Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα κατάλαβα πως πρέπει να χρησιμοποιώ την EJ89 (και όλες τις DE) ώστε να έχω ωραίο ξύρισμα.
Πράγματι δεn πρέπει να πιέζεις τη μηχανή στο δέρμα. Εγώ όμως δεν την ακούμπαγα καν σωστά στο δέρμα. Επιτέλους κατάλαβα ότι πρέπει να νιώθεις στο χέρι σου την επαφή λεπίδας-τρίχας και όχι στο μάγουλο.
Μεγάλη ανακάλυψις!!! Αναβάθμισα το αποτέλεσμα κατά 80%.
Το ξύρισμα της ημέρας : Ιούλιος 2017
- Dr.Takero
- Λύκειο
- 8
- Has thanked: 6914 times
- Been thanked: 7555 times
Let the music play
- natnat
- Λύκειο
- 12
- Has thanked: 2676 times
- Been thanked: 4673 times
Ισχύει. Νομίζω όμως πως με τις SE ισχύει Χ2. Αν δεν ακολουθήσεις το παραπάνω αυτονόητο (δεν πιέζουμε λέμε) έφυγες για ράμματα 

Παναγιώτης
Ηλίαααα! Ριιίχτο!!!
Ηλίαααα! Ριιίχτο!!!
- costasf
- Νήπιο
- 9
- Has thanked: 226 times
- Been thanked: 982 times
Οι χαρές της ρυθμιζόμενης μηχανής!
Το Σάββατο το βράδυ λόγω κοινωνικής υποχρέωσης και αξύριστος από την Παρασκευή το πρωί το συνηθισμένο set up της περιόδου:
- Dr. Haris
- Parker Variant @3 με feather
- Masetο finest
- Korres asb
Βαθύ και ωραίο ξύρισμα με τα γένια καμένα απο τον ήλιο του Σαββάτου.
Την Κυριακή το βράδυ όμως λόγω κοινωνικής υποχρέωσης έπρεπε να το επαναλάβω, αλλά ρύθμισα τη μηχανή στο 2.
Το πρωί της Δευτέρας λόγω δουλειάς ήθελα ένα φρεσκάρισμα. Η μηχανή στο 1 και επανάληψη.
Το συμπέρασμα είναι ότι με την κλιμάκωση της μηχανής προς τα κάτω έκανα 3 ξυρίσματα σε 2 ημέρες χωρίς κανένα κάψιμο και ερεθισμούς. Εξού και ο τίτλος.
Καλή εβδομάδα σε όλους.
Το Σάββατο το βράδυ λόγω κοινωνικής υποχρέωσης και αξύριστος από την Παρασκευή το πρωί το συνηθισμένο set up της περιόδου:
- Dr. Haris
- Parker Variant @3 με feather
- Masetο finest
- Korres asb
Βαθύ και ωραίο ξύρισμα με τα γένια καμένα απο τον ήλιο του Σαββάτου.
Την Κυριακή το βράδυ όμως λόγω κοινωνικής υποχρέωσης έπρεπε να το επαναλάβω, αλλά ρύθμισα τη μηχανή στο 2.
Το πρωί της Δευτέρας λόγω δουλειάς ήθελα ένα φρεσκάρισμα. Η μηχανή στο 1 και επανάληψη.
Το συμπέρασμα είναι ότι με την κλιμάκωση της μηχανής προς τα κάτω έκανα 3 ξυρίσματα σε 2 ημέρες χωρίς κανένα κάψιμο και ερεθισμούς. Εξού και ο τίτλος.
Καλή εβδομάδα σε όλους.
- __Nikolas
- Λύκειο
- 9
- Has thanked: 7470 times
- Been thanked: 10232 times
Προχτες:
- PS Παπουτσανη Πρασινο σαπούνι
- Tabac sc
- Merkur 41c
- Πινέλο Muhle 81H3 Pure Badger
- Astra Superior Stainless (μπλε κουτακι) #9
-ASL Don Draper Green
Δροσσά ασούμε!
Χτες:
- Cyril Salter Sandalwood sc
- Merkur 41c
- Gilette 7'o clock πρασινο #1
-ASΒ Pino Silvestre
- EdT Pino Silvestre Gems Essence
Εξαιρετικό το βάλσαμο του Pino, αρκει απο μονο του!
- Tabac sc
- Merkur 41c
- Astra Superior Stainless (μπλε κουτακι) #9
-ASL Don Draper Green
Δροσσά ασούμε!

Χτες:
- Cyril Salter Sandalwood sc
- Merkur 41c
- Gilette 7'o clock πρασινο #1
-ASΒ Pino Silvestre
- EdT Pino Silvestre Gems Essence
Εξαιρετικό το βάλσαμο του Pino, αρκει απο μονο του!

any shave you can walk away from, is a good shave!
-
- Λύκειο
- 13
- Has thanked: 3384 times
- Been thanked: 5292 times
Stirling 22mm
St James Black lime and pepper
Merkur 34C
Voskhod #5
Proraso green
St James Black lime and pepper
Merkur 34C
Voskhod #5
Proraso green
Τα πάντα θα μπορούσαν να είναι εντελώς διαφορετικά.Αλλά,και πάλι,θα είχαν απολύτως την ίδια σημασία.
- panagiotis72
- Νήπιο
- 8
- Has thanked: 1309 times
- Been thanked: 1801 times
Καλησπερα και καλη εβδομαδα σε ολους:
- sc GILLETTE πρασινη(στο χερι..)
- sb Ωmega
- shavette JG vx300
- sr DERBY extra #1
- asb MEN EXPERT Ceramide 5
- asl 4711 ..
...
Πρωτο ξυρισμα με σαβεττα και 3 μεγαλοπρεπεστατα κοψιματα στολιζουν την φατσα μου....ρε τον ψαρακα..
Η δε DERBY δεν μου γεμισε το ματι..αναμενω την αιμοσταγη συνεχεια ...
..
- sc GILLETTE πρασινη(στο χερι..)
- sb Ωmega
- shavette JG vx300
- sr DERBY extra #1
- asb MEN EXPERT Ceramide 5
- asl 4711 ..
...
Πρωτο ξυρισμα με σαβεττα και 3 μεγαλοπρεπεστατα κοψιματα στολιζουν την φατσα μου....ρε τον ψαρακα..

Η δε DERBY δεν μου γεμισε το ματι..αναμενω την αιμοσταγη συνεχεια ...

- captain_hx
- Εξειδίκευση
- 10
- Has thanked: 16281 times
- Been thanked: 16450 times
- Επικοινωνία:
Καλησπέρα,

- Ralf Aust 6/8
- Custom strop
- Simpson's Captain
- Proraso & Derby superlather
- Pino Silvestre

