Merkur Progress

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
bill3377
Λύκειο
Λύκειο
10
Has thanked: 21906 times
Been thanked: 4048 times

BABIS έγραψε: Οι ενδείξεις δεν κάθησαν καλά , αφού βάζοντας τη λεπίδα μέσα και βιδώνοντας τέρμα, η ένδειξη ήταν στο 5 ..... Τέλος πάντων , με τέρμα σφιγμένη στο 5 ως σημείο εκκίνησης , την είχα στο 4. Η απόσταση του ξυραφιού από τη μπάρα ήταν ... μεγάλη!
Μπάμπη καλημέρα. Από αυτό που διαβάζω παραπάνω νομίζω ότι έκανες κάποιο λάθος. Όταν η μηχανή είναι τέρμα σφιγμένη πρέπει να είναι στο 0. Αν η δικιά σου είναι στο 5, μάλλον έχεις βάλει ανάποδα την κεφαλή. Η κεφαλή έχει ένα βελάκι από τη μία πλευρά και ο κορμός μια τελεία (η ένα Τ, δεν θυμάμαι ακριβώς). Θα πρέπει να είναι και τα δύο από την ίδια πλευρά. Εκτός αν κατάλαβα λάθος και την θέλεις εσύ να είναι στο 5 ρυθμισμένη. Όπως και να να έχει, καλά ξυρίσματα. Είναι φοβερή μηχανή.
Βασίλης
Η ζωντανή ψυχή τα θέλει όλα!
Άβαταρ μέλους
BABIS
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
14
Has thanked: 3 times
Been thanked: 211 times

Μπιλ , τα έχω προσέξει τα σημάδια και τα βάζω στην ίδια πλευρά. Δεν πάει στο μηδέν όμως όταν τη σφίγγω.
Επίσης , από όσα παρατήρησα στο ένα ξύρισμα και την προκαταρκτική εξέταση , δεν πάει στην ίδια θέση
όταν τη σφίγγεις με ξυραφάκι ή χωρίς. Ίσως για να πηγαίνει στην ίδια θέση , αν είναι εφικτό κάτι τέτοιο
(προσωπκά το θεωρώ απίθανο με αυτό το μηχανισμό , αλλά δεν ξέρω κι όλας)
να πρέπει πριν το δέσιμο , όταν έχει βγει η κεφαλή , να είναι σε συγκεκριμένη θέση ο επιλογέας.
Αν θυμάμαι καλά όμως και σε ξένα φόρα, από όσα είχα διαβάσει , πολλοί έγραφαν τα ίδια, ότι πάει
κάθε μία και κάθε φορά αλλού .
Δεν είναι μεγάλο το θέμα πάντως όπως και να έχει .
Το βάρος και η ρύθμιση μου αρέσουν πολύ !
macho
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
11
Has thanked: 16341 times
Been thanked: 17335 times

Καλα ξυρισματα Μπαμπη.δοκιμασε σε χαμηλοτερες ρυθμισεις( 1-2-3) να ξυριστεις.και σε αυτες η μηχανη ξυριζει αριστα.εγω στη ρυθμιση 1 ξυριζομαι αν θελω κοντρα/καθε μερα.ασε το προσωπο σου 1-2 μερες να ηρεμησει και δοκιμασε.θα δεις οτι η μηχανη θα σε ανταμοιψει με υπεροχα ξυρισματα.
Άβαταρ μέλους
aris22
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
13
Has thanked: 4491 times
Been thanked: 5445 times

Και εγω βάζω και την Progress και την Futur στην ρύθμιση 1 και κάνω κόντρα στα μάγουλα (μόνο εκεί κάνω κόντρα). Για κόντρα η ρύθμιση στο 1 είναι ιδανική , δεν ερεθίζει και είναι και πολύ αποτελεσματική
Άρης

Ζούν ανάμεσα μας........
Άβαταρ μέλους
BABIS
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
14
Has thanked: 3 times
Been thanked: 211 times

Στο 1-2 δεν είναι ήπια σαν τις πιο συμβατικές Merkur (34c , 24c) ή τις παλιές (μη ρυθμιζόμενες) Gillette ;
Άβαταρ μέλους
aris22
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
13
Has thanked: 4491 times
Been thanked: 5445 times

Στο 1 την βάζω μόνο οταν θέλω να κάνω κόντρα στα μάγουλα όπως είπα , στο κανονικό ξύρισμα την έχω απο το 2,5 μέχρι το 3,5 συνήθως. Οσον αφορά την σύγκριση της με την 34άρα (που την εχω) πιστεύω οτι στην Progress είναι γύρω στο 2 με 2,5 .
Άρης

Ζούν ανάμεσα μας........
macho
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
11
Has thanked: 16341 times
Been thanked: 17335 times

οπως ειπε και ο Αρης η progress ειναι πιο επιθετικη απο την 34.μονο το βαρος της την κανει πιο επιθετικη.εγω την ανοιγω max στο 3(wtg)και κατεβαζω στο 1 για κοντρα.
Άβαταρ μέλους
captain_hx
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
10
Has thanked: 16281 times
Been thanked: 16450 times
Επικοινωνία:

