Χαίρετε κύριοι !
Το ερώτημα είναι Έχοντας μία ξυριστική μηχανή, άλλες φορές με το ξύρισμα του προσώπου ξυρίζω και το κεφάλι άλλες μόνο το κεφάλι Το πόσο συχνά, αναλόγως με τον χρόνο που έχω
Ποτέ δεν θα ξυρίσω το κεφάλι μου βιαστικά
Να έχω ένα ξυραφάκι για το καθένα ξεχωριστά και να τ΄αλλάζω κατά περίσταση;
Ή θα χάσει το πάτημα του το ξυραφάκι στην ξυριστική μηχανή, θα δημιουργήσει πρόβλημα στο ξύρισμα, και που να το αφήσεις το ξυραφάκι εκτεθειμένο στο ντουλάπι να μαζέψει πάνω του διάφορα, σκόνη βρώμα, οπότε παίρνω μία ήπια μηχανή για το κεφάλι και η καθεμία έχει το δικό της ξυραφάκι, καθώς και μπορεί να είναι διαφορετικό π.χ
Προχθές με τα personna platinum έκανα μία ωραία στρωτή κόντρα στο πρόσωπο και στο κεφάλι Αλλά στο πρόσωπο είχα ερεθισμούς και σπυράκια, στο κεφάλι άψογα Με ένα feather hi s (μαύρη ετικέτα), δεν είχα ερεθισμούς αλλά δεν πήρα το γλίστρημα της λεπίδας στο πρόσωπο που πήρα με τα personna platinum
Εν το μεταξύ τις ατέλειες μετά το δεύτερο πέρασμα τις παίρνω χωρίς αφρό στο κεφάλι !
Ακόμα έχω να δοκιμάσω και astra, bolzano, derby, και όποια πρόταση από μέρος σας !
Οι προτάσεις και οι γνώμες σας, ευχάριστα δεκτές !
Ξυρίζοντας το κεφάλι! Αλλαγή στο ξυραφάκι;
- ΚΩΣΤΑΣ Η2Ο
- Νήπιο

- 9
- Has thanked: 889 times
- Been thanked: 295 times
- Επικοινωνία:
Ι.Χ.Θ.Υ.Σ
- iogi
- Δάσκαλος Ξυρίσματος

- 15
- Has thanked: 25637 times
- Been thanked: 7889 times
Κατά την γνώμη μου αυτή η ιστορία με το πάτημα δεν έχει βάση. Ποιός μας λέει ότι στην πρώτη τοποθέτηση η λεπίδα θα έχει το σωστό πάτημα και στην δεύτερη (τρίτη - τέταρτη...) το λάθος; Προσωπικά μετά από κάθε ξύρισμα καθαρίζω την μηχανή οπότε η λεπίδα αφαιρείται και επανατοποθετείται. Δεν αντιμετώπησα ποτέ πρόβλημα. Οσο για το τι μπορεί να μαζέψει... Νομίζω τα ίδια που θα μαζέψει αν την αφήσεις στην μηχανή. Ετσι κι αλλοιώς η κόψη είναι εκτεθημένη.
Γιάννης
- captain_hx
- Εξειδίκευση

- 10
- Has thanked: 16281 times
- Been thanked: 16450 times
- Επικοινωνία:
Για το πάτημα συμφωνώ με τον Γιάννη
H Personna σε ήπια μηχανή στα χέρια κάποιου άπειρου ξυριστή θα προκαλέσει ερεθισμούς, είμαι και γω παθών.
Τώρα για την αλλαγή της λεπίδας μεταξύ ξυρισμάτων καλύτερα να περιμένουμε να μας πει ο Άκης την γνώμη του.
H Personna σε ήπια μηχανή στα χέρια κάποιου άπειρου ξυριστή θα προκαλέσει ερεθισμούς, είμαι και γω παθών.
Τώρα για την αλλαγή της λεπίδας μεταξύ ξυρισμάτων καλύτερα να περιμένουμε να μας πει ο Άκης την γνώμη του.
- ΚΩΣΤΑΣ Η2Ο
- Νήπιο

- 9
- Επικοινωνία:
draminos έγραψε:εγω το κεφαλι το ξυριζο με mach 3 εδω και περιπου 18 χρωνια ειναι το καλυτερο για το κεφαλι
Με τίποτα δεν έχω καταφέρει να πάρω με τις πλαστικές και πολύ - λεπίδες, ξύρισμα καλό
Στομώνουν με τις τρίχες δεν μπορώ να ελευθερώσω καλά την κεφαλή από αυτές Στην προσπάθεια να ξυριστώ καλά κόβουν το κρανίο σε φέτες Κολλάνε στο δέρμα δεν γλιστράει η μηχανή και πάντα είχα κοψίματα Με την κινητή κεφαλή περιμένεις καλή προσαρμογή στις κλίσεις του κεφαλιού, αμ δε
Ποτέ δεν τις βολεύτηκα, γι' αυτό το έκανα με ηλεκτρική κουρέματος, χωρίς να φτάσω ποτέ σε αυτό που επιθυμούσα
Δηλαδή Γιάννη είσαι υπέρ της αλλαγής του ξυραφιού, άλλο για το πρόσωπο άλλο για το κεφάλι ;
Ι.Χ.Θ.Υ.Σ
- iogi
- Δάσκαλος Ξυρίσματος

- 15
- Has thanked: 25637 times
- Been thanked: 7889 times
Για μένα δεν είναι απαραίτητο αλλά είναι μια καλή ιδέα. Ετσι θα ξέρεις τι να περιμένεις από την κάθε λεπίδα. Και μπορείς να αποθηκεύεις αυτήν που δεν χρησσιμοποιείται μέσα στο χαρτάκι της.
Γιάννης
- Theodoros
- Δημοτικό

- 11
- Has thanked: 366 times
- Been thanked: 551 times
Μια λυση για το συνθετο προβλημα που αντιμετωπιζεις
ειναι να παρεις μια progress, με την οποια
θα μπορεις να κανεις τις ρυθμισεις σου, αναλογα
με τη χρηση της μηχανης και την μαρκα της λεπιδας.
ειναι να παρεις μια progress, με την οποια
θα μπορεις να κανεις τις ρυθμισεις σου, αναλογα
με τη χρηση της μηχανης και την μαρκα της λεπιδας.
- ΚΩΣΤΑΣ Η2Ο
- Νήπιο

- 9
- Επικοινωνία:
Μια ρυθμιζόμενη σίγουρα είναι εργαλείο με επιλογές σε αρκετά πράγματα και έχει πλεονέκτημα-τα, απέναντι σε μια στάνταρ όπως η δικιά μου
Σε σκέψη για δεύτερη μηχανή, θα έχει ένα λόγο παραπάνω
Σε σκέψη για δεύτερη μηχανή, θα έχει ένα λόγο παραπάνω
Ι.Χ.Θ.Υ.Σ
- akis_peiraias
- Εξειδίκευση

- 10
- Has thanked: 18551 times
- Been thanked: 15729 times
Καλησπέρα και από εμένα . Φίλε Κώστα εγώ ξυρίζω το κεφάλι μου πάνω από 10 χρόνια τώρα και τα τελευταία 3 με DE. Δεν αλλάζω ξυραφια . Το ίδιο που κάνω το κεφάλι κάνω και το πρόσωπο . Για το πάτημα θα συμφωνήσω απόλυτα με το φίλο το Γιάννη - iogi. Εγώ κάθε φορά μετά το ξύρισμα βγάζω τη λεπίδα την καθαρίζω και μόλις στεγνώσει ξαναμπαίνει στο χαρτάκι της . Το αν θα αποδόσει η λεπιδα καλά στο κεφάλι και όχι στο πρόσωπο έχει να κάνει με το πόσα ξυρίσματα βγάζει η κάθε λεπίδα και αυτό είναι κάτι που θα το βρεις εσύ. Αν ξυρίζεις άλλες μέρες κεφάλι και άλλες πρόσωπο ίσως ξεπερνάς την απόδοση της λεπίδας χωρίς να το καταλαβαίνεις . Τι θέλω να πω: εγώ ξυρίζω πάντα μαζί κεφάλι και πρόσωπο, ξέρω ας πούμε ότι τα Gillette silver blue μου δίνουν 3 καλά ξυρίσματα, στο 4 κολωνει η λεπιδα , ενώ το Perma sharp μου δίνει 5 . Αν ας πούμε ότι δεν ξέρω πόσα ξυρίσματα έχω κάνει με ένα Gillette γιατί έχω χάσει την μπάλα και πάω να κάνω το πρόσωπο θα μου δώσει ερεθισμούς . Για μένα καταρχήν μάθε πόσα ξυρίσματα παίρνεις από κάθε λεπίδα και αν θες μια συμβουλή ειδικά με την Edwin Jagger βάλε κοφτερές λεπίδες . Polsilver, Perma Sharp, Gillette silver blue κλπ . Οι κοφτερές λεπίδες καθαρίζουν την κατάσταση γρήγορα και δεν προλαβαίνει να ερεθιστει το πρόσωπο ή το κεφάλι.
Δύο πράγματα αξίζουν στη ζωή, η λεβεντιά και το χαμόγελο !
- ΚΩΣΤΑΣ Η2Ο
- Νήπιο

- 9
- Επικοινωνία:
Τελικά έχουμε κόσμο που ξυρίζει το κεφάλι του !!!
Δεν έχω κανένα από τα ξυραφάκια που ανέφερες, μόλις μαζέψω πληροφορίες από όλους τους φίλους συμφορουμίτες, θα κάνω λίστα παραγγελίας
Σε ρυθμιζόμενη μηχανή για ξύρισμα στο κεφάλι έχεις την ίδια γνώμη Κοφτερές λεπίδες ;
Δεν έχω κανένα από τα ξυραφάκια που ανέφερες, μόλις μαζέψω πληροφορίες από όλους τους φίλους συμφορουμίτες, θα κάνω λίστα παραγγελίας
Σε ρυθμιζόμενη μηχανή για ξύρισμα στο κεφάλι έχεις την ίδια γνώμη Κοφτερές λεπίδες ;
Ι.Χ.Θ.Υ.Σ