Κάποια στιγμή, είπα να δοκιμάσω preshave, μπας και βοηθήσουν στο ξύρισμα.
Σε πρώτη φάση είχα αγοράσει κι εγώ της Proraso το white preshave. Το δοκίμασα, πάνω από 30-40 ξυρίσματα. Είπα να δοκιμάσω και της Floid το λάδι να δω διαφορές.
Κι είδα άσπρη μέρα

Στο δικό μου πρόσωπο λοιπόν, έκατσε καλύτερα το λάδι. Περισσότερο αποτελεσματικό σε σχέση με τη κρεμα της προρασο. Αυτό που δεν μου άρεσε από την κρεμα, ήταν ότι μου έδινε κατ'ευθειαν μια αίσθηση δροσιάς (λογω μενθόλης), η οποία έμενε με ότι σαπούνι ή κρεμα κι αν δοκίμαζα. Ακόμη κι όταν άπλωνα το preshave της proraso, το άφηνα και το ξέβγαζα, πάλι δεν μου άρεσε η αίσθηση που άφηνε. Με την pre-κρέμα, έχανα τις μυρωδιές από τα σαπούνια κι αν άφηνα την κρεμα πάνω στο πρόσωπο, μερικές φορές μου "έκοβε" ο αφρός.
Εν αντιθέσει με το proraso, το λάδι της floid, από την πρώτη δοκιμή έδειξε την ανωτερότητά του. Όλα μου τα ξυρίσματα, κυριολεκτικά απογειώθηκαν. Ότι σαπούνι, όποιο πινελο, όποια μηχανή, ότι ξυράφι και να βάλω, πάντα παίρνω ένα αποτέλεσμα, πολύ υψηλών προσδοκιών. Το λάδι δεν έχει καμια ιδιαίτερη μυρωδιά.
Πάντα το απλώνω με μασαζάκι στο πρόσωπο και το αφήνω εκεί. Έπειτα θα περάσω τον αφρό μου. Τους τελευταίους 2-3 μήνες, κάνω face lather και δεν είδα κάποιο σαπούνι να επηρεάζεται από την παρουσία του λαδιού. (HTGAM, Mike's natural, Le pere lucien, Panacremma, Faena, MWF). Ο αφρός, για όσο θα περιμένει στο πρόσωπο το 1ο πέρασμα, θα μείνει αφρός. Τα καλά συστατικά των σαπουνιών, δεν φεύγουν από το λάδι, όπως επίσης και τα αρώματα των σαπουνιών υπερισχύουν απο τη μυρωδιά του λαδιού.
Γενικότερα τα γένια μου δεν είναι ιδιαίτερα σκληρά. Η περιοχή του σαγονιού διαφοροποιείται. Επίσης, ξυρίζομαι αρκετά χαμηλά, κάτω από το "μήλο". Το λάδι, στις δύο αυτές περιοχές, με βοήθησε αφάνταστα. Στο μεν σαγονι, τα γένια ξεφτυλίζονται, στο δε χαμηλο μέρος του λαιμού, δεν έχω ερεθισμούς.
Αυτιααά..