Θα συμφωνήσω και εγώ με το ότι η SV πουλάει high end προιόντα. Και αναφέρομαι στα σαπούνια της.
Δύο έχω, και τα δύο κάνουν τέλειο και άψογο ξύρισμα, από κάθε άποψη.
Τώρα γιά την τιμολογιακή πολιτική της συγκεκριμένης, έχω να τονίσω δύο σημεία.
1.- Πουλάει κάθε σαπούνι της γύρω στα 20 ευρώ. Συζητώντας με γνωστό μου που ασχολείται με καλλυντικά, κατάλαβα πως τα υλικά του κάθε σαπουνιού δεν πρέπει να κοστίζουν παραπάνω από 3 ή 4 ευρώ και ίσως λέω πολλά.
Ομως αυτή η εταιρεία έχει μία γραμμή παραγωγής, με μηχανήματα που κοστίζουν, ανθρώπους που πληρώνονται, κτίρια, διαφήμιση, φόρους και βέβαια τεχνογνωσία που αποκτήθηκε με τα χρόνια.
Ολα αυτά θα μετακυλίσουν το κόστος τους στο τελικό προιόν.
2.- Υπάρχουν οι νόμοι της αγοράς. Πρακτικά ένα τέτοιο σαπούνι με καθημερινό ξύρισμα, θα πρέπει να διαρκεί ένα χρόνο πάνω κάτω. Ποιό είναι το κόστος ξυρίσματος (ως προς το σαπούνι), λοιπόν τον χρόνο ? 20 ευρώ. Δεν είναι ακριβό.
Αρα γιατί εγώ, αγόρασα και 2ο σαπούνι, και ίσως αγοράσω και 3ο ?
Διότι θέλω να δοκιμάσω διάφορα αρώματα και διαφορετικές εμπειρίες. Μάλιστα. Αυτό κοστίζει όμως.
Είναι το ανέκδοτο, πως αρχίσαμε το Π.Ξ γιά να γλυτώσουμε χρήματα
Θα μπορούσαμε να τα είχαμε γλυτώσει αν είμασταν εγκρατείς. Δεν είμασταν όμως. Προσωπικά δεν το μετανοιώνω καθόλου
Ετσι λοιπόν και η κάθε εταιρεία, βλέποντας ότι μεγαλώνει η ζήτηση, ανεβάζει τις τιμές. Αυτό λένε οι νόμοι της αγοράς και αυτό γίνεται.