Σύσταση Σαπουνιών

milancountera
Νήπιο
Νήπιο
14
Been thanked: 2 times

Καλησπερα.Δεν ξερω αν υπαρχει καποιο αντιστοιχο topic στο forum οποτε ανοιγω αυτο(Αν υπαρχει κατι παρακαλω καποιον mod να το προσαρτησει εκει :D )
Το μονο σαπουνι που εχω ειναι το σαπουνι της cumaea(ελληνικο).
Συμφωνα με την ετικετα λοιπον αποτελειται απο φυσικα αιθερια ελαια βοτανων και ειναι 100% φυτικο
Αμυγδαλια,κολοκυθα,χαμομηλι,αιθεριο ελαιο σανταλοξυλο,λαδι καρυδας,βιταμινη Ε,extra παρθενο ελαιολαδο και παρθενο ελαιολαδο ,NaOH,σταχτονερο(ειναι η αλυσιβα?που ειχαν παλια?[ναι αυτη ειναι το τσεκαρα στο γοογλη καλη φαση :dance ])

Το σαπουνι ειναι 120γρ και το δοχειακι ειναι πυλινο.Σαν κεσες απο τα παραδοσιακα γιαουρτια
Η μυρωδια ειναι imo διακριτικη,παραξενα διαφορετικη και θα ελεγα ωραια.Ο αφρος δεν μου βγηκε και παρα πολυ καλος την πρωτη φορα αλλα σε αυτο ισως παιζει ρολο και το οτι ηταν η πρωτη φορα που εκανα αφρο.Αυτα

Το NaOH ειναι το υδροξειδιο του νατριου ή καυστικό νάτριο ή καυστική σόδα
Ιδου και οι φωτογραφιες
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εκτός θέματος
Χμμ απο οτι φαινεται μονο αναλυσεις κατω των 800χ600 στο φορουμ.Την επομενη φορα θα το κανω καλυτερα :D
Ελευθεροι Ανθρωποι και ΟΧΙ Κομματα
Άβαταρ μέλους
Slur
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
14
Has thanked: 35 times
Been thanked: 149 times

Ένα τέτοιο σαπούνι ξυρίσματος χειροποίητο και βιολογικής κατασκευής σε κεσεδάκι πολύ ίδιο με αυτό στη φωτογραφία σου, είχα αγοράσει πριν περίπου δύο χρόνια από το ίντερνετ. Το λέω έτσι διότι δεν είμαι απόλυτα βέβαιος ότι είναι το ίδιο γιατί δεν θυμάμαι όνομα εταιρίας. Όμως κατά 90% είχα πάρει αυτό.

Είναι το μοναδικό σαπούνι που αναγκάστηκα να πετάξω διότι δεν έκανε αφρό ικανό να ξυρίσει της προκοπής. Να θυμίσω ότι τότε το ξύρισμα δεν το είχα χόμπι και δεν ήμουν καταναλωτικός. Ένα σαπούνι για να ξυρίζομαι ήθελα.

Εάν είναι αυτό που είχα πάρει εγώ, τότε πρέπει να είναι χειρότερο και από τον Ολύμπιο Δία που περιγράψανε ο Ανδρέας με το Στέφανο.
εἶς ἐμοὶ μύριοι, ἐὰν ἄριστος ἦι
Άβαταρ μέλους
Stefanos
Καθηγητής Ξυρίσματος
Καθηγητής Ξυρίσματος
15
Has thanked: 212 times
Been thanked: 1193 times
Επικοινωνία:

Και παλι θα πρεπει να αναφερω οτι δεν ειναι υποχρεωτικο να κανει ΤΟΝ αφρο. Να λειτουργει πρεπει. Και το Olympic Zeus δεν λειτουργουσε καν.. Οταν κανω για 5-6 λεπτα μασσαζ στο προσωπο με το πινελο, ΤΟ ΚΕΡΑΤΟ ΜΟΥ, απο τον Β'ΠΠ να ειναι, σαπουνι που οι φανταροι πλενανε τα ποδια τους να ειναι, η τριχα θα φουσκωσει, θα μαλακωσει, εστω και ελαχιστα! Με εκεινο δεν εγινε τπτ! Οποτε Αποστολε, δοκιμασε το, δες εαν στην ουσια λειτουργει, δλδ κανει αυτο που πρεπει να κανει, και το αν κανει αφρο ειναι τριτευουσης σημασιας! Διοτι θα το αναφερω και παλι, και ειναι ενα συμπερασμα στο οποιο αργησα να καταληξω και κατεληξα κατοπιν υποδειξεων και πειραματων: Απο μηχανικη αποψη, ο αφρος δεν προσφερει τπτ στο ξυρισμα!..
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Apostolos
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
16
Has thanked: 1394 times
Been thanked: 653 times
Επικοινωνία:

Μίλαν την επόμενη φορά που θα κάνεις αφρό βάλε μια φωτογραφία το πινέλο σου για να δούμε τι παίζει!

