Το ξύρισμα της Ημέρας: Νοέμβριος 2016

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Gogos
Δημοτικό
Δημοτικό
9
Has thanked: 6112 times
Been thanked: 3486 times

Χαίρετε, κύριοι!
Σήμερα το πρωί:

-RazoRock BLACK HAWK Single Edge Razor
-Feather Artist Club Professional
-MWF
-Omega 00065
-Speick Men Active asl

Εικόνα

Σήμερα δοκίμασα το νεοαποκτηθέν HAWK.Ήταν και η πρώτη φορά που ξυρίστηκα με SE.Η μηχανή αρχίζοντας το ξύρισμα απ' τις παρειές έδειχνε να μην γλυστράει επαρκώς.Ενυδάτωσα λίγο τον αφρό μου και συνέχισα.Η αίσθηση που είχα κατά το ξύρισμα ήταν πρωτόγνωρη.Kαμία σχεση με τις DE.Κατ' αρχάς το βάρος της.Πούπουλο,36γρ. Αυτό προσωπικά δεν με δυσκόλεψε καθόλου. Τραχύτητα δεν αισθάνθηκα σε καμία φάση.Τελειώνοντας το πρώτο πέρασμα μου δόθηκε η εντύπωση ότι δεν χρειαζόταν δεύτερο.Παρόλα αυτά ολοκλήρωσα με δεύτερο πέρασμα κάθετα στη φορά των τριχών.Με το ξέπλυμα και το σκούπισμα έμεινα άναυδος .Τέτοιο βάθος ξυρίσματος και ούτε ίχνος ερεθισμού.Περνώντας τα χέρια μου απ' το πρόσωπο δεν έβρισκα τρίχα ούτε αντίθετα στη φορά των τριχών.Είναι σίγουρο ότι δεν είχα συνέχεια τη σωστή δραστική γωνία της μηχανής κατα το ξύρισμα, η οποία είναι διαφορετική απ' ότι στις DE. Συγκρατούμαι γιατί θέλω να κάνω κι άλλα ξυρίσματα για να έχω πληρέστερη άποψη.Εν κατακλείδι, είμαι πολύ χαρούμενος για την αγορά μου αυτή.Και σ' άλλα με υγεία! :dance:
«οὐκ ἐν τῷ πολλῷ τὸ εὖ, ἀλλ᾿ ἐν τῷ εὖ τὸ πολύ»
Άβαταρ μέλους
Antonis
Διαχειριστής
Διαχειριστής
13
Has thanked: 29632 times
Been thanked: 29903 times

Καλημέρα!

Κεφάλι

- Ingram sc
- Vie Long Mens Only Edition
- Merkur Progress @5
- Bic Chrome Ptanimum [1]
- 444
- Tabac asl

Πρόσωπο

- Tabac ss
- Vie Long 16655
- Merkur Progress @5
- Personna Platinum [1]
- 444
- Tabac asl

Εξαιρετικό το αποτέλεσμα (ειδικά στο πρόσωπο), τι έχανα τόσα χρόνια... (προ πξ εποχές)
Ηλίας
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
12
Has thanked: 5739 times
Been thanked: 5633 times

Καλημέρα !

Plisson
Tim's Greek Peach ss
EJ 89
Polsilver SI
Pino Silvestre® asl
KK lab asb

✍ Γιατί έπρεπε να φτάσει το σαπούνι στο τέλος για να μου δώσει τέτοιο αφρισμό ; Μα για να ταπεινωθεί η υπεροψία μου, να καταλάβω πως η εκπαίδευση δεν είναι κάτι που μπορείς να τελειώσεις ( παραφράζοντας τη διαπίστωση του Ισαάκ Ασίμωφ ) και να επιβεβαιωθεί για άλλη μια φορά ο κανόνας : Το καλύτερο ξύρισμα στο π.ξ. θα είναι το επόμενο !
Για δύο πράγματα δε πρέπει να στεναχωριόμαστε..
Γι'αυτά που γίνονται και γι'αυτά που δε γίνονται.
Άβαταρ μέλους
yiannischris
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
12
Has thanked: 8965 times
Been thanked: 17780 times

ΙΚΟΝ Χ3
Gillette Silver Blue (8)
Men's Only 2014 No 33/39 with TGN 3 band super finest
Pino Silvestre Shave Master Soap
Menunos Pino Cologne 85o grade

Εικόνα

Εικόνα

:hellas3
Γιάννης
macho
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
11
Has thanked: 16341 times
Been thanked: 17335 times

Υγεια σε ολους και καλη εβδομαδα.

