Cella +Ω102
Musgo Real + Ω48
KING CUTTER
Cella +Ω102
L’ Occitane Balm
Το ξύρισμα της ημέρας: 27.02.2011-05.03.2011
- JohnnyBlade
- Λύκειο

- 15
- Has thanked: 38 times
- Been thanked: 20 times
ζεστο νερο
κρεμα figaro
πινελο omega 10065
μηχανη merkur 34c HD
λεπιδα astra SP (4)
ASL brut original
κρεμα figaro
πινελο omega 10065
μηχανη merkur 34c HD
λεπιδα astra SP (4)
ASL brut original
- Byronas
- Νήπιο

- 15
- Been thanked: 1 time
Το απόγευμα:
- Ζεστό νερό
- Πινέλο Wilkinson Sword
- SC ToBS Jermyn St.
- Gillette Super Speed black handle
- Gillette 7 o'clock Super Stainless [1]
- ASB C&E Sienna
Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την απόδοση της λεπίδας. Δείχνει να ταιριάζει με την μηχανή. Από εδώ και πέρα, θα δοκιμάσω Gillette λεπίδες στην Super Speed.
- Ζεστό νερό
- Πινέλο Wilkinson Sword
- SC ToBS Jermyn St.
- Gillette Super Speed black handle
- Gillette 7 o'clock Super Stainless [1]
- ASB C&E Sienna
Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την απόδοση της λεπίδας. Δείχνει να ταιριάζει με την μηχανή. Από εδώ και πέρα, θα δοκιμάσω Gillette λεπίδες στην Super Speed.
"There is nothing more deceptive than an obvious fact," he answered, laughing.
- Stefanos
- Καθηγητής Ξυρίσματος

- 15
- Has thanked: 212 times
- Been thanked: 1193 times
- Επικοινωνία:
calmato έγραψε:Ακόμα να αποφασίσεις? :xp1Stefanos έγραψε:* ASL - pending
Caron εβαλα τελικα, και με μυριζε ολη την ημερα.. :dance
Σημερα δεν το κοβω για ξυρισμα, το χθεσινο ηταν τοσο βαθυ που σημερα οι τριχες απεργουνε για τη σφαγη ου τους εγινε! χαχαχα

- Apostolos
- Δάσκαλος Ξυρίσματος

- 17
- Has thanked: 1394 times
- Been thanked: 653 times
- Επικοινωνία:
Το ξύρισμα πήγε καλά. Μοναδικό μελανό σημείο, ένα γερό κόψιμο, στο πρώτο πέρασμα. Σήκωσε δέρμα. Ευτυχώς ήταν από κάθετη κίνηση, μου κόλλησε το μαχαίρι από λάθος γωνία και ελλιπές τέντωμα. Επίσης είχα στοπάρει πολύ βιαστικά, δεν ξέρω αν παίζει ρόλο. Έτσι έκανα τα δύο ακόμη περάσματα , και όχι το τρίτο. Το αποτέλεσμα εξαιρετικό.Apostolos έγραψε:Είχα πεί ότι θα ξυριστώ χτές βράδυ αλλά δεν πρόλαβα.
Είχα σκοπό να παίξω ένα 3-3-3 με Dovo- 39C-34C.Tο έχω ξαναπαίξει και είχε πάει πολύ καλά. Τελικά με την αφορμή του Νίκου, και επειδή έχω 4 ημερών γένια, καθώς είχα καποια τρεχάματα θα πάω ως εξής:
1 πέρασμα πανω – κάτω Dovo
2 πέρασμα μύτη – αυτιά 39c
3 πέρασμα αυτιά - μύτη 34C
4 Πέρασμα Dovo Πάνω – κάτω
Και βλέπουμε….
Από Software θα παίξω με:
Edwin Jagger Super Badger
Speick Cream
ΑSL Lucky Tiger
Για να σταματήσω το αίμα έβαζα συνέχεια στυπτικό και στο τέλος alum, AS, και πάλι στυπτικό αφού είχε απορροφηθεί το AS. Εδώ έκανα και μια τυχαία ανακάλυψη. Αν βάλεις το στυπτικό μετά το AS δεν αφήνει ασπρίλα. Τώρα δεν ξέρω αν ήταν τυχαίο ή αν έπαιζε ρόλο η σύνθεση του AS (ASG Macrovita).
Συμπέρασμα: Σε αντίθεση με το DE που σιγά σιγά το μαθαίνεις καλύτερα το μαχαίρι έχει πολύ αργό επίπεδο εκμάθησης. Δεν ξέρω αν ποτέ φτάνεις σε επίπεδο να ξυριστείς τόσο άνετα όσο με το DE, όσα χρόνια και αν περάσουν. Μόλις χαλαρώνω με τιμωρεί…
Νow Τhat Υou Αre Α Μan, Shave Like One.
or
Grow A Beard
(growing a beard doesn't mean you have to be ungroomed)
or
Grow A Beard
(growing a beard doesn't mean you have to be ungroomed)
- Slur
- Εξειδίκευση

- 15
- Has thanked: 35 times
- Been thanked: 149 times
Για το κόψιμο πιστεύω ότι φταίει το ότι δεν τέντωνες το δέρμα, καμία σχέση το βιαστικό στροπάρισμα.Apostolos έγραψε:…Το ξύρισμα πήγε καλά. Μοναδικό μελανό σημείο, ένα γερό κόψιμο, στο πρώτο πέρασμα. Σήκωσε δέρμα. Ευτυχώς ήταν από κάθετη κίνηση, μου κόλλησε το μαχαίρι από λάθος γωνία και ελλιπές τέντωμα. Επίσης είχα στοπάρει πολύ βιαστικά, δεν ξέρω αν παίζει ρόλο…
Αν το δέρμα διπλώσει, το μαχαίρι θα το κόψει.
Απόστολε είναι επειδή δεν το χρησιμοποιείς καθημερινά, αλλά και όταν το χρησιμοποιείς δεν το έχεις μόνο του αλλά συχνά και με μηχανές.Apostolos έγραψε:Συμπέρασμα: Σε αντίθεση με το DE που σιγά σιγά το μαθαίνεις καλύτερα το μαχαίρι έχει πολύ αργό επίπεδο εκμάθησης. Δεν ξέρω αν ποτέ φτάνεις σε επίπεδο να ξυριστείς τόσο άνετα όσο με το DE, όσα χρόνια και αν περάσουν. Μόλις χαλαρώνω με τιμωρεί…
Αν ξυριζόσουν καθημερινά με ξυράφι και μόνο με αυτό σε 3 μήνες θα είχες γίνει expert. Διότι με την αραιή εξάσκηση δεν είναι μόνο ότι κάνεις λιγότερα μαθήματα στον εαυτό σου, αλλά είναι και λιγότερο εκπαιδευτικό το κάθε ξύρισμα διότι στο επόμενο που θα είναι μετά από 1 εβδομάδα έχεις ήδη ξεχάσει (εσύ και το χέρι σου) τα διδάγματα του προηγούμενου.
εἶς ἐμοὶ μύριοι, ἐὰν ἄριστος ἦι
- iogi
- Δάσκαλος Ξυρίσματος

- 15
- Has thanked: 25677 times
- Been thanked: 7897 times