Stefanos έγραψε: Οποτε Αποστολε, δοκιμασε το, δες εαν στην ουσια λειτουργει,
:confused Slur θέλεις να πείς;
Νow Τhat Υou Αre Α Μan, Shave Like One.
or
Grow A Beard
(growing a beard doesn't mean you have to be ungroomed)
Άβαταρ μέλους
Δημήτρης
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
15
Has thanked: 156 times
Been thanked: 181 times

Αν δεν κάνω λάθος και ο Μίλαν Απόστολος λέγεται!
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Apostolos
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
16
Has thanked: 1394 times
Been thanked: 653 times
Επικοινωνία:

Έλα μπερδεύτηκα…. Τόσα χρόνια σπάνια βρίσκω συνονόματο και ειδικά να τον φωνάζουν και Απόστολο
Νow Τhat Υou Αre Α Μan, Shave Like One.
or
Grow A Beard
(growing a beard doesn't mean you have to be ungroomed)
dimitris7
Νήπιο
Νήπιο
14
Has thanked: 18 times
Been thanked: 16 times

Έχω δοκιμάσει κάποια απο το συγκεκριμμένο μαγαζί που έχει ο φίλος στο πρώτο πόστ μιλάμε για πραγματικά αγνά σαπούνια αλλά από αφρό :cry :cry

Τριβόμουν μισή ώρα μπας και δω 2 φυσαλίδες αφρού αλλά μάταια. Δεν ξανασχολήθηκα, φαντάζομαι επομένως ότι δεν συνίστανται για ξύρισμα, γιατί στο ξύρισμα θες ΑΦΡΟ στο πρόσωπο. Είπαμε βιολογικά αλλά όχι και έτσι.
Stefanos έγραψε:μηχανικη αποψη, ο αφρος δεν προσφερει τπτ στο ξυρισμα!..

Διαφωνώ.
Εγώ όταν ξυριζόμουνα με λεπίδες υποχρεωτικά ήθελα αφρό. Ειδικά με κατάλληλη προετοιμασία πριν το ξύρισμα έκανε πατινάζ το ξυραφάκι, πολύ άνετο ξύρισμα.
Χωρίς αφρό απ' την άλλη υπέφερα. "Φρακάριζε" το ξυράφι και κοβόμουνα σχετικά εύκολα.

Έναν αφρό της gillete χρησιμοποιούσα συγκεκριμμένα ή ένα υγρό σαπούνι προσώπου της avene. Το τελευταίο έκανε κανονικό αφρό, ούτε τον υπερβολικό που κάνουν σχεδόν όλα του εμπορίου αλλά ούτε και τον (πολύ) λίγο που έκανε το βιολογικό.
Άβαταρ μέλους
Δημήτρης
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
15
Has thanked: 156 times
Been thanked: 181 times

Ο Στέφος λέγοντας δεν προσφέρει ο αφρός εννοεί ο πολύ φουσκωμένος αφρός, και όχι να ξυριζόμαστε σε στεγνό. Απλά το σαπούνι ή η κρέμα βοηθάνε να γλυστράει η λεπίδα στο δέρμα.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Stefanos
Καθηγητής Ξυρίσματος
Καθηγητής Ξυρίσματος
15
Has thanked: 212 times
Been thanked: 1193 times
Επικοινωνία:

Ορθα. Με αλλα λογια, ενα στρωμα 2cm αφρου στο προσωπο δεν προσφερουν τιποτε περισσοτερο απο ενα στρωμα 2mm! Αυτο εννοω απο "μηχανικη αποψη". Τα 2mm ειναι νορμαλ. Τα 2 εκατοστα (ακομη και το μισο) ειναι σπαταλη (με οτι συμπερασματα μπορει να βγαλει κανεις για τον χρηστη)! Ειναι ακριβως αναστροφα, οπως ακριβως συμβαινει και στο μαρκετινγκ ξυριστικων μηχανων συστηματος: Εκει λενε οτι οσο πιο πολλες λεπιδες, τοσο πιο καλο το ξυρισμα. Οχι, οχι, οχι. Το ιδιο ισχυει και με την κρεμα που θα πασαλειψει καποιος στη μουσουδα του. Εαν μια κρεμα λειτουργει, τοτε δε χρειαζεται εξ ορισμου πολλη πρωτη υλη. Αν ομως οχι, ουτε το εκατονταπλασιο δεν την σωζει (οικτρο παραδειγμα η Ολυμπιος Ζευς της Fresh Line που απλα προκειται για ενα σαπουνι χεριων και αν - το σαπουνι χεριων της Kappus κανει καλυτερη κρεμα, ενω το O Melhor που υποτιθεται ειναι σαπουνι χεριων ειναι απο μηχανικη αποψη ενα πολυ καλο σαπουνι ακομη και για το ξυρισμα!).
Εικόνα
dimitris7
Νήπιο
Νήπιο
14
Has thanked: 18 times
Been thanked: 16 times

A έτσι το θέτεις πολύ ωραία. και με βρίσκεις σύμφωνο και εμένα :)
Απάντηση

Επιστροφή στο “Κρέμες και σαπούνια ξυρίσματος”