Αυτοκίνητα – Γενική συζήτηση

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
BABIS
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
15
Has thanked: 3 times
Been thanked: 211 times

zamc έγραψε: Δε σου έχει τύχει να είναι κάποιος αριστερή λωρίδα με 60 αντε και σε ευθεία σου λέω εγώ και να εχει πίσω του ουρά και να μην κουνάει σαν βούδας?
Μου έχει τύχει να πηγαίνει με 20χλμ/ώρα όχι με 60 !!!!
Στην αριστερή λωρίδα στα Οινόφυτα , νύχτα , μόνος του.
Και από πίσω εγώ με κολλητό που ... κάναμε βόλτα την 911 που αγόρασε ...
:dance3 :dance3 :dance3 :dance3 :dance3 :dance3
Άβαταρ μέλους
Αλέξουρος
Δημοτικό
Δημοτικό
14
Been thanked: 10 times

Μου έχει τύχει να πηγαίνει με 80km/h στην αριστερή. Θα του ανάψω 2-3 φορές τα φώτα και τελικά θα αλλάξω λωρίδα.

Ούτε θα κορνάρω (απαγορεύεται), ούτε θα του κολλήσω στον προφυλακτήρα για να τον πιέσω, ούτε θα επιμείνω περισσότερο με επικίνδυνες ενέργειες.
zamc έγραψε:50 χιλιόμετρα σε εθνική οδό απαγορευονται γενικώς!
Αν διαβάσετε τον ΚΟΚ, η ελάχιστη επιτρεπτή ταχύτητα σε αυτοκινητόδρομο είναι 50km/h. Η απαγόρευση ορίζεται γραπτώς, δεν είναι κάτι που λέει ο καθένας την εκτίμησή του.
Άβαταρ μέλους
Αλέξουρος
Δημοτικό
Δημοτικό
14

BABIS έγραψε:Μου έχει τύχει να πηγαίνει με 20χλμ/ώρα όχι με 60 !!!!
Στην αριστερή λωρίδα στα Οινόφυτα , νύχτα , μόνος του.
Και από πίσω εγώ με κολλητό που ... κάναμε βόλτα την 911 που αγόρασε ...
:dance3 :dance3 :dance3 :dance3 :dance3 :dance3
Κι εσείς με την Porsche ότι όλη την ώρα οδηγούσατε εντός των ορίων ταχύτητας και χωρίς να έχετε πιάσει μόνιμα την αριστερή λωρίδα; Ή μήπως θεωρήσατε δεδομένο ότι όλοι οι άλλοι κινούνται κατά τα αναμενόμενα (120+ km/h στην αριστερή), οπότε το πατήσατε λίγο παραπάνω;
Άβαταρ μέλους
Αλέξουρος
Δημοτικό
Δημοτικό
14

Αλέξουρος έγραψε:Αν διαβάσετε τον ΚΟΚ, η ελάχιστη επιτρεπτή ταχύτητα σε αυτοκινητόδρομο είναι 50km/h. Η απαγόρευση ορίζεται γραπτώς, δεν είναι κάτι που λέει ο καθένας την εκτίμησή του.
Αυτοδιορθώνομαι. Ο ΚΟΚ αναφέρει για ταχύτητα μεγαλύτερη των 50km/h. Άρα επιτρέπεται από 51km/h και πάνω.
Άρθρo 29
Kίνηση oχημάτων σε αυτoκινητόδρoμoυς,oδoύς ταχείας κυκλoφoρίας και σήραγγες

