Νέος με απορίες στο παραδοσιακό ξύρισμα

Απάντηση
Psilos1972
Νήπιο
Νήπιο
9
Been thanked: 24 times

Ευχαριστώ για το καλωσόρισμα παιδιά
Αλλά και της συμβουλές.
Για τον τρόπο ξύρισματος κάνω ότι είδα και διάβασα.
Μπάνιο χλιαρό, proraso preshave πράσινη (μου αρέσει το άρωμα αλλά και η αίσθηση) κάνω απαλό μασάζ μέχρι να την απορρόφηση το δέρμα.
Μετά αφρό με πινέλο (bager κάτι δεν θυμάμαι μάρκα νομίζω Όσκαρ)
Με σαπούνι άσπρο proraso.
Κάνω 2 περάσματα πάντα με την φορά της τρίχες (σε όλο το πρόσωπο και λαιμό είναι το ίδιο από πάνω προς τα κάτω)
Μέτα καλό ξέπλυμα, κρύο νερό. Ταμποναρισμα και μετά βάζω καθαρό οινόπνευμα (με τα Wilkinson ξυραφακια δεν με ετσουζε τόσο όσο με τα Astor) μόλις στεγνώσει βάζω το proraso ξανά και μετά μια Nivea balm.
Στα πρώτα ξύρισματα δεν είχα κανένα πρόβλημα
Τώρα έχει περάσει μια μέρα και το πρόσωπο μου με καεί ακόμα αλλά δεν έχω ίχνος κοκκίνιλας.
Θα δοκιμάσω τα ξυραφακια όταν έρθουν βρήκα και τα δοκιμασμένα Wilkinson και βλέπουμε.
Ευχαριστώ και πάλι.
Άβαταρ μέλους
Tony
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
11
Has thanked: 23190 times
Been thanked: 13866 times

Καλώς όρισες καλά ξυρίσματα και καλή συνέχεια...
Αντώνης

Αἰτεῖτε, καὶ δοθήσεται ὑμῖν, ζητεῖτε, καὶ εὑρήσετε, κρούετε, καὶ ἀνοιγήσεται ὑμῖν·
πᾶς γὰρ ὁ αἰτῶν λαμβάνει καὶ ὁ ζητῶν εὑρίσκει καὶ τῷ κρούοντι ἀνοιχθήσεται.
Άβαταρ μέλους
akis_peiraias
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
9
Has thanked: 18550 times
Been thanked: 15729 times

Τα Wilkinson είναι ένα εξαιρετικό ξυραφάκι ειδικά για κάποιο νέο στο σπορ γιατί είναι μέτριας αλλά σταθερής κοπής . Δηλαδή όχι πολύ κοφτερά (αλλα πανω απο τον μεσο ορο φυσικα για μενα ) και εγώ ποτέ δεν βρήκα κάποιο διαφορετικό σε κοπή μέσα στο πακετάκι τους πράγμα που σημαίνει καλό ποιοτικό έλεγχο . Από την άλλη τα Αστορ σηκώνουν μεγάλη συζήτηση. Εμένα δεν με ξύρισαν καλά εκτός μιας λεπίδας που είχα πετύχει στο πακετάκι . Κατά τα άλλα αυτά που σου είπε ο φίλος ο Θοδωρής - desperado πιο πάνω είναι εξαιρετικά σαν συμβουλές. Γενικά οι λεπίδες είναι εντελώς προσωπικό θέμα και όπως έχω ξαναπεί είναι αυτές που μπορούν να κάνουν το ξύρισμα απόλαυση ή βάσανο. Καλώς ήρθες!
Δύο πράγματα αξίζουν στη ζωή, η λεβεντιά και το χαμόγελο !
desperado
Λύκειο
Λύκειο
11
Has thanked: 3820 times
Been thanked: 4324 times

Psilos1972 έγραψε:... και μετά βάζω καθαρό οινόπνευμα ...
:angry-nono:

Δεν βάζεις καλύτερα ένα aftershave lotion που είναι για αυτή τη δουλειά;
Θοδωρής

"Keep your friends close, but your enemies closer" - The Godfather
Άβαταρ μέλους
andreas
Διαχειριστής
Διαχειριστής
16
Has thanked: 11691 times
Been thanked: 11883 times
Επικοινωνία:

Πρώτον να καλωσορίσω και εγώ τα νέα μέλη και να υπενθυμίσω στα παλαιότερα, πως ότι γράφεται εδώ διαγράφεται μετά από λίγο διάστημα.
Οπότε για οποιεσδήποτε συζητήσεις καλό θα ήταν τα "παλαιά" μας μέλη να παροτρύνουν τους νέους μας, να κάνουν χρήση τα ανάλογα νήματα.

Ευχαριστώ! :)
ἐξ ὄνυχος τὸν λέοντα
Psilos1972
Νήπιο
Νήπιο
9

Ευχαριστώ για το καλωσόρισμα, αν έγραψα σε λάθος νήμα, και μπορείτε το μεταφέρετε.
Νόμιζα στα διάφορα ρωτάμε απορίες κτλ.
Αν έκανα λάθος ζητώ συγγνώμη.
Να συνεχίσω την μετάδοση εδώ η θα το μεταφέρεται;
Άβαταρ μέλους
herco
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
12
Has thanked: 12159 times
Been thanked: 12133 times

To θεμα μεταφερθηκε απο το Καλωσορισμα στο Ξυρισμα - οποτε Ψηλε συνεχιζουμε κανονικα εδω τις ερωταπαντησεις ;-)
Εικόνα
Psilos1972
Νήπιο
Νήπιο
9

Ευχαριστώ και συγνώμη για την ταλαιπωρία.

Πήγα λοιπόν σε ένα μαγαζί που είναι κοντά μου μιας και το μαγαζί στο Πειραιά θα άνοιγε από Δευτέρα.
Είδα την muler 89R αλλά με χάλασε λίγο το πάχος της λαβης... Μην τα πολύλογο κατέληξα και πήρα μια Merkur 23C μου έδωσε την εντύπωση ότι είναι η ίδια κεφαλί με άλλο χερουλι.
Πήρα και κάτι πανάκριβα! Ξυραφακια ίδιας μάρκας (6.50€ τα 10 τεμ!! Ναι ναι ξέρω αλλά εκείνη την ώρα μου άρεσε που αγόρασα κάτι για εμένα προσωπικά μιας και η οικογένεια μου έχει πάντα την προτεραιότητα)
Ο κύριος που ήταν εκεί μου έδωσε μια και μόνο μια συμβουλή.... "ξύρισμα ΜΌΝΟ με κρύο νερό"
Ενθουσιασμενος γύρισα σπίτι έκανα ένα μπάνιο και ξεκίνησα την διαδικασία. Έβαλα και γλυκερινη όπως πρότειναν η γνωστές.
Το αποτέλεσμα....... Απλά απίστευτο! Το βάρος της μηχανής αλλά και η λεπιδα έδωσαν ένα πολύ καλό ξύρισμα στο πρώτο πέρασμα με κανένα κόψιμο.
Μου άρεσε τόσο που έκανα ξανά αφρό και τα πήρα και μια με πλάγια φορά.
Μετά το Ξέσπασμα εντύπωση μου έκανε που με το after save lotion δεν με ετσουξε καθόλου!
Σε αντίθεση με τα Astor Bic που δακρυσα από το τσουξιμο, νομίζω ίσως έπαιξε ρόλο και η Merkur 23c σε αυτό αλλά και η λεπιδες σίγουρα.
Και μια απορία που μου δημιουργήθηκε, όταν άνοιξα τα άσπρο κουτί με το σαπούνι proraso είχε κάνει 2 μεγάλες τρύπες που έφταναν μέχρι τον πάτο του μπολ.
Να φταει που το ξέπλυνα στο τελευταίο ξύρισμα;
Μέτα τον αφρό τι κάνουμε στο σαπούνι; απλά κλείνουμε το καπάκι η το ξεπλενουμε;
Link.2
Νήπιο
Νήπιο
9
Has thanked: 1043 times
Been thanked: 1411 times

Καλησπέρα,
ο,τι σαπούνι και να'ναι δεν υπάρχει λόγος να το ξεπλύνουμε, αλλά υπάρχουν λόγοι (α. για να διακοπεί η διαδικασία της υδρόλυσης και κατά συνέπεια να πάψει να "φαγώνεται" β. για αποφυγή καλλιέργειας μικροοργανισμών: δεν παίζει ρόλο που είναι σαπούνι...) να το σκουπίσουμε ή να το ταμπονάρουμε αν είναι πολύ μαλακο, πολύ καλά με χαρτί κουζίνας ή χαρτοπετσέτα που δεν διαλύεται μέχρι να αφαιρεθεί όλο το νερό . Ναι, και στα πλάγια αν υπάρχει κενό...

Μετά το αφήνουμε μισή με μια μέρα ανοιχτό για σιγουριά και ολοκλήρωση της διαδικασίας και τότε το κλείνουμε.
Psilos1972
Νήπιο
Νήπιο
9

Καλά κατάλαβα ότι έκανα λάθος που το έκλεισα και το ξέπλυνα.
Ευχαριστω για την πληροφορία μικρές και χρήσιμες πληροφορίες .
Το ξυραφι το βγάζουμε από την μηχανή; η το αφήνουμε επάνω;
Εγώ έχω φτιάξει ένα αυτοσχέδιο σταντ και αφού το ξεπλυνω του βάζω καθαρό οινόπνευμα και το αφήνω με το ξυραφι επάνω.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Το ξύρισμα”