Mitchell's Wool Fat soap ( και ΚΕΝΤ Soap )

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
christostz03
Λύκειο
Λύκειο
11
Has thanked: 6352 times
Been thanked: 9776 times

akis_peiraias έγραψε:Το δικό μου Mitchell's έχει μπει σε ένα κουτί από κρέμα Dove βαθύ λίγο . Έχει ένα μικρό κενό. Τώρα για τα σκασίματα που λένε κάποιοι φίλοι ότι κάνει, εμένα δεν έχει πρόβλημα. Μόλις ξυριστώ και το αφήσω όλο το βράδυ να στεγνώσει το πρωί πράγματι βλέπεις ότι πάει να κάνει κάποια σκασίματα. Βρέχω ελαφρά την επιφάνεια του με τα δάχτυλα μου, μόλις συνέλθει και φύγουν τα σκασίματα περιμένω λίγο να στεγνώσει αυτό το λίγο νερό που έχει βάλει και αμέσως μετα βάζω λιγες σταγόνες γλυκερίνης στην επιφάνεια του και κλείνω το καπάκι. Με αυτό το τρόπο δεν έχει κάνει κανένα σκάσιμο και ας κάνω να ξαναξυριστώ μαζί του και 2 μηνες .

Ωραία ιδέα Άκη !!!

Όχι βέβαια ότι το έχει ανάγκη αλλά το boostάρεις κιόλας ... :D
Superlather ένα πράγμα να το πούμε ...

Με την γλυκερίνη που προσθέτεις (κάθε φορά που τελειώνεις το ξύρισμα και το μαζεύεις το κάνεις αυτό; ) πρέπει να έχεις ένα super duper αφρό για το επόμενο ξύρισμα.
Wet Shaving Rules !!!

"Φορτώστε" σαν να μην υπάρχει αύριο ... Λεφτά για καινούρια κρέμα ή σαπούνι ΠΑΝΤΑ υπάρχουν ...

-- Χρήστος --
Άβαταρ μέλους
akis_peiraias
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
9
Has thanked: 18550 times
Been thanked: 15729 times

Αυτό Χρήστο το κάνω σε όλα τα σαπούνια μου. Έχω παρατηρήσει ότι κρατιούνται πιο "ζωντανά" (δεν ξέρω πως αλλιώς να το πω ) . Πιστεύω και εγώ ότι δίνουν καλύτερο αφρό στο επόμενο ξύρισμα , και δεν πρεπει να χάνεται η γλυκερίνη στο μούλιασμα γιατί μέχρι να ξανά χρησιμοποιήσω το ίδιο σαπούνι βλέπεις ότι την έχει "πιει"
Δύο πράγματα αξίζουν στη ζωή, η λεβεντιά και το χαμόγελο !
kostas1177
Νήπιο
Νήπιο
9
Has thanked: 2 times
Been thanked: 5 times

Παρέλαβα και εγώ το σαπούνι. Πραγματικά εξαιρετικό σε όλα του. Αν και αρχάριος δεν το βρήκα δύσκολο στη χρήση του. Ο αφρός του ωραίος. (εγώ το κάνω κατευθείαν στο πρόσωπο). Η μυρωδιά εξαιρετική (μου θυμίζει σκληρό σαπούνι που πλένουμε τα χέρια) και το ξυράφι γλιστράει πολύ όμορφα. Νομίζω μου άρεσε περισσότερο από το tabac.
Άβαταρ μέλους
mitsos
Λύκειο
Λύκειο
8
Has thanked: 4009 times
Been thanked: 6277 times

Είχα μια όρεξη και μια διάθεση σήμερα που λέω να ρίξω μια ξούρα και να μυρίσει λίγο λιβάνι (έτσι μου μυρίζει το mwf) θεϊκή μυρουδιά. Είχα λίγο καιρό να το περιποιηθώ. Πάω στο μπάνιο πινέλο omega χοιρινό στο νερό (εγώ χρησιμοποιώ σημειωτέον - εδώ και κανα δύο μήνες που έβγαλα μια ευαισθησία στο δέρμα - πάντα και σε όλες τις φάσεις νερό βρύσης κρύο) νερό στο πρόσωπο και καπάκι pre proraso white και το μπωλάκι το κεραμικό γέμισμα με νερό για να μουλιάσει και το σαπούνι (έτσι διάβασα και έτσι κάνω) Και σε κανα δεκάλεπτο μέσα όπου έβαλα και βιβάλντι να ακούγεται. Να δείτε το πρόσωπό μου τώρα λες και δεν έχω δέρμα αλλά τζάμι. Ήθελα όμως να πάρει η ευχή πιο ένταση και διάρκεια στο άρωμα. Με τον αφρό τον πρωτογενή που μεταφέρεις στο μπωλ για να χτυπήσεις με λίγο νερό επί πλέον αρχίζει και χάνει και ο αφρός δεν μυρίζει όσο το σαπούνι. Και όταν το καπακώσεις με το after χάνει ακόμα λίγο αλλά εντάξει δεν εξαφανίζεται.
Σε αναμονή (αναμένα κάρβουνα χαχαχαχα) για τα pannacrema. Μέρα με τη μέρα.
"Aut viam inveniam aut faciam "
Ηλίας
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
11
Has thanked: 5739 times
Been thanked: 5632 times

Λιβάνι το ΜWF ; :shock:
Έλα Παναγία μου :roll:
Για δύο πράγματα δε πρέπει να στεναχωριόμαστε..
Γι'αυτά που γίνονται και γι'αυτά που δε γίνονται.
Άβαταρ μέλους
rhtoras
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
13
Has thanked: 2713 times
Been thanked: 1756 times

Και εμένα δε μου φέρνει σε λιβάνι αλλά και το πώς μυρίζει στον καθένα εμεπριέχει και μια δόση υποκειμενισμού.
Θα ήθελα βέβαια να μύριζε λιβάνι αλλά πέραν του i colonialli δυστυχώς δεν έχω βρεί ενα σαπούνι να μυρίζει λιβάνι.Περισσότερο λιβάνι σε στυλ alpa 378.
Το mwf σε μένα φέρνει τάλκ,πούδρα μωρού και ίσως και λίγο κρέμα νιβέα στο πιο απαλό.
https://unchained-gnu.gr Βάλτε linux που είναι δωρεάν, ελαφρύ και κάνει ο,τι θέλετε.
oneirofono.gr Το καλύτερο e-steki.

Φυσικά δε θέλω να ξεμείνω από: gillette κρέμα ξυρίσματος και oldspice asl.
Άβαταρ μέλους
mitsos
Λύκειο
Λύκειο
8
Has thanked: 4009 times
Been thanked: 6277 times

Κι ομως παιδες.. Και παρα σιγουρα και 100% το υποκειμενικο που ενεχει το τι ερχεται στο μυαλο του καθενος οταν μυριζει κατι που η μυρουδια του ειναι "συνθετη". Εξαρταται και απο τις μνημες που εχει κανεις. Η οσφρηση ειναι ισως η πιο "παραπεμπτικη" απο τις αισθησεις.
Ομως λεω οτι μην ξεχνατε και τη "συγγενεια" μεταξυ οσμων. Πχ εχω δει πουδρα (αληθεια το λεω) που μυριζει στη βαση της σαν λιβανι. Υπαρχουν και ενα σωρο λιβανια το καθενα με τη μυρουδια του κλπ κλπ
κλπ
Εγω παντως τη πρωτη φορα που το μυρισα μου ηρθε στο μυαλο

.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος mitsos την 27 Σεπ 2016, 17:29, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
"Aut viam inveniam aut faciam "
macho
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
11
Has thanked: 16341 times
Been thanked: 17335 times

εμενα περισσοτερο σε πουδρα,γαλα και κρεμα γαλακτος μου φερνει.αλλα και εδω ισχυει το αρχαιο ρητο YMMV. 8)
Άβαταρ μέλους
Νώντας
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
12
Has thanked: 802 times
Been thanked: 6048 times

'Ετσι και σε μένα, κάτι σε πούδρα με θυμίζει.
Αλλά δυστυχώς μέχρι τώρα σπάνια έχω φτιάξει καλό αφρό που να κρατάει,
είχε σπάσει και σε 5+ κομμάτια από την μη συχνή χρήση του, τότριψα και το έβαλα σε άλλο μπόλ, αλλά τα ίδια.
Είμαι στην κατηγορία των (λίγων; ή αρκετών;) που δεν τα πηγαίνουν καλά με τα ΚΕΝΤ/MWF.
Τι να κάνουμε, έτσι είναι...ΠΟΚ ;)

Όμως όπως πολλάκις έχω γράψει, έστω και με τον αδύναμο "στοκο" αφρό που καταφέρνω
να φτιάξω, ξυρίζομαι πάρα πολύ καλά. Βελούδινα. ;)
Δεν τίθεται θέμα ποιότητας ξυρίσματος. Αλλά αίσθησης/ποσότητας/ποιότητας αφρού!
Συχνά βάζω και λίγο κρεμούλα στο μπολάκι για καλυτερο αφρό (πετυχαίνει)
Άβαταρ μέλους
Vavous
Συντονιστής
Συντονιστής
10
Has thanked: 30261 times
Been thanked: 41459 times

Τι λιβάνια και πούδρες μου τσαμπουνάτε μπρε; Μέχρι τώρα όλοι λέγατε ότι μυρίζει προβατίλας XD
Ανδρέας, Μ.Δ.
Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Κρέμες και σαπούνια ξυρίσματος”