Πέτρα ακονίσματος.
Επιτρεψτε μου να προσθεσω στα σχολια σας -αν και νεο μελος αλλα με πολες ωρες ακονισματος- οτι η βασικη κοψη το ξυραφιου θα πρεπει να εχει επιτευχθει στα 1000 grit.Δηλαδη να περνα το τεστ της τριχας μετα απο τα 1000 και περασμα στο λουρι, τοτε και μονο τοτε θα πρεπει να περναμε στο επομενο σταδιο 3000-4000 και σταδιακα στο 8000 και πανω...Στην coticule μπορεις βεβαια να τα πετυχεις σχεδον ολα τα παραπανω αλλα με παρα παρα πολλες ωρες ακονισματος , αναλογα με την ποιοτητα της και το πως μεταμορφωνεται με την χρηση slurry...
- Slur
- Εξειδίκευση
- 14
- Has thanked: 35 times
- Been thanked: 149 times
Σπύρο στα 1000 grit κατασκευάζεις από την αρχή την κόψη, όταν θέλεις απλά να επαναφέρεις την οξύτητα στην κόψη του ξυραφιού σου που αμβλύνθηκε σιγά-σιγά με τη χρήση δεν χρειάζεται να ξεκινάς από 1000, είναι υπερβολικό νομίζω.
εἶς ἐμοὶ μύριοι, ἐὰν ἄριστος ἦι
- hero
- Γυμνάσιο
- 14
- Has thanked: 73 times
- Been thanked: 249 times
Στα 1000 g νομιζω οτι επικαλυψη της ραχης με μονοτικη ταινια ειναι υποχρεωτικη , σημασια για το τροχισμαspyoly έγραψε:Τα περισοτερα συγχρονα ξυραφια απο εργοστασια οπωs η dovo και thiers issard δεν ειναι ετοιμα για ξυρισμα και η καλητερη λυση εαν δεν θελης να χασεις πολυ χρονο ειναι να ξεκινησεις απο τα 1000 αρχικα.
ειναι να φερθεις ευγενικα στο μεταλλο , στα 1000 αφαιρεις πολυ μεταλλο και εαν υπερβαλεις λιγο ή εισαι
απειρος τοτε το μαχαιρι μπορει να καταστραφει . Καθε φορα που αφαιρεις μεταλλο και προσπαθεις να φτiαξεις παλι την κοψη τελικα το μαχαιρι στενευει σε πλατος και χαλαει ολη η γεωμετρια , για αυτο σε αρκετα φορουμ λενε για καποια μαχαιρια οτι δεν αξιζεις να το φτιαξεις γιατι εχουν φθαρει τοσο που δεν μπορει μπλεον να λεγεται straight razor .
H αποψη μου ειναι ιδια με του Slur ,καινουργιο μαχαιρι δεν χρειαζεται δραστικο τροχισμα πριν αποκτησει αρκετα ενσημα στην κοψη του .Απο εκει και περα εχω δει αρκετα βιντεο σε ανακατασκευη που ξεκινανε απο
400 g προφανεις ειναι οι λογοι γιατι το κανουν .
Νίκος
"Αδύνατο να μάθεις τα φρονήματα, τη σκέψη, την ψυχή του κάθε ανθρώπου προτού πάρει στα χέρια του εξουσία." Σοφοκλης
"Αδύνατο να μάθεις τα φρονήματα, τη σκέψη, την ψυχή του κάθε ανθρώπου προτού πάρει στα χέρια του εξουσία." Σοφοκλης
Για την επικάλυψη της ράχης οι απόψεις διίστανται, όσον αφορά τη ''ζημιά'' που μπορεί να κάνει η πέτρα των 1000g μετά από πέντε λεπτά χρήση μπορεί να την κάνει η 4000g μετά από π.χ. 20 λεπτά ή η 12000g μετά από δύο ώρες. Επικάλυψη με τριπλή ηλεκτρολογική ταινία έχω χρησιμοποιήσει σε wedges για να μετριάσω το χρόνο ακονίσματος αλλά αυτό συνεπάγεται ίδια χρήση σε όλες τις πέτρες (1000,4000,8000...)με συχνές αλλαγές λόγω φθοράς.Επίσης πειραματικά έχω χρησιμοποιήσει ηλεκτρολογική ταινία για τη δημιουργία secondary bevel.
Γενικά δεν είμαι οπαδός αυτής της ιδέας ακόμα και όταν πρόκειται για ξυράφια ιδιαίτερης αξίας.
Γενικά δεν είμαι οπαδός αυτής της ιδέας ακόμα και όταν πρόκειται για ξυράφια ιδιαίτερης αξίας.