1. Στoυς αυτoκινητόδρoμoυς και στις oδoύς ταχείας κυκλoφoρίας, oι oπoίες
διακρίνoνται από τις ειδικές πινακίδες σήμανσης και στις oδoύς εισόδoυ
και εξόδoυ εξ αυτών, απαγoρεύεται η κυκλoφoρία πεζών, εφίππων, ζώων,
πoδηλάτων, ζωηλάτων oχημάτων και γενικά oχημάτων τα oπoία δεν κινoύνται
με κινητήρα, ως και μηχανoκίνητων oχημάτων τα oπoία εξ υπoλoγισμoύ ή εκ
κατασκευής ή εξ άλλης αιτίας δεν μπoρoύν να αναπτύξoυν σε oριζόντια oδό
ταχύτητα μεγαλύτερη των 50 χιλιoμέτρων την ώρα.
Άβαταρ μέλους
zamc
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
15
Has thanked: 18 times
Been thanked: 49 times

Αλέξουρος έγραψε:Μου έχει τύχει να πηγαίνει με 80km/h στην αριστερή. Θα του ανάψω 2-3 φορές τα φώτα και τελικά θα αλλάξω λωρίδα.
Άρα θα προσπεράσεις απο δεξιά! Κι αυτό παράνομο είναι. Αρα θα γίνεις παράνομος για να αποφύγεις κάποιον που παρανομα κάθεται στην αριστερή! Μάλλον έρχεσαι στα λόγια μου. Οτι αυτός που είναι άσχετος και κάθεται αριστερά με 80 κάνει εσένα να παρανομήσεις και να προσπεράσεις απο δεξιά.
Αλέξουρος έγραψε:Ούτε θα κορνάρω (απαγορεύεται), ούτε θα του κολλήσω στον προφυλακτήρα για να τον πιέσω, ούτε θα επιμείνω περισσότερο με επικίνδυνες ενέργειες.
Επικίνδυνη ενέργεια είναι και αυτό που κάνεις, το να τον περάσεις τελικά απο δεξιά!!
OTI KAI NA KANEIΣ ΕΙΝΑΙ ΑΣΗΜΑΝΤΟ,
ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ.
M.GANDHI
Άβαταρ μέλους
Δημήτρης
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
15
Has thanked: 156 times
Been thanked: 181 times

Δυστυχώς όλοι ξέρουν (νομίζουν ότι ξέρουν) να τρέχουν, αλλά δεν ξέρουν πως να το μαζέψουν αν χρειαστεί. Σας έχει φύγει ποτέ ο κώλος (κυριολεκτικά όσον αφορά το αμάξι, μεταφορικά όσον αφορά εσας!) από υπερστροφή? Εκεί θέλει χέρια, ειδικά με Civic του '81 με 155/80/12 λάστιχο. Και τις γνώσεις αυτές τις αποκτάς μικρός παίζοντας σε ελεγχόμενες συνθήκες, όπως πχ σε πίστα καρτ πηγαίνοντας με τις πόρτες και μαζεύοντας συνεχώς με διορθώσεις. Εγώ έχω μάθει από τα 15 μου να οδηγάω, και το ελέγχω αρκετά καλά το αμάξι, αλλά σίγουρα δεν προσπαθώ να βρω τα απόλυτα όριά του, που ίσως είναι πάνω απο τα δικά μου, καθώς επίσης δεν κάνω το μάγκα, τρέχω όπου με παίρνει και σέβομαι πάντα τους συνεπιβάτες μου.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
zamc
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
15

+10000 σε όλα όσα είπες Δημήτρη. Και το πιο βασικό είναι ο οδηγός να μπορεί να ξέρει τί τον παίρνει να κάνει και που!
M.GANDHI
Άβαταρ μέλους
Δημήτρης
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
15
Has thanked: 156 times
Been thanked: 181 times

Χρήστο δεν θα ξεχάσω την πρώτη φορά που μου γλύστρισε το Honda μη ελεγχόμενα, μάλλον από λάδια και το μάζεψα με ανάποδο! Απιστευτη η αίσθηση του να σώζεις την κατάσταση! Βέβαια είχαν προηγηθεί αρκετά τετ-α-κε σε βρεγμένο, στα λυκειακά μου χρόνια!
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
zamc
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
15

Δημήτρη σε καταλαβαίνω! Μου έχει τύχει κι εμένα! Αλλα δυστυχώς ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος οτι θα ελέγχεις απόλυτα την κάθε περίπτωση. Οπότε καλό είναι να μην υπολογίζουμε και πολύ σε αυτές μας τις δυνατότητες (γιατί εκεί πολλες φορές γίνεται η υπερεκτίμηση και το λάθος!)