-parker 24c
-lord platinum
-omega 48
-lea ss
-lea asb
το σημερινο ξυρισμα ειναι για μενα το ξυρισμα αναφορας.γνωριζω οτι υπαρχουν προιοντα που ειναι πιο νεα και χειροποιητα αλλα αξιζει να δωσει καποιος μια ευκαιρια σε αυτα τα ταπεινα(- ομως κορυφαια)προιοντα.και το σαπουνακι και το balm ειναι για μενα τα καλυτερα οπλα που εχω στο οπλοστασιο μου(ειναι και φτηνα/κοστος).για μηχανη και πινελο δεν συζηταω(και δε δεχομαι και κουβεντα).οσες σλαντ,SE,badger,silvertip,2 band δεν αξιζουν μια μπροστα τους.αυτο βεβαια δεν αναιρει το απο των αρχαιων ρηθεν YMMV.οσοι ψαχνεστε να τα παρτε. :d
001.JPG
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Άβαταρ μέλους
herco
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
12
Has thanked: 12159 times
Been thanked: 12134 times

Καλησπερα σας

- Γλυκερινης Παπουτσανη
- Fatip Gentile gold
- Personna Super/Comfort
- Vie-long 15321 extra soft
- Theophile Berthon ss
- Pashana asl

Ο σχεδον μαστιχωτος αφρος του Theophile εστειλε την Fatip στα βαθη - πραγμα που πληρωσα βεβαια με το εντονο τσουξιμο της Pashana - και πετυχε ιδανικο ξυρισμα με 1 1/2 περασμα. Το εχω γραψει ξανα, αυτο το σαπουνι τσαμπα πηγε. Τεσπα.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Tony
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
11
Has thanked: 23190 times
Been thanked: 13866 times

herco έγραψε:Συμφωνα με αυτον τον ορισμο Γιαννη, που συμφωνω σε ολα εκτος ισως απο τα "απλα υλικα", οι μονοι artisan παρασκευαστες σαπουνιων παγκοσμιως ισως ειναι ο Δημητρης και ο Κικος (και δεν το λεω ως αστειο).

Προσωπικα δεν συμφωνω στο να ονοματιζουμε ως artisan εταιρειες που πωλουν 500 σαπουνια τη μερα - οπως πχ ο Απατεωνισκος ή τα παιδια στη B&M.
Φίλτατε Ηρακλή,λόγω ότι ο σεβασμός "κερδίζεται" εν καιρό,θα πω ευθέως ότι,εσύ έχεις κερδίσει τον δικό μου σεβασμό...και εάν είχε 5 thanks και 5 like,θα τα πάταγα όλα...

*Και να λέμε και κάποια καλή κουβέντα για τους διαχειριστές μας,που μας(προσφέρουν)καθημερινά τις υπηρεσίες τους.!
*Και μιας και θίγεται το θέμα αυτό(artisan - artisanal)μήπως να το διευκρινίζαμε σε ένα δικό του νήμα;
Αντώνης

Αἰτεῖτε, καὶ δοθήσεται ὑμῖν, ζητεῖτε, καὶ εὑρήσετε, κρούετε, καὶ ἀνοιγήσεται ὑμῖν·
πᾶς γὰρ ὁ αἰτῶν λαμβάνει καὶ ὁ ζητῶν εὑρίσκει καὶ τῷ κρούοντι ἀνοιχθήσεται.
Άβαταρ μέλους
akis_peiraias
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
9
Has thanked: 18550 times
Been thanked: 15729 times

Αντώνη νομίζω ότι ο φίλος Ανδρέας aka Vavous έχει ανοίξει νήμα " Artisan σαπούνια ξυρίσματος"
Δύο πράγματα αξίζουν στη ζωή, η λεβεντιά και το χαμόγελο !
Άβαταρ μέλους
captain_hx
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
10
Has thanked: 16281 times
Been thanked: 16450 times
Επικοινωνία:

Καλησπέρα σας,

Folding Feather AC SS
KAI Captain Titan Mild #4
Ωmega 651 Silvertip
SS F&M*
Floid Vigoroso Mentolado

*Soap Smooth Frankincense and Myrrh
ΗΛΙΑΣ

Instagram

Εικόνα Εικόνα Εικόνα Εικόνα
paratairosexthros
Λύκειο
Λύκειο
13
Has thanked: 3384 times
Been thanked: 5292 times

✔ No 6 horse
✔ Palmolive stick
✔ EJ head-MR11 handle
✔ Voskhod #1
✔ Old Spice Whitewater
✔ Nivea eXtreme comfort balm

Moυ έκατσε απίστευτα καλά ο συνδυασμός κεφαλής/λαβής/λεπίδας.Απροσδόκητα εντελώς.
Πολύ καλά μου έκατσε επίσης το old spice,και πάλι χωρίς να το περιμένω.Τριάμισι χρόνια το έχω,
αλλά ποτέ δεν μου έκανε κλικ,πέρα από τις αρχές,που ψαχνόμουν στον χώρο του π.ξ.
Από ένα σημείο και μετά,το άρωμα μού φαινόταν πολύ χημικό.Ακόμα μου φαίνεται δηλαδή,αλλά σήμερα,
μετά από δυο τρία δεύτερα καψίματος,απορροφήθηκε άμεσα και άφησε το πρόσωπο λείο.
Έβαλα και το νιβέα,που το έχω κάπου στα 7 χρόνια και το δέρμα βιλούδο.
Το σαπούνι για μένα αξίζει διπλή και τριπλή τιμή.Ευτυχώς.
Το πινέλο δεν είναι και τόσο συμβατό με το δέρμα μου,αλλά δεν με νοιάζει κιόλας.
Και πάντα face lathering,έτσι;;;;;

Πόσο βαριέμαι το καθάρισμα και το στέγνωμα μετά......
Μόνο εγώ είμαι άραγε;;;
Τα πάντα θα μπορούσαν να είναι εντελώς διαφορετικά.Αλλά,και πάλι,θα είχαν απολύτως την ίδια σημασία.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Το ξύρισμα της ημέρας”