Order Description:
Shopping Cart
Item Total:
£68.48 GBP
Sales Tax:
£0.00 GBP
Shipping:
£0.00 GBP
Handling:
£0.00 GBP
Total amount:
-£68.48 GBP
Fee amount:
£0.00 GBP
Net amount:
-£68.48 GBP (equals -€79.60 EUR)
Conversion from:
-€79.60 EUR
Conversion to:
£68.48 GBP
Exchange rate:
1 Euro = 0.860312 British Pounds
Date:
Apr 9, 2011
Time:
15:17:52 GMT+03:00
Status:
Completed
Καλημερα σε ολους τους καλους μου φιλους και συνμαχαιροβγαλτες,σημερα οπως βλεπετε προχωρησα σε παραγγελεια μιας Βελγικης Yellow Coticule απο το ιδιο μαγαζι (The Invisible Edge)που ψωνισα και το τελευταιο μου ξυραφι αφου εμεινα ευχαριστημενος απο το service τους.Νομιζω πως ειναι καλη επιλογη απο οσα εχω δει και μελετησει για το θεμα αυτο.Εχω ηδη μια Βελγικη απο τον Τσομπαρη 15cmx3,5cm αλλα οπως και κυρ Στρατος ειπε οταν την πηρα δεν ειναι πρωτης ποιοτητας(δηλαδη οτι θα απαιτει περισσοτερο χρονο για τροχισμα).Παραπανω σας παραθετω το ποσο αγορας και την τελικη της τιμη καθως και απο κατω φωτογραφια της.http://img860.imageshack.us/i/wpf642c8f905.jpg/
Shopping Cart
Item Total:
£68.48 GBP
Sales Tax:
£0.00 GBP
Shipping:
£0.00 GBP
Handling:
£0.00 GBP
Total amount:
-£68.48 GBP
Fee amount:
£0.00 GBP
Net amount:
-£68.48 GBP (equals -€79.60 EUR)
Conversion from:
-€79.60 EUR
Conversion to:
£68.48 GBP
Exchange rate:
1 Euro = 0.860312 British Pounds
Date:
Apr 9, 2011
Time:
15:17:52 GMT+03:00
Status:
Completed
Καλημερα σε ολους τους καλους μου φιλους και συνμαχαιροβγαλτες,σημερα οπως βλεπετε προχωρησα σε παραγγελεια μιας Βελγικης Yellow Coticule απο το ιδιο μαγαζι (The Invisible Edge)που ψωνισα και το τελευταιο μου ξυραφι αφου εμεινα ευχαριστημενος απο το service τους.Νομιζω πως ειναι καλη επιλογη απο οσα εχω δει και μελετησει για το θεμα αυτο.Εχω ηδη μια Βελγικη απο τον Τσομπαρη 15cmx3,5cm αλλα οπως και κυρ Στρατος ειπε οταν την πηρα δεν ειναι πρωτης ποιοτητας(δηλαδη οτι θα απαιτει περισσοτερο χρονο για τροχισμα).Παραπανω σας παραθετω το ποσο αγορας και την τελικη της τιμη καθως και απο κατω φωτογραφια της.http://img860.imageshack.us/i/wpf642c8f905.jpg/
- hero
- Γυμνάσιο
- 14
Συγχαρητηρια Παντελη καλη επιλογη , μια Βελγικη πετρα παντα ειναι χρησιμη στο τροχισμα .Οι φυσικες
πετρες ειναι λιγο διαφορετικες απο τις συνθετικες . Να θυμασε με λασπη ειναι περιπου 6000 χωρις λασπη
8000 . Επισης να δεις εαν ειναι ισια εαν δεν ειναι θα πρεπει να τακαρεις ενα γυαλοχαρτο και πανω σε τζαμι
να την ισιωσεις .Ειναι σχεδον βεβαιο οτι αυτη τη δουλεια θα πρεπει να την κανεις αλλιως στο μαχαιρι σου
θα εχει στο κεντρο ποιο πλατυ αθερα .Ειναι σαν τα μαχαιρια που αγοραζουμε δεν ειναι σχεδον ποτε ετοιμα,
αυτο που ειναι και ορυκτο θελει περισσοτερη δουλεια για να ερθει λεια .
πετρες ειναι λιγο διαφορετικες απο τις συνθετικες . Να θυμασε με λασπη ειναι περιπου 6000 χωρις λασπη
8000 . Επισης να δεις εαν ειναι ισια εαν δεν ειναι θα πρεπει να τακαρεις ενα γυαλοχαρτο και πανω σε τζαμι
να την ισιωσεις .Ειναι σχεδον βεβαιο οτι αυτη τη δουλεια θα πρεπει να την κανεις αλλιως στο μαχαιρι σου
θα εχει στο κεντρο ποιο πλατυ αθερα .Ειναι σαν τα μαχαιρια που αγοραζουμε δεν ειναι σχεδον ποτε ετοιμα,
αυτο που ειναι και ορυκτο θελει περισσοτερη δουλεια για να ερθει λεια .
Νίκος
Φιλε Νικο αυτο που λες δεν το εχω συναντησει αφου η πετρα μου πηρα απο τον Τσομπαρη ειναι flat ετοιμη.Ομως θα το εχω υπ'οψη μου και θα σας ενημερωσω μολις παραλαβω την πετρα πως και τι καθως και τι διαφορα βλεπω μεταξυ της πετρας του κυρ Στρατου και της Coticule.Παντως εχω την εντυπωση πως την πηρα σε καλη τιμη 79 ευρω σε σχεση με αλλους πωλητες του διαδυκτιου.Επισης θα ηθελα και την γνωμη σου στο θεμα εαν αυτη η πετρα θα ειναι επαρκης η αν χρειαζεται να προβω και σε καινουργια αγορα πετρας. :confused
- hero
- Γυμνάσιο
- 14
Οχι Παντελη δεν χρειαζεσαι κατι περισσοτερο απο πετρες . Εκεινο που πρεπει να κανεις μετα το τροχισμα
ειναι πολλα περασματα στο λουρι . Επισης ισως χρειαστεις καποιες παστες διαμαντιου ή οξειδιου του χρωμιου. Δες και μερικα video απο παλαιοτερα post και εδω ειμαστε .
Α μην ξεχνας το μαχαιρι ξεκινα απο την μια ακρη να ακουμπα στο πισω μερος και στο τελος της διαδρομης
να ακουμπα η ακρη του .
ειναι πολλα περασματα στο λουρι . Επισης ισως χρειαστεις καποιες παστες διαμαντιου ή οξειδιου του χρωμιου. Δες και μερικα video απο παλαιοτερα post και εδω ειμαστε .
Α μην ξεχνας το μαχαιρι ξεκινα απο την μια ακρη να ακουμπα στο πισω μερος και στο τελος της διαδρομης
να ακουμπα η ακρη του .
Νίκος