Το ξύρισμα της ημέρας: Οκτώβριος 2015.

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
christostz03
Λύκειο
Λύκειο
11
Has thanked: 6352 times
Been thanked: 9776 times

Καλημέρα σε όλους και καλή Κυριακή να έχουμε ...

- Pre Shave Καραβάκι Παπουτσανης
- Κρέμα ξυρίσματος Prosar
- Πινέλο ξυρίσματος Ωmega 10065 boar
- Safety Razor - Fatip Grande Nero - Open Comb
- Λεπίδα Polsilver Super Iridium #3
- After Shave Balm Acqua di GIO
Wet Shaving Rules !!!

"Φορτώστε" σαν να μην υπάρχει αύριο ... Λεφτά για καινούρια κρέμα ή σαπούνι ΠΑΝΤΑ υπάρχουν ...

-- Χρήστος --
Άβαταρ μέλους
nik16v
Λύκειο
Λύκειο
11
Has thanked: 8866 times
Been thanked: 3947 times

Καλησπέρα σε όλους,

Ξυράφι: 6/8” Thomas Turner & Co.
Πινέλο: Ωmega 10065
Σαπούνι: Dimitri's Bergamot
Μετά το ξύρισμα: Floid Vigoroso

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Fotakas
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
14
Has thanked: 1363 times
Been thanked: 4912 times

Καλό μεσημέρι Κυριακής:

- Σαπούνι Ξυρίσματος Dimitri's Levamonto
- Πινέλο Ξυρίσματος Semogue 730
- Safety Razor Mühle R89 κεφαλή & Ikon λαβή
- Λεπίδα Gillette 7 o'clock κίτρινες [2]
- ASL & EDT Acqua di Parma

Τι υπέροχος τρόπος να ξεκινήσει κανείς μια όμορφη ημέρα.
Όσο κι αν κανείς προσέχει, όσο κι αν το κυνηγά
Πάντα πάντα θα 'ναι αργά, δεύτερη ζωή δεν έχει.

(Ο.Ε.)
Άβαταρ μέλους
Vavous
Συντονιστής
Συντονιστής
10
Has thanked: 30504 times
Been thanked: 41577 times

Κυριακάτικο απολαυστικό BBS :obscene-buttsmiley: με
- ss C&E Moroccan Myrrh για πλύσιμο προσώπου. Απαράδεκτο και σε αυτό το ρόλο. Απορώ· οι χημικοί και λοιποί δόκτορες των εργαστηρίων της εταιρείας, το δοκίμασαν στη μούρη τους πριν το βγάλουν στην παραγωγή; Στου σπανού τα γένια έκαναν το product testing; Ναι, είμαι σκληρός στην κριτική μου. Αυτό το πράγμα στοιχίζει 20€ και 35€ σε μπολ. Κρίμα τέτοιο brand name. Ελπίζω να φάνε κράξιμο στα ξυριστικά fora και να το επαναξαναμαναφορμουλάρουν το συντομότερο.
- ss Mike’s Natural Soaps με γεύση Peppermint - Rosemary. Εξαιρετικές οι ιδιότητες των σαπουνιών, σταθερά στην πεντάδα μου, τα αρώματά τους είναι όμως απλά, επίπεδα, χωρίς ένταση και φινέτσα. Αυτό βέβαια δεν είναι κατ’ ανάγκη κακό. Προφανώς αυτή είναι η φιλοσοφία του σαπουνοποιού.
- sb Plisson synthetic. Το βασικό μου πινέλο για πάντα. Πούπουλο στο πρόσωπο, χωρίς το παραμικρό backbone, όλα τα σαπούνια σφάζει, όλες τις κρέμες μαχαιρώνει. Το πατάω, το ζουλάω και το φορτώνω ανελέητα. Δεν χαμπαριάζει τίποτε. Το ευχαριστιέμαι χωρίς να με νοιάζει αν με τέτοια χρήση επισπευσθεί το τέλος του πριν το αναμενόμενο (ποιο είναι αυτό άραγε;). Πάλι το ίδιο θα πάρω. Αμάν, αμάν, μήπως να στοκάρω 5-6 μην το κάνουν κι αυτό reformulate οι φωστήρες; Ειρήσθω εν παρόδω ότι η προσφιλής μου φίρμα Fine Accoutrements έβγαλε καινούριο συνθετικό πινέλο ονόματι Angel Hair ο θύσανος του οποίου ομοιάζει υπόπτως εκπληκτικά με αυτόν των Plisson. Χμμ, τι παίχτηκε εδώ, βιομηχανική κατασκοπία ή υπόγεια εμπορική συμφωνία;
- Fine Accoutrements lather bowl. “Big and practical” αντικείμενο όπως είναι όλα στην Αμερική (όσοι έχουν πάει κατά κει καταλαβαίνουν τι εννοώ). Γκουμούτσα μελετημένη και σχεδιασμένη από μερακλήδες του ΠΞ για μερακλήδες του ΠΞ. Άσχημο αλλά φοβερά λειτουργικό must have σκεύος.
- sr Merkur Progress 500 (πρώτο πέρασμα @1,5 δεύτερο @4). Η μάνα του λόχου. Πάμε παρακάτω.
- rb KAI. Η έτερη γιαπωνέζα. Ελάχιστα λιγότερο κοφτερή από την Φτερού, ίδια στην τραχύτητα. Κάνει τη δουλειά της αποτελεσματικά και δεν συγχωρεί. Στο δεύτερο πέρασμα XTG η μηχανή σκάλωσε ανεπαίσθητα κάτω από τη μύτη και η δεσποινίς Κάι με φιλοδώρησε αμέσως με κοψιματάκι. H μίνιμαλ συσκευασία, η απουσία κάθε διακριτικού γνωρίσματος πάνω στη λεπίδα, ο αστικός μύθος ότι η ΚΑΙ φτιάχνει σπαθιά katana από τον 17ο αι., το ότι είναι δυσεύρετη και ακριβή την καθιστούν cult προϊόν στα μάτια μου. Όμως προτιμώ τα σπαθιά των Βίκινγκς.
- asb Myrsol Emulsion. Άλλο ένα προϊόν της απολύτου αρεσκείας μου που χρησιμοποιώ μετά από κάθε ξύρισμα.
- asl Hâttric. Γερμανική old school λοσιόν με νότες κυρίως citrus. Καλές ιδιότητες και άρωμα αλλά δεν θα ξαναπάρω. Είμαι παιδί των Fine, Myrsol, Floid MV.
Με τα ξυριστικά μέσα που επέλεξα έπειτα από πολλές δοκιμές, τo DGS ή BBS είναι δεδομένο σε κάθε μου ξύρισμα. Ποικίλλει μόνον ο βαθμός της απόλαυσης. Επειδή λόγω δουλειάς ξυρίζομαι καθημερινά, για ευνόητους λόγους, δεν κάνω ποτέ πάνω από δύο περάσματα.
Υγιαίνετε και συμπαθάτε με που μετέτρεψα το ξύρισμα σε πολυλογία της ημέρας. Σήμερα διακατέχομαι από δημιουργικό οίστρο. Να, πάρτε και τη φωτό:
Εικόνα
Ανδρέας, Μ.Δ.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
herco
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
12
Has thanked: 12159 times
Been thanked: 12133 times

Vavous έγραψε: - sb Plisson synthetic. Το βασικό μου πινέλο για πάντα. Πούπουλο στο πρόσωπο, χωρίς το παραμικρό backbone, όλα τα σαπούνια σφάζει, όλες τις κρέμες μαχαιρώνει.
Πως το εννοεις Αντρεα ? Δεν υπαρχει καθολου επαναφορα ?

Καλησπερα σας

- Γλυκερινης Παπουτσανη
- Merkur 37c
- Personna Platinum
- Kent Infinity Silvertex
- TOBS Shaving Shop
- Brut mex
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
dimitris
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
13
Has thanked: 149 times
Been thanked: 1807 times

Εννοεί ότι είναι floppy. Αλλά η τρίχα του θερίζει σαπούνια, ανεξαρτήτως υφής!
Ερασιτέχνης σαπωνοποιός
Συχνές ερωτήσεις για το φόρουμ
Άβαταρ μέλους
Vavous
Συντονιστής
Συντονιστής
10
Has thanked: 30504 times
Been thanked: 41577 times

Παρά την έλλειψη backbone έχει πλήρη άμεση επαναφορά. Στα σκληρά σαπούνια το ζουλάω περίπου μέχρι το μέσο του ύψους της τρίχας -χωρίς κάτι τέτοιο να χρειάζεται, εμένα μ'αρέσει να το κάνω- και μόλις το σηκώσω αμέσως επανέρχεται χωρίς την παραμικρή αλλοίωση στις τρίχες ή στο σχήμα του θυσάνου. Η ονομασία του πινέλου "Angel Hair" απο τη Fine είναι απολύτως πετυχημένη. Δεν περιμένει κανείς τέτοια αποτελεσματικότητα απο τον πουπουλένιο αυτό θύσανο.
Ανδρέας, Μ.Δ.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
yiannischris
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
12
Has thanked: 8965 times
Been thanked: 17780 times

Merkur Futur (2)
Gillette Silver Blue (3)
Semogue SE 2012
Virgilio Valobra alla Mandorla
Pitralon Classic De
Speick Afs Balsam Sensitive

Εικόνα

:dance:
Γιάννης
Άβαταρ μέλους
captain_hx
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
10
Has thanked: 16281 times
Been thanked: 16450 times
Επικοινωνία:

Καλησπέρα σε όλη την παρέα

Σήμερα το απόγευμα στο χωριό

- Semogue 830
- CELLA
- Futur #3.5
- Wilkinson Sword #2
- Brut Oceans

Εικόνα
ΗΛΙΑΣ

Instagram

Εικόνα Εικόνα Εικόνα Εικόνα
Άβαταρ μέλους
herco
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
12
Has thanked: 12159 times
Been thanked: 12133 times

Vavous έγραψε:Παρά την έλλειψη backbone έχει πλήρη άμεση επαναφορά. Στα σκληρά σαπούνια το ζουλάω περίπου μέχρι το μέσο του ύψους της τρίχας -χωρίς κάτι τέτοιο να χρειάζεται, εμένα μ'αρέσει να το κάνω- και μόλις το σηκώσω αμέσως επανέρχεται χωρίς την παραμικρή αλλοίωση στις τρίχες ή στο σχήμα του θυσάνου. Η ονομασία του πινέλου "Angel Hair" απο τη Fine είναι απολύτως πετυχημένη. Δεν περιμένει κανείς τέτοια αποτελεσματικότητα απο τον πουπουλένιο αυτό θύσανο.
Εκει ηθελα να καταληξω πριν. Στα συνθετικα πινελα πλεον, η εννοια του backbone (ως stiffness) τεινει να μεταλλασσεται σε backbone (ως επαναφορα). Και με την ιδια λογικη η εννοια του floppy (ως πατσαβουρα) παει περισσοτερο σε floppy (ως softeness).
Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Το ξύρισμα της ημέρας”