Έχω κάνει συνολικά 3 ξυρίσματα με την Progress. Tα δυο πρώτα έγιναν με λεπίδα bic και τον ρυθμιστή στη θέση 5 και το τελευταίο με rapira super stainless και το ρυθμιστή στην θέση 4.5 αφού όμως πρώτα είχε κάνει μια πλήρη στροφή και είχε περάσει ήδη μια φορά απο την θέση 5. Αυτό το κόλπο το είχα διαβάσει σε παλαιότερη ανάρτηση του Στέλιου σε αυτό το θεμα την οποία παραθέτω
stelakis1914 έγραψε:Οι σκάλες ανεβαίνουν και πέρα από την ρύθμιση 5 θα έλεγα ότι προσεγγίζουν θεωρητικά το 8 μέχρι να απελευθερωθεί η κεφαλή της στα χέρια σου για να αλλάξεις λεπίδα. Ο συγκεκριμένος πειραματισμός όμως θέλει πολύ προσοχή και δεν συνιστάται στους χρήστες, ειδικά στα πρώτα ξυρίσματα.
Η επιλογή αυτής της επιθετικής ρύθμισης έγινε γιατί στα 2 πρώτα ξυρίσματα με τη μηχανή ρυθμισμένη στην θέση 5 χρειάστηκαν 3 περάσματα για να πετύχω BBS.

Το τρίτο ξύρισμα ήταν σαφώς το καλύτερο από τα 3 και πέτυχα BBS με 2 περάσματα (wtg και atg) όπως ακριβώς κάνω με την R41και Futur. Έχω διαπιστώσει ότι στο δικό μου πρόσωπο δουλεύουν καλύτερα οι επιθετικές μηχανές/σαβετα με 2 περάσματα, ένα κανονικό και ένα κόντρα.

Εγώ, σε αντίθεση με τους φίλους Άρη και Μάχο, ξυρίζομαι κόντρα με την ιδια επιθετική ρύθμιση με την οποια εκανα το πρωτο περασμα, και αυτό είναι η επαλήθευση για άλλη μια φορά του κανόνα YMMV. Κάθε πρόσωπο είναι διαφορετικό όπως διαφορετική είναι και η ανεκτικότητα του σε μηχανές και λεπίδες.
ΗΛΙΑΣ

Instagram

Εικόνα Εικόνα Εικόνα Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Antonis
Διαχειριστής
Διαχειριστής
13
Has thanked: 29669 times
Been thanked: 29941 times

Ως γνωστόν (στους παλαιότερους), σχεδόν πάντα (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων) αποτυπώνω τις εντυπώσεις μου μετά την πρώτη χρήση κάποιου προϊόντος και μετά από κάποιο διάστημα επανέρχομαι για να συμπληρώσω ανάλογα με την πορεία.

Είχα πει σε μια συζήτηση με τον Άρη (aris22) μια που του αρέσουν οι παραθέσεις κειμένων ( :DD ), κάπου στα τέλη του 2012 ότι αν έπαιρνα μια adjustable, την Progress θα έπαιρνα σε σχέση με την Futur. Άλλη μια απόδειξη πόσο αλλάζουν οι απόψεις με το πέρασμα των χρόνων και τις διαφορετικές εμπειρίες που αποκτά κανείς.

Την πήρα αυτήν την τη μηχανή γιατί είχα διαβάσει πολλά εγκωμιαστικά σχόλια και εδώ και στα ξένα forum και τις περισσότερες φορές όχι τυχαία. Σήμερα έκανα το πρώτο ξύρισμα μαζί της. Ήταν αρκετό να καταλάβω τι παίζει. Κατ' αρχήν να πω ότι μου αρέσουν περισσότερο οι μηχανές με τις κοντές λαβές. Σαφώς λοιπόν με κέρδισε εξαρχής η σχεδίασή της. Από κοντά είναι πανέμορφη, βαριά και στιβαρή (ακριβώς το είδος των μηχανών που μου αρέσει). Μάλλον ήμουν από τους τυχερούς, η επιμετάλλωσή της είναι καλή, το δέσιμό της άρτιο και το καλυμπράρισμά της αρκετά καλό (ξεκινάει από το 1 και κάτι αντί για το 1). Γενικά, στο χέρι μου κάθεται καλύτερα από την Futur με βάση τα γούστα μου.

Στο ξύρισμα τώρα, φορτωμένη με μια Personna στο 5, τα πήγε εξαιρετικότατα σε όλους τους τομείς. Είναι επιθετική και ταυτόχρονα τόσο γλυκιά, όσο και η Futur. Κάνουν θα έλεγα παρόμοιο ξύρισμα, με μικροδιαφορές. Απίστευτα βάθη, χωρίς πολλά περάσματα και χωρίς να νιώθεις στο τέλος ότι σου πέρασαν το πρόσωπο με γυαλόχαρτο. Όπως πρέπει να είναι το καλό πξ, καλό, βαθύ και άνετο. Τόσο απλά.

Αυτή μαζί με την Futur μου δείνουν όλα όσα θέλω, ξυρίζουν παρόμοια, παίρνει μικρό προβάδισμα η Progress λόγω σχεδίασης και προσωπικών προτιμήσεων. Δεν μπορώ να καταλάβω πως τα καταφέραν έτσι οι Γερμανοί, με τόσο επιθετικά εργαλεία να βγάζουν τόσο γλυκά ξυρίσματα! Σαφώς και έχω ξεκάθαρη προτίμηση στις σύγχρονες μηχανές σε σχέση με τις vintage, ούτε λόγος να γίνεται. Και με τις Gillette Adjustable κάνω καλά ξυρίσματα, αλλά όχι στα επίπεδα των Adjustable της Merkur.
Άβαταρ μέλους
Vavous
Συντονιστής
Συντονιστής
10
Has thanked: 30580 times
Been thanked: 41606 times

Έτσι, κάθε μερακλής του ΠΞ πρέπει να δοκιμάσει την Progress. Ρίξτε μέσα μια Viking's Sword και απολαύστε.
Ανδρέας, Μ.Δ.
Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Double edge razors”