- Panagiotis_17
- Νήπιο
- 8
- Has thanked: 2046 times
- Been thanked: 1395 times
Καλημέρα σας και πάλι,
Το καλοκαίρι ως γνωστόν είναι η εποχή της περιπέτειας. Όλοι, λίγο ως πολύ ο καθένας ανεβάζουμε τα όρια της αδρεναλίνης μας και είμαστε έτοιμοι για νέες προκλήσεις.
Έτσι και ‘γω στο πνεύμα αυτό είπα να γίνω λίγο πιο τολμηρός και στα πλαίσια αυτά να κάνω κάποιες δοκιμές που τόσο καιρό ήθελα να κάνω αλλά δεν τολμούσα. Ήθελα λοιπόν από καιρό να δοκιμάσω τις λεπίδες Qshave (made in USA – τρομάρα τους) που ήρθαν μαζί με την μηχανή. Το τόλμησα προχθές την Κυριακή, δεδομένου ότι είχα ώρα μπροστά μου και θα μπορούσα να κάνω την δοκιμή με την ησυχία μου.
Ετοίμασα λοιπόν το μούσι μου ως συνήθως και ξεκίνησα την δοκιμή. Δεν περίμενα βέβαια και τίποτα το εξαιρετικό από τις λεπίδες αυτές, αλλά δεν περίμενα και αυτό το χάλι. Η λεπίδα απλά δεν έκοβε με τίποτα και στην ουσία «αναπηδούσε» πάνω στις τρίχες αντί να κόβει. Βέβαια στην αρχή ξεκίνησα από τον λαιμό ως συνήθως, αλλά μετά από την πρώτη προσπάθεια είπα να συνεχίσω στο πρόσωπο.
Και εκεί τα ίδια αποτελέσματα, οπότε μπήκε στην άκρη γρήγορα – γρήγορα και αντικαταστάθηκε με μια Wilkinson Sword που μέτραγε ήδη κάμποσα ξυρίσματα, αλλά παρόλα αυτά ολοκλήρωσε την διαδικασία χωρίς προβλήματα και χωρίς άλλα θέματα.
Επίσης στα δύο πιο πρόσφατα ξυρίσματά μου, δοκίμασα και την τελευταία λεπίδα από όσες είχα διαθέσιμες και δεν την είχα δοκιμάσει καθόλου. Ήταν μια Treet σε κίτρινο - κόκκινο χαρτάκι. Και αυτή η λεπίδα αποδείχθηκε μια απογοήτευση. Η αλήθεια είναι πως δεν θυμάμαι καν πως την είχα επιλέξει αυτή για τις υποψήφιες για δοκιμή λεπίδες, αλλά όπως και να το είχα κάνει, αποδείχθηκε λάθος. Έκανε ένα πρώτο μέτριο ξύρισμα (απλά μέτριο – τίποτα παραπάνω) και στο δεύτερο «δάγκωνε». Πάει και αυτή στην άκρη λοιπόν.
Από τις μέχρι τώρα δοκιμές μου παραμένει στην προτίμησή μου ως κορυφαία λεπίδα (και με διαφορά από την δεύτερη θα έλεγα) η PolSilver.
Και η σύνθεσή μου :
Πινέλο : omega 49
Μηχανή : Edwin Jagger ED89lbl
Λεπίδα : Wilkinson Sword #5
Shaving cream : Proraso για ευαίσθητες επιδερμίδες
After shave : Nivea sensitive balm + lotion
Το καλοκαίρι ως γνωστόν είναι η εποχή της περιπέτειας. Όλοι, λίγο ως πολύ ο καθένας ανεβάζουμε τα όρια της αδρεναλίνης μας και είμαστε έτοιμοι για νέες προκλήσεις.
Έτσι και ‘γω στο πνεύμα αυτό είπα να γίνω λίγο πιο τολμηρός και στα πλαίσια αυτά να κάνω κάποιες δοκιμές που τόσο καιρό ήθελα να κάνω αλλά δεν τολμούσα. Ήθελα λοιπόν από καιρό να δοκιμάσω τις λεπίδες Qshave (made in USA – τρομάρα τους) που ήρθαν μαζί με την μηχανή. Το τόλμησα προχθές την Κυριακή, δεδομένου ότι είχα ώρα μπροστά μου και θα μπορούσα να κάνω την δοκιμή με την ησυχία μου.
Ετοίμασα λοιπόν το μούσι μου ως συνήθως και ξεκίνησα την δοκιμή. Δεν περίμενα βέβαια και τίποτα το εξαιρετικό από τις λεπίδες αυτές, αλλά δεν περίμενα και αυτό το χάλι. Η λεπίδα απλά δεν έκοβε με τίποτα και στην ουσία «αναπηδούσε» πάνω στις τρίχες αντί να κόβει. Βέβαια στην αρχή ξεκίνησα από τον λαιμό ως συνήθως, αλλά μετά από την πρώτη προσπάθεια είπα να συνεχίσω στο πρόσωπο.
Και εκεί τα ίδια αποτελέσματα, οπότε μπήκε στην άκρη γρήγορα – γρήγορα και αντικαταστάθηκε με μια Wilkinson Sword που μέτραγε ήδη κάμποσα ξυρίσματα, αλλά παρόλα αυτά ολοκλήρωσε την διαδικασία χωρίς προβλήματα και χωρίς άλλα θέματα.
Επίσης στα δύο πιο πρόσφατα ξυρίσματά μου, δοκίμασα και την τελευταία λεπίδα από όσες είχα διαθέσιμες και δεν την είχα δοκιμάσει καθόλου. Ήταν μια Treet σε κίτρινο - κόκκινο χαρτάκι. Και αυτή η λεπίδα αποδείχθηκε μια απογοήτευση. Η αλήθεια είναι πως δεν θυμάμαι καν πως την είχα επιλέξει αυτή για τις υποψήφιες για δοκιμή λεπίδες, αλλά όπως και να το είχα κάνει, αποδείχθηκε λάθος. Έκανε ένα πρώτο μέτριο ξύρισμα (απλά μέτριο – τίποτα παραπάνω) και στο δεύτερο «δάγκωνε». Πάει και αυτή στην άκρη λοιπόν.
Από τις μέχρι τώρα δοκιμές μου παραμένει στην προτίμησή μου ως κορυφαία λεπίδα (και με διαφορά από την δεύτερη θα έλεγα) η PolSilver.
Και η σύνθεσή μου :
Πινέλο : omega 49
Μηχανή : Edwin Jagger ED89lbl
Λεπίδα : Wilkinson Sword #5
Shaving cream : Proraso για ευαίσθητες επιδερμίδες
After shave : Nivea sensitive balm + lotion
- panagiotis72
- Νήπιο
- 8
- Has thanked: 1309 times
- Been thanked: 1801 times
...Γεια σας φιλαρακια..
Μετα το χθεσινο αιματηρο ραντεβου με τη σαβεττα
, εκανα ενα επιδιορθωτικο ξυρισματακι πριν απο λιγο:
- sf VICHY HOMME gel de rasage Anti-irritation
-'GILLETTE sensor 3
- asb VICHY HOMME Sensi Baume Ca
- BEPANTHOL creme ...
...
..ηρεμησα
Μετα το χθεσινο αιματηρο ραντεβου με τη σαβεττα

- sf VICHY HOMME gel de rasage Anti-irritation
-'GILLETTE sensor 3
- asb VICHY HOMME Sensi Baume Ca
- BEPANTHOL creme ...
...
..ηρεμησα

- Tony
- Εξειδίκευση
- 11
- Has thanked: 23190 times
- Been thanked: 13866 times
Καλησπέρα σας.!
~ Face Shop bar - Homemade
~ Parker Variant
~ Royal - Stainless Super
~ Shavemac - 2band
~ Tallow + Steel - Boreal
~ Thayers toner - Unscented
~ Fine - Fresh Vetiver
~ L&L - After the Rain
Η Variant με την Ισραηλινή λεπίδα Royal της Personna έδεσαν πολύ ωραία,προσφέροντάς μου ένα βαθύ γλυκό ξύρισμα.
Το Boreal είναι δώρο από φίλο που του είπα πόσο μου άρεσε το After the Rain της L&L,το σαπούνι είναι εξαιρετικό με μοναδικό άρωμα,που δυσκολεύομαι να περιγράψω,έτσι επιβεβαιώνω την άποψη του Ανδρέα,είναι αποκάλυψη και σαπούνι 6άδας,το After the Rain έκλεισε θαυμάσια με πλούσιες άγριες μυρωδιές του δάσους μετά από βροχοπτώσεις.
Ήταν ένα από τα ξυρίσματα που σου "μένουν" και στα δικά σας πάντα τέτοια.!!!
Υγιαίνετε & Ευημερείτε.!
~ Face Shop bar - Homemade
~ Parker Variant
~ Royal - Stainless Super
~ Shavemac - 2band
~ Tallow + Steel - Boreal
~ Thayers toner - Unscented
~ Fine - Fresh Vetiver
~ L&L - After the Rain
Η Variant με την Ισραηλινή λεπίδα Royal της Personna έδεσαν πολύ ωραία,προσφέροντάς μου ένα βαθύ γλυκό ξύρισμα.
Το Boreal είναι δώρο από φίλο που του είπα πόσο μου άρεσε το After the Rain της L&L,το σαπούνι είναι εξαιρετικό με μοναδικό άρωμα,που δυσκολεύομαι να περιγράψω,έτσι επιβεβαιώνω την άποψη του Ανδρέα,είναι αποκάλυψη και σαπούνι 6άδας,το After the Rain έκλεισε θαυμάσια με πλούσιες άγριες μυρωδιές του δάσους μετά από βροχοπτώσεις.
Ήταν ένα από τα ξυρίσματα που σου "μένουν" και στα δικά σας πάντα τέτοια.!!!
Υγιαίνετε & Ευημερείτε.!
Αντώνης
Αἰτεῖτε, καὶ δοθήσεται ὑμῖν, ζητεῖτε, καὶ εὑρήσετε, κρούετε, καὶ ἀνοιγήσεται ὑμῖν·
πᾶς γὰρ ὁ αἰτῶν λαμβάνει καὶ ὁ ζητῶν εὑρίσκει καὶ τῷ κρούοντι ἀνοιχθήσεται.
Αἰτεῖτε, καὶ δοθήσεται ὑμῖν, ζητεῖτε, καὶ εὑρήσετε, κρούετε, καὶ ἀνοιγήσεται ὑμῖν·
πᾶς γὰρ ὁ αἰτῶν λαμβάνει καὶ ὁ ζητῶν εὑρίσκει καὶ τῷ κρούοντι ἀνοιχθήσεται.