Wickham 1912 Cashmere
Omega S-Brush
Parker 26c
Polsilver SI
Old Spice Wolfthorn
Eδώ και ένα χρόνο περίπου, είχα καθιερώσει να ξυρίζομαι ανά 1,5 ημέρα και μία φορά μέσα στη βδομάδα ανα μία ημέρα. Σπάνια ξυριζόμουν ανα 2 ημέρες. Τον τελευταίο καιρό το έχω γυρίσει στο καθημερινό, με εξαίρεση μία ή το πολύ δύο φορές την βδομάδα που αφήνω τα γένια για 1,5 ημέρα. Επόμενη πίστα, macho's method! Ξύρισμα δύο φορές την ημέρα!
Σχετικά με το Omega S-Brush, όντως οταν το είχα πάρει συμπεριφερόταν σαν σφεντόνα. Το είχα γράψει νομίζω και τότε. Αλλά, σαφώς και τα συνθετικά στρώνουν με την χρήση. Όταν βραχεί και μαζέψει αφρό ο θύσανος, κάνει ευκολότατα splay. Ασχέτως εαν εγώ πλεον δεν χρησιμοποιώ το splay, παρά μόνο κινήσεις βαψίματος, εκτός από σπάνιες περιπτώσεις που το κάνω έτσι για την αλλαγή.
Η γνώμη μου είναι οτι το υπερβολικό λαδεράρισμα στο πρόσωπο, τα splay, οι καυτές πετσέτες κλπ., το μόνο που έχουν να προσφέρουν είναι ερεθισμούς. Δεν υπάρχει κανένας μα κανένας λόγος να ταλαιπωρούμε ανούσια την επιδερμίδα, γιατί μετά εκδικείται! Εκτός και αν κάποιος έχει δέρμα από ανθρακόνημα ή ξυρίζεται μια φορά στο τόσο.