Το ξύρισμα της ημέρας: Απρίλιος 2017

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
iogi
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
15
Has thanked: 24792 times
Been thanked: 7864 times

- SB Omega 10018
- SS Proraso Sandalwood
- SR Muehle R41 Rosegold (2013)
- RB Polsilver Super Iridium (1)
- ASL Proraso Sandalwood
Γιάννης
Άβαταρ μέλους
foxtrot
Συντονιστής
Συντονιστής
10
Has thanked: 31212 times
Been thanked: 32699 times

Εικόνα

Ωmega.20102
Haslinger.Schafmilch ss
iKon.shavecraft.103
Personna.platinum
Floid.mentolado.vigoroso asl

Λίγα λόγια γιά την κεφαλή shavecraft 103 της iKon.
Αλουμίνιο, βάρος στα 29 γραμμάρια, μαζί με το bulldog handle της εταιρείας, 97 γραμμάρια σύνολο.

Τα αρνητικά πρώτα.
Υπάρχουν μία δύο ανεπαίσθητες ατέλειες στο φινίρισμα, χωρίς να δημιουργούν κάποιο πρόβλημα, απλά δεν το περιμένεις από την iKon, αλλά από την Fatip. :mrgreen:

Στο σπείρωμα της βίδας, είχαν μείνει κάποια απομεινάρια, ενός υλικού (όχι γρέζια), που έμοιαζε σαν κόλα ή βαφή, πράγμα που ψιλοδυσκόλεψε το βίδωμα της λαβής στην αρχή. Μετά από καμιά δεκαριά βιδώματα ξεβιδώματα, το θέμα λύθηκε.
Και αυτό δεν το περιμένεις από την ikon. :mrgreen: (Quality Control ???).

Επιπλέον το base plate δεν έχει κάποιους "οδηγούς", είναι τελείως λείο, με αποτέλεσμα η λεπίδα να χρειάζεται ευθυγράμμιση, με το χέρι, πράγμα λίγο δύσκολο, μιάς και η κεφαλή καλύπτει τα "αυτάκια" της λεπίδας.
Και αυτό το πρόβλημα λύνεται βέβαια. (το ίδιο πρόβλημα έχει και η slant κεφαλή).

Θα μου πει, κάποιος πως δεν αγόρασες ατσάλινη DLC κεφαλή, αλλά αλουμίνιο (άριστης ποιότητας βέβαια).

Τα θετικά τώρα.

Η μηχανή είναι στιβαρή και άριστα ζυγισμένη με την συγκεκριμένη λαβή βέβαια.

Αν και αλουμίνιο, η αίσθηση στο πρόσωπο είναι άριστη. Ενα πράγμα που με προβλημάτισε χτες που την παρέλαβα, είναι πως το χτένι παρουσιάζει, αρκετά μεγάλη κλίση από άλλες κεφαλές, αφήνοντας ένα υπολογίσιμο blade gap.
Σήμερα που ξυρίστηκα, διαπίστωσα πως αυτή η κλίση αντιστοιχεί ακριβώς στην σωστή γωνία που πρέπει να έχει η κεφαλή με το πρόσωπο.
Δηλαδή, δεν χρειάστηκε να βρω σωστή γωνία κοπής. Από την στιγμή που το χτένι ήλθε σε επαφή με το πρόσωπο, η συνέχεια ήταν απροβλημάτιστη.