(Τί μου θύμησες τώρα! Τα πρώτα μου χειρόφρενα ήταν με το ταξί του πατέρα ένα nissan bluebird 2000cc πετρέλειο!!!)
M.GANDHI
Άβαταρ μέλους
zamc
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
15

Αν διάβασες καλά ο Αλέξουρος είπε πως του εχουν τύχει κι αυτουνού το να βρεί καποιον που πηγαίνει με 80km/h στην αριστερή. Θα του ανάψει 2-3 φορές τα φώτα και τελικά θα αλλάξει λωρίδα.

Για να προσπεράσει θα αλλάξει λωρίδα (αλλιώς γιατί πρίν του αναψε κανα δυο φορές τα φώτα?). Δεν θα αλλάξει λωρίδα για να κάνει στην άκρη και να κόψει ταχύτητα. Και αν αλλάξει λωρίδα απο αριστερά που είπε πως τον συνάντησε...πιο αριστερά δεν εχει άρα δεξια θα πάει και απο δεξιά θα τον προσπεράσει. Και αυτό απαγορεύεται παντού. Απαγορεύεται όμως πιο απαγορεύεται δε γίνεται! (είτε στην πόλη μέσα είτε στην Εθνίκη, α και εμείς για την Εθνική μιλούσαμε!). Και το οτι απαγορευεται δεν το λέω εγώ (που μπορεί και απλά να κάνω πως τα ξέρω όλα) αλλα ο νόμος.

Οπως επίσης ο νόμος λέει πως στην Εθνική απαγορεύεται να πηγαίνεις στην αριστερή λωρίδα με όσα κι αν πάς. Ακόμη και με 200 (που είναι παράνομο κι αυτο) πάλι απαγορεύεται! Η αριστερή λωρίδα είναι ΜΟΝΟ για προσπέραση και όχι για να πηγαίνεις με όσα κι αν πηγαίνεις! (Κι αυτό ο νόμος το λέει)

Το αν εγώ τρέχω ή όχι δεν το ξέρεις, αλλα και να τρέξω εγώ δεν αναγκάζω εσένα που είσαι μπροστά μου να τρέξεις, αν σου αναβοσβήνω τα φώτα απο πίσω σου είναι απλά για να σου θυμίσω πως η θέση σου αφού θέλεις να πάς με 80 (και καλά κάνεις) είναι δεξιά φίλε μου και όχι αριστερα. Γιατί αυτος που είναι στην αριστερή και πηγαίνει με 80 αυτος ειναι και ο εξυπνάκιας που νομίζει πως ο δρόμος είναι δικός του!

Γενικώς μπορεί κανεις να τρέχει ή να μην τρεχει. Απλά πρεπει να ξέρει που να πάει όταν τρέχει και οταν πηγαίνει σιγα.

Οσο επικίνδυνος ειναι αυτός που πηγαίνει με 200 άλλο τόσο είναι και αυτός που πηγαίνει με 80 ...στα αριστερα!

Δεν σου είπε κανεις να αλλάξεις τρόπο οδήγησης, απλά σου είπε να ξέρεις που πρεπει να είσαι αναλόγως το πόσα πας. Πήγαινε δεξιά και πήγαινε και με 60...κανενα πρόβλημα

***και για να μην με περάσετε για τρελό όλα τα παραπάνω γράφτηκαν σε απάντηση ποστ του φίλου dimitris7 που για ένα περίεργο λόγο μεχρι να τα γράψω και να πατήσω Αποστολή για το ποστ μου το ποστ του φίλου είχε εξαφανιστεί!!!!
M.GANDHI
Απάντηση

Επιστροφή στο “Διάφορα”