Φθορα λεπιδας
- Αλέξουρος
- Δημοτικό

- 15
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 10 times
Η κουρευτική μηχανή χωρίς χτένι, πράγματι κάνει καλή δουλειά, όπως αναφέρθηκε πιο πάνω. Πρακτικά σε αφήνει σαν να είσαι μία μέρα αξύριστος.
Αν έμενα περισσότερες από 3 ημέρες αξύριστος, παλιότερα τα έπαιρνα με διλέπιδο ξυραφάκι συστήματος, που μπούκωνε πιο δύσκολα. Αλλά σε γένια 1-2 ημερών καλύτερη δουλειά κάνει το Mach 3.
Γυρνώντας στα κλασσικά μέσα, πιστεύω ότι για γένια 3+ ημερών μάλλον χρειάζεται μαχαίρι ή σαβέτα. Οι μακριές τρίχες πιέζονται προς τα κάτω από το safety bar και κρύβονται από τη λεπίδα του safety razor, οπότε περνάει κάποιες τρίχες από πάνω, χάνοντας τελικά την επαφή με το δέρμα.
Από την άλλη μεριά, το ξύρισμα είναι συνήθως βαθύτερο όταν τα γένια μου είναι 2 ημερών. Αν είναι μόλις μίας ημέρας, κάποιες θα ξεφύγουν ή θα μισοκοπούν.
Αν έμενα περισσότερες από 3 ημέρες αξύριστος, παλιότερα τα έπαιρνα με διλέπιδο ξυραφάκι συστήματος, που μπούκωνε πιο δύσκολα. Αλλά σε γένια 1-2 ημερών καλύτερη δουλειά κάνει το Mach 3.
Γυρνώντας στα κλασσικά μέσα, πιστεύω ότι για γένια 3+ ημερών μάλλον χρειάζεται μαχαίρι ή σαβέτα. Οι μακριές τρίχες πιέζονται προς τα κάτω από το safety bar και κρύβονται από τη λεπίδα του safety razor, οπότε περνάει κάποιες τρίχες από πάνω, χάνοντας τελικά την επαφή με το δέρμα.
Από την άλλη μεριά, το ξύρισμα είναι συνήθως βαθύτερο όταν τα γένια μου είναι 2 ημερών. Αν είναι μόλις μίας ημέρας, κάποιες θα ξεφύγουν ή θα μισοκοπούν.
- Stefanos
- Καθηγητής Ξυρίσματος

- 15
- Has thanked: 212 times
- Been thanked: 1193 times
- Επικοινωνία:
Εχω αφησει δοκιμαστικα δυο φορες απο 8 μερες γενια, οποτε ημουν σαν παπας, εχοντας καπου στα 3,5 με 3,7mm γενια! Το safety razor θερισε ΤΑ ΠΑΝΤΑ! Το δερμα ηταν ΛΕΙΟ. Γιατι 2 φορες? Μια με safety bar και μια με open comb για να κανω συγκριση αποτελεσματος! Η μονη διαφορα ειναι οτι η πρωτη ηθελε λιγο νερο παραπανω για να ξεπλυθει και εννοειται οτι και οι 2 δεν μπουκωνανε! Οποτε..
Και δεν πρεπει να ξεχνατε οτι οι τριχες οταν ειναι μιας ημερας και κατι, ειναι τοσο σκληρες οσο συρμα χαλκου με την ιδια διαμετρο!
Εννοειται οτι με το Μ3 αναγκαζομουν να τα αφησω αρκετες μερες γιατι με ερεθιζε το δερμα, οποτε ειχα αλλα ντραβαλα εκει... Never again!
Και δεν πρεπει να ξεχνατε οτι οι τριχες οταν ειναι μιας ημερας και κατι, ειναι τοσο σκληρες οσο συρμα χαλκου με την ιδια διαμετρο!
Εννοειται οτι με το Μ3 αναγκαζομουν να τα αφησω αρκετες μερες γιατι με ερεθιζε το δερμα, οποτε ειχα αλλα ντραβαλα εκει... Never again!

- Αλέξουρος
- Δημοτικό

- 15
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 10 times
Πώς άντεξες 8 ημέρες αξύριστος; Ακόμα και σε περιόδους διακοπών ή σε άδειες στρατού που τα άφηνα επίτηδες για αλλαγή, δε θυμάμαι να τα είχα αφήσει περισσότερο από 5-6 ημέρες. Μετά τις 4 μέρες αξύριστος (σπάνιο για εμένα), νιώθω σαν να έχω να κάνω μπάνιο μέρες.