Ιδιαίτερα επιθετική (= αποτελεσματική), βαθύ γλυκό και άνετο ξύρισμα, έστω και με το mild personna.
Στο σημείο αυτό φαίνεται πως η γεωμετρία της κεφαλής είναι μελετημένη. :D
Γιά τον λόγο, αυτό θα πως πως αξίζει τα λεφτά της, παρόλα τα μικροπροβλήματα, παραπάνω. 8)

Ολα αυτά βέβαια αφορούν το δικό μου πρόσωπο και την δική μου τεχνική. Θα υπενθυμίσω τον κανόνα: YMMV
Γιάννης
desperado
Λύκειο
Λύκειο
11
Has thanked: 3820 times
Been thanked: 4324 times

Σε ευχαριστούμε για τις πληροφορίες Γιάννη. Όπως πάντα, κατατοπιστικός.
Αν θες, θύμισέ μας τις άλλες OC που έχεις και πες μας σε ποιά θέση την κατατάσσεις σε αποτελεσματικότητα και γενική αίσθηση συγκριτικά με αυτές, πάντα για τα δικά σου δεδομένα.
Θοδωρής

"Keep your friends close, but your enemies closer" - The Godfather
Άβαταρ μέλους
captain_hx
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
10
Has thanked: 16281 times
Been thanked: 16450 times
Επικοινωνία:

Ευχαριστούμε Γιάννη για το review!!

Η iKon δεν φημίζεται για την καλή ποιότητα των προϊόντων της. Αυτό θα το διαπιστώσεις κάνοντας μια απλή αναζήτηση στο γκουγκολ.
ΗΛΙΑΣ

Instagram

Εικόνα Εικόνα Εικόνα Εικόνα
Άβαταρ μέλους
iogi
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
15
Has thanked: 24792 times
Been thanked: 7864 times

Δεν ξέρω για τις κεφαλές, η λαβή Bulldog II όμως που έχω είναι εξαιρετική.
Γιάννης
Άβαταρ μέλους
foxtrot
Συντονιστής
Συντονιστής
10
Has thanked: 31212 times
Been thanked: 32699 times

captain_hx έγραψε:Ευχαριστούμε Γιάννη για το review!!

Η iKon δεν φημίζεται για την καλή ποιότητα των προϊόντων της. Αυτό θα το διαπιστώσεις κάνοντας μια απλή αναζήτηση στο γκουγκολ.
Ηλία, όπως λέει και ο Γιάννης (iogi) παραπάνω, η λαβή bulldog, που έχω και εγώ, είναι άριστη.
Επιπλέον χρησιμοποιώ την κεφαλή B1 slant με DLC coating, της οποίας το φινίρισμα, η αίσθηση και η ξυριστική συμπεριφορά είναι άψογη.
Το ίδιο ισχύει και γιά την ξυριστική (μηχανική) συμπεριφορά της shavecraft 103, που έγραψα παραπάνω, με ένα δύο θεματάκια στο φινίρισμα.
Αρα η μέχρι στιγμής εμπειρία μου από από προϊόντα της iKon είναι πολύ καλή.
Οσον αφορά το θέμα της ευθυγράμμισης της λεπίδας, ειδικά γιά τις slant κεφαλές, πολλές φορές χρειάζεται να γίνει με το χέρι και στην Merkur 37 που έχω.

Εχω διαβάσει πολλά παράπονα γιά την El Jefe SE κεφαλή όπου οι πίροι του top plate είναι μικρότεροι από τις αντίστοιχες θηλυκές υποδοχές του base plate, με αποτέλεσμα να χρειάζεται ευθυγράμμιση με το χέρι. (Αν θυμάμαι καλά την έχεις την μηχανή). Αυτό σίγουρα ήταν "πατάτα" της iKon, αν και διαβάζω πως αφού γίνει η ευθυγράμμιση, ξυρίζει καλά.

