Πλεον και απο τοτε που ανοιξα το ποστ περασανε καποια πινελα επιπλεον απο το χερι μου..
Με τις γουρουνες ακολουθω την εξης διαδικασια:
Αρχικο πλυσιμο με πολυ ζεστο νερο και υγρο σαπουνι για να παρει το "βαπτισμα του πυρος" η τριχα και να φυγει η πρωτη μποχα. Εαν εχουμε κρεμοσαπουνο με εντονο αρωμα, στο 2ο περασμα βαζουμε λιγο σαπουνι στο scuttle και χτυπαμε μια κρεμα. Σιγουρα δεν θα ειναι οπως με το σαπουνι για ξυρισμα, αλλα δεν θελουμε να ξυριστουμε κιολας! :megagrin Κατοπιν το ξεπλενουμε ΚΑΛΑ το πινελο και χτυπαμε μια ομορφη παχια κρεμα με ενα σαπουνι που μυριζει εντονα. Αφου γινει η κρεμα, συμπηρωνουμε στο scuttle πολυ ζεστο νερο και το αφηνουμε το πινελο εκει μεσα, φροντιζοντας να ειναι ολοκληρος ο θυσανος υποβρυχιος! Το αφηνετε για 24 ωρες ετσι. Κατοπιν το ξεπλενετε με πολυ ζεστο νερο και το επαναλαμβανετε με αλλο σαπουνι, παλι για 24 ωρες. Εναλλακτικα μπορειτε να χρησιμοποιησετε μια κρεμα. Εγω προσωπικα κανω τη διαδικασια 3 φορες. Χρησιμοποιω το Arko την πρωτη φορα. Κατοπιν την Tabac RC σε συνδυασμο με Tabac RS (την κρεμα αυτη την χρησιμοποιω μονο στις γουρουνες λογω σιλικονης! Στους ασβους μονο το σαπουνι!) και τελος Sienna RS. Το 10098 το οποιο με ειχε μποχιασει το μπανιο μετα το πρωτο πλυσιμο, οταν τελειωσε η διαδικασια μοσχοβολουσε οπως εγω ηθελα και οχι γουρουνιλα! :megagrin Βεβαια μην ξεχναμε οτι τελειως ξεβρωμιζει ενα πινελο με τη χρηση.
Να τονισω οτι ενα πινελο γουρουνας ειναι ετοιμο προς χρηση ανεξαρτητως ξεμποχιασματος οταν οι κορυφες των τριχων "ανοιξουν" σα να εχει.. ψαλιδα! Αυτο επιτυγχανεται με τη διαδικασια που ανεφερα πιο πανω. Σημαντικος παραγοντας το ΠΟΛΥ ΖΕΣΤΟ νερο!
ποτε, ποτε, ποτε, ποτε, ποτε, ΜΑ ΠΟΤΕ!!! δεν ψαλιδιζουμε ενα πινελο! Εκτος και αν θελουμε να το μετατρεψουμε σε πινελο ζωγραφικης αλλα δεν ειμαι ειδικος επι του θεματος αυτου!
Τωρα στην περιπτωση. Δεν ξερω τι κρεμες και σαπουνια εχεις. Το Σπλεντιτ ειναι το πλεον αχρηστο για αυτη τη δουλεια βεβαια. Κανε κρεμα, γεμισε το scuttle με καυτο σχεδον νερο (περιπου 80°C) και αστα μεσα για 24 ωρες. Σκεπαστο αν θες με πετσετα να μην κρυωσει τοσο γρηγορα το περιεχομενο. Επανελαβε με αλλο σαπουνι - κρεμα. Το 10098 το ξεβρωμισα με 3 περασματα. Αλλα δεν εχεις και τα software που εχω... :megagrin Οποτε μετα τα 3 καθημερινη χρηση (ή οποτε ξυριζεσαι) και υπομονη κανα 2 βδομαδες! Καλο ειναι τα πινελα να τα χρησιμοποιεις εναλλαξ και να τα αφηνεις να στεγνωσουν ΠΛΗΡΩΣ..