Διαφορές κραμάτων
- Δημήτρης
- Εξειδίκευση

- 16
- Has thanked: 156 times
- Been thanked: 197 times
Χαζεύοντας στο διαδίκτυο για μαχαίρια πρόσεξα τα κράματα που αναφέρουν: silver steel, carbon steel, stainless steel, blue steel που είναι το δικό μου, ίσως υπάρχουν και άλλα. Ποιες οι διαφορές τους και ποια τα καλύτερα?

Θα μπορουσαμε να καταταξουμε τα ειδη σε δυο κατηγοιες, αυτα που ειναι stainless steel και αυτα που θελουν ιδιαιτερη προστασια απο το νερο.Απο εκει και περα η ποικιλια ειναι τεραστια λογω της διαφορετικης περιεκτικοτητας σε μεταλα αλλα και τις ιδιοτητες του καθε κραματος.Διαφοροι κατασκευαστες εχουν κατωχυρωσει πατεντες και ονοματα για καποια ειδη .Προσωπικα προτιμω για ξυραφια αυτα που δεν ειναι stainless .
- Slur
- Εξειδίκευση

- 15
- Has thanked: 35 times
- Been thanked: 149 times
Και καλά κάνεις, η προσθήκη μορίων που κάνουν το μέταλλο ανοξείδωτο το κάνουν και μαλακότερο. Και το ζητούμενο στη ποιότητα της λάμας είναι η σκληρότητα, έτσι, ώστε τα λίγα μόρια που συνιστούν την αιχμή της κόψης να είναι όσο πιο σταθερά γίνεται.
εἶς ἐμοὶ μύριοι, ἐὰν ἄριστος ἦι
- JohnnyBlade
- Λύκειο

- 16
- Has thanked: 38 times
- Been thanked: 20 times
slur εδω νομιζω κανεις λαθος. το ανοξειδωτο πρεπει να ειναι ποιο σκληρο.
- Slur
- Εξειδίκευση

- 15
Όχι Γιάννη, το αντίθετο.
Το μη ανοξείδωτο είναι το σκληρότερο και άρα το καλύτερο.
Αυτός είναι και ο λόγος που σχεδόν όλα φτιάχνονται από μη ανοξείδωτο ατσάλι, αλλιώς θα ήταν όλα ανοξείδωτα.
Το μη ανοξείδωτο είναι το σκληρότερο και άρα το καλύτερο.
Αυτός είναι και ο λόγος που σχεδόν όλα φτιάχνονται από μη ανοξείδωτο ατσάλι, αλλιώς θα ήταν όλα ανοξείδωτα.
- Δορυφέρων
- Εξειδίκευση

- 15
- Has thanked: 46 times
- Been thanked: 148 times
Ενα ενδιαφερον αρθρο: ΣΙ∆ΗΡΟΥΧΑ ΚΡΑΜΑΤΑ [PDF].
Δεν ειναι τυχαιο οτι τα πραγματικως tactical knife φτιαχνονται απο εργαλειοχαλυβα και οχι απο αλλα κραματα με ωραιους τιτλους.
Για πωλησεις καλοι ειναι μα στην πραξη αποδεικνυονται ανεπαρκεις.
Ο εργαλειοχαλυβας μπορει και να οξειδωθει μα αυτο ειναι απλα επιφανειακο οχι προβλημα.
Μια μικρη συντηρηση και ειναι παντα ετοιμος για σκληρη χρηση.
Για ξυρισμα μπορει να ισχυουν αλλα μετρα και σταθμα καθ'οτι πο λεπτεπιλεπτη διαδικασια.
Δεν ειναι τυχαιο οτι τα πραγματικως tactical knife φτιαχνονται απο εργαλειοχαλυβα και οχι απο αλλα κραματα με ωραιους τιτλους.
Για πωλησεις καλοι ειναι μα στην πραξη αποδεικνυονται ανεπαρκεις.
Ο εργαλειοχαλυβας μπορει και να οξειδωθει μα αυτο ειναι απλα επιφανειακο οχι προβλημα.
Μια μικρη συντηρηση και ειναι παντα ετοιμος για σκληρη χρηση.
Για ξυρισμα μπορει να ισχυουν αλλα μετρα και σταθμα καθ'οτι πο λεπτεπιλεπτη διαδικασια.
«ΟΥΚ ΕΙΘΙΣΤΑΙ ΤΟΙΣ ΕΛΛΗΣΙ ΠΡΟΣΚΥΝΕΕΙΝ»
Blog: http://ksyrisma-shaving.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Blog: http://ksyrisma-shaving.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Καλησπερα και παλι,γεγονος ειναι οπως λεει και ο φιλος μας ο Slur πως το ανοξειδωτο ειναι πιο μαλακο μεταλλο απο το carbon steel αλλα σκεφτομαι να αποκτησω και ενα stainless steel για να τα κανω τριαδα τα ξυραφια μου.Θα σας παραθεσω μια φωτογραφια απο ενα που μου αρεσει πολυ και το βρηκα στο ιντερνετ.
Επισης θελω να ρωτησω εαν ξερετε αν ο Τσομπαρης εχει γκαμα απο Stainless Steel λαμες και επισης σε πιο αλλο μαγαζι μπορω να κοιταξω εντος Αθηνας.Κακα τα ψεματα το carbon θελει προσοχη σκουπισματα σχολαστικα κτλ, ενω ενα Stainless θα το εχω και μονιμα στο μπανιο μου.Σας ευχαριστω,ιδου και η φωτο:
Θελω πληροφοριες και για αλλα καταστηματα με ποικιλια στα ξυραφια στην Αθηνα. :griechenland
http://img857.imageshack.us/i/bo140510a.jpg/" onclick="window.open(this.href);return false;
Επισης θελω να ρωτησω εαν ξερετε αν ο Τσομπαρης εχει γκαμα απο Stainless Steel λαμες και επισης σε πιο αλλο μαγαζι μπορω να κοιταξω εντος Αθηνας.Κακα τα ψεματα το carbon θελει προσοχη σκουπισματα σχολαστικα κτλ, ενω ενα Stainless θα το εχω και μονιμα στο μπανιο μου.Σας ευχαριστω,ιδου και η φωτο:

Θελω πληροφοριες και για αλλα καταστηματα με ποικιλια στα ξυραφια στην Αθηνα. :griechenland
http://img857.imageshack.us/i/bo140510a.jpg/" onclick="window.open(this.href);return false;
- Apostolos
- Δάσκαλος Ξυρίσματος

- 17
- Has thanked: 1394 times
- Been thanked: 653 times
- Επικοινωνία:
επειδή φαντάζομαι ότι το ατσάλι θα είναι ακόμη πιο δύσκολο στο ακόνισμα, θα σου πρότεινα να το πάρεις απο κάπου όπου να είσαι σίγουρος ότι θα είναι shave ready.
όμως ας παραμείνουμε στο θέμα μας
:btt2
όμως ας παραμείνουμε στο θέμα μας
:btt2
Νow Τhat Υou Αre Α Μan, Shave Like One.
or
Grow A Beard
(growing a beard doesn't mean you have to be ungroomed)
or
Grow A Beard
(growing a beard doesn't mean you have to be ungroomed)
- iogi
- Δάσκαλος Ξυρίσματος

- 15
- Has thanked: 26010 times
- Been thanked: 7901 times
Ωραίο το Boker Παντελή! Λύσε μου μια απορία... Γιατί πρέπει ντε και καλά να κρατάς τα ξυράφια σου στο μπάνιο?
Γιάννης
- Slur
- Εξειδίκευση

- 15
Τί εννοείς Απόστολε «το ατσάλι θα είναι πιο δύσκολο στο ακόνισμα» ;
Όλα τα ξυράφια ανεξαρτήτως κράματος από ατσάλι είναι.
Αν εννοούσες ότι το «ανοξείδωτο ατσάλι» θα είναι πιο δύσκολο στο ακόνισμα, λογικά, όντας πιο μαλακό, πιο εύκολο θα είναι, όχι πιο δύσκολο.
Όλα τα ξυράφια ανεξαρτήτως κράματος από ατσάλι είναι.
Αν εννοούσες ότι το «ανοξείδωτο ατσάλι» θα είναι πιο δύσκολο στο ακόνισμα, λογικά, όντας πιο μαλακό, πιο εύκολο θα είναι, όχι πιο δύσκολο.