Added in 24 minutes 32 seconds:
desperado έγραψε:Σε ευχαριστούμε για τις πληροφορίες Γιάννη. Όπως πάντα, κατατοπιστικός.
Αν θες, θύμισέ μας τις άλλες OC που έχεις και πες μας σε ποιά θέση την κατατάσσεις σε αποτελεσματικότητα και γενική αίσθηση συγκριτικά με αυτές, πάντα για τα δικά σου δεδομένα.
Θοδωρή, η Muehle R41 βρίσκεται στην κορυφή, είναι το απόλυτο εργαλείο.
Στην 2η θέση είναι η Parker 26c και η Gillette New shortcomb, όπου έρχεται και η shavecraft 103 πλέον.
Αν και με ένα ξύρισμα δεν βγάζεις απόλυτα συμπεράσματα, η αίσθησή μου είναι πως είναι μισό κλικ παραπάνω.
Στη 3η θέση η Fatip grande.
Τελευταία και καταϊδρωμένη, η Merkur 41c, η οποία έχει μείνει στο ράφι. Κάποια στιγμή θα δοκιμαστεί με κάποια βαριά λαβή.
Γιάννης
Άβαταρ μέλους
Vavous
Συντονιστής
Συντονιστής
10
Has thanked: 30369 times
Been thanked: 41500 times

Εικόνα

iKon 101 | Kai | Shavemac unique | Wickham Magnum Φ Α Ν Τ Α Σ Τ Ι Κ Ο | Fine Λεβάντα
Ανδρέας, Μ.Δ.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
akis_peiraias
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
9
Has thanked: 18550 times
Been thanked: 15729 times

Χθες βράδυ έβλεπα ένα review στο YouTube για το Magnum. Γέλασα με τη λεπτομέρεια στο logo της εταιρίας που το συγκεκριμένο δεν έχει τη γνωστή φάτσα αλλά κάποιον που φέρνει στο γνωστό τηλεοπτικό ντετέκτιβ Magnum (Tom Selleck) !
Δύο πράγματα αξίζουν στη ζωή, η λεβεντιά και το χαμόγελο !
Άβαταρ μέλους
christostz03
Λύκειο
Λύκειο
11
Has thanked: 6352 times
Been thanked: 9776 times

Καλησπέρα σε όλους ...

- Pre Shave Σαπων Γάλακτος Ονου
- Σαπούνι ξυρίσματος TOBS Jermyn Street
- Πινέλο ξυρίσματος Vie Long 13062 Horse
- Safety Razor - Parker 26c - Open Comb
- Λεπίδα Wilkinson #1
- After Shave 444 Alum Block
- After Shave Balm Φαένα Aegean
- After Shave Lotion ΕΠΑΜ. Μενουνος Λεμόνι
Wet Shaving Rules !!!

"Φορτώστε" σαν να μην υπάρχει αύριο ... Λεφτά για καινούρια κρέμα ή σαπούνι ΠΑΝΤΑ υπάρχουν ...

-- Χρήστος --
Άβαταρ μέλους
captain_hx
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
10
Has thanked: 16281 times
Been thanked: 16450 times
Επικοινωνία:

Γιάννη σωστά θυμάσαι, έχω την​ κεφαλή El Jefe που εκτός από το γνωστό πρόβλημα που αναφέρεις έχει και ατέλειες στο φινίρισμα, σημάδια και διχρωμία μετάλλου. Δεν έχω παράπονο όμως γιατί ήξερα τι να περιμένω προτού προβώ στην αγορά της.

Έχω και την λαβή SE 90χιλ. που είναι πολύ καλύτερο προϊόν αλλά έχει και αυτή θέματα με το φινίρισμα. Στα σημεία της λαβής με την ματ υφή υπάρχουν σημάδια σαν γρατσουνιές. Είναι πολύ μικρά και για να τα δεις πρέπει να πλησιάσεις την λαβή κοντά στα μάτια. Σίγουρα δεν επηρεάζουν τη λειτουργικότητα της λαβής και τα σημάδια είναι πολύ μικρά για να αλλάξουν την αισθητική της αλλά θα μπορούσε η iKon με καλύτερο έλεγχο ποιότητας κατά την διαδικασία κατασκευής να φτιάχνει καλύτερα προϊόντα.
ΗΛΙΑΣ

Instagram

Εικόνα Εικόνα Εικόνα Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Το ξύρισμα της ημέρας”