2. Η σημερινη "αγαπημενη" σου λεπιδα θα εχει μαλλον πολυ καλυτερα αποτελεσματα απ'ο,τι η fatboy με μια ολοφρεσκια vintage λεπιδα.
3. Αμα δεν την θες, το γραμματοκιβωτιο μου ειναι ανοιχτο!

Να πω οτι ειμαι σε φαση που εχω αρχισει να ξαλαφρωνω απο μηχανες που δεν χρησιμοποιω ή με ειχαν απογοητευσει..
Εχω σουταρει ολες τις adjustable (συνολικα αλλες 4 - 3χ slim adjustable, 1x black beauty) που ειχα, κρατωντας την Fatboy μονο. Ειναι η μονη που με βολευει, και λογο σχεσης μεγεθους/βαρους, αλλα και ποιοτητας στο ξυρισμα (αφου εχει κεφαλη διαφορετικης γεωμετριας σε σχεση με τις αλλες Gillette adjustable). Δεν μπορω να πω οτι την χρησιμοποιω συχνα. Ειναι πιο πολυ για ομορφια. Οχι γιατι το αποτελεσμα δεν με ικανοποιει - καθε αλλο, με την Καλασνικοφ το αποτελεσμα ειναι απο τα καλυτερα ever. Απλα διοτι δεν ειναι Ε1-Ε2 ωστε να μπορεσω να την ανοιξω, να την συντηρησω και απο μεσα. Ειχα την τυχη βεβαια και πετυχα μια μηχανη σε πολυ καλη κατασταση. Αλλα και παλι δεν παιρνω τα ρισκα μου.
Προσωπικα, οι μηχανες (που εχω ακομη) με τις οποιες το ξυρισμα ηταν δραμα, και μαλλον θα παρουν μπουλο, ηταν (ειναι) οι ακολουθες:
* Mια Wardonia βακελιτη αλλα με μεταλλικη ανω κεφαλη. Παρα το οτι εβαλα Καλασνικοφ, ΑSP, Personna, με καμμια δεν εκατσε. Θα παρει μπουλο.
* Valet. Εχω 2 διαφορετικες, εχω χρησιμοποιησει την μια. Με ολοφρεσκια λεπιδα Feather (υπαρχουν στο λιμανι καταλληλες λεπιδες για τις Valet, και ειναι νεας κατασκευης). Ξυριστηκα 4 εκατοστα μαζι της. Παρα το ολοφρεσκο της λεπιδας, με εσκισε. Ισως να θελει οντως στροπαρισμα πιο πριν. Το δερμα και στις 2 ηταν (ειναι) σε δραματικη κατασταση και δεν το χρησιμοποιησα... Ισως βρω καποια στιγμη μια λωριδα και τις δωσω μια ευκαιρια.
* LeCoq. Η γαλλιδα ηταν απογοητευση. Κατι σαν Merkur 11c με λεπιδα χασαπη..
* Μerkur 11c. Kαθαρο ξυρισμα μεν, αλλα πολλοι ερεθισμοι. Θα παρει μπουλο.
* Merkur 34c. Οταν εχω την Myatt Daymark και τις Gillette NOC, τι να το κανω το ματζαφλαρι; Θα παρει μπουλο. Αλλα εχω κατα νου να βρω ενα vintage μοντελλο, το οποιο ηταν πιο καλο και ποιοτικα, και στην αποδοση.
* Rolls Razor. Δυστυχως και οι 4 λεπιδες που πεσαν στ χερια μου δεν διορθωνονταν με την πετρα και το δερμα του σετ. Ισως να τις δωσω για ακονισμα. Για την ωρα, ουτε αερα δεν κοβουν.
Αυτα τα λιγα..

Φιλικα
Στεφος