχει ήδη, και θα τα μεταφέρω και εκεί.