Το ξύρισμα της ημέρας: Οκτώβριος 2015.

Απάντηση
Link

Ναι φίλε Νώντα. Άμα γράφει κανείς αξημέρωτα, αυτά συμβαίνουν...
macho
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
11
Has thanked: 16341 times
Been thanked: 17335 times

Υγεια σε ολους.

*preshave-papoutsanis glycerine
*preshave cream-proraso eucalyptus
*razor-merkur progress 500(τι να λεμε τωρα...)
*blade-wilkinson sword
*soap-vitos
*as balm-proraso blue
*as cream-verona aloe chamomile
3περασματα/τι να λεμε τωρα.../ΑΠΟΛΑΨΗ ΑΣΟΥΜΕ!
μιση ωριτσα για παρτη μου.η progress και η wilkinson τι να λεμε τωρα...
002.JPG
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Άβαταρ μέλους
Fotakas
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
14
Has thanked: 1363 times
Been thanked: 4912 times

Καλησπέρα:

- Σαπούνι Ξυρίσματος Valobra Fougere
- Πινέλο Ξυρίσματος Semogue 620
- Safety Razor Gillette Aristocrat jr
- Λεπίδα Astra Keramik [2]
- ASL Pashana
Όσο κι αν κανείς προσέχει, όσο κι αν το κυνηγά
Πάντα πάντα θα 'ναι αργά, δεύτερη ζωή δεν έχει.

(Ο.Ε.)
Άβαταρ μέλους
rhtoras
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
13
Has thanked: 2713 times
Been thanked: 1756 times

pre---mr glo pre shave soap
μηχανή--- edwin jagger de 89l
λεπίδα--- polsilver s.i #1
πινέλο--- dr κάτι made by vielong horse hair
σαπούνι ξυρίσματος--- soapy bathman-irish waterfall
after shave--- malizia uomo vetyver asl

Για κάποιο λόγο η μηχανή αυτή μου φαίνεται αρκούντως επιθετική.Θεωρώ δε οτι κάνει για συγκεκριμένες λεπίδες και όχι για όλες.Παρόλαυτά κόβει πολύ καλά και δε θέλει πολλά περάσματα.
Η λεπίδα είναι καλή αν και σε αυτή τη μηχανή σαφώς υποδεέστερη σε αίσθηση από εκείνη που μου έδινε στην merkur 15c.
To σαπούνι καλό και θέλει το νεράκι του,κάτι που πιθανώς είναι χαρακτηριστικό στα σαπούνια γλυκερίνης.Έκανε ωραίο αφρό γυαλιστερό και καλυπτικό και με τρομερό άρωμα.Το άρωμα σε ένταση 5/10 αν και ήμουν μπουκωμένος το πολύ να του έδινα 6/10 αλλά δε με χαλάει τόσο.Θα έλεγα η προστασία πως ήταν καλή αλλά όχι τέλεια,όμως μεταξυριστικά με άφησε πούπουλο αλλά mwf.Tο after shave πολύ καλό.Δυνατό και ευχάριστο άρωμά,αρκετό κάψιμο και όμορφη αίσθηση με πολύ ελαφρια την αίσθηση της μενθόλης.Καμία σχέση με aqua velva...Μπορώ να πώ οτι ναι μεν δεν είναι speick αλλά έχει τρομερό άρωμα που με τρελαίνει και διαρκεί πάνω από 3 ώρες.Θα έλεγα οτι είναι ένα alternative για αυτούς που θέλουν κάτι δυνατό vetiverίσιο* και οικονομικό.

*έχει μέν vetyver αλλά καμία σχέση με τα συνηθισμένα χωμάτινα βαριά κ.λ.π του είδους!
https://unchained-gnu.gr Βάλτε linux που είναι δωρεάν, ελαφρύ και κάνει ο,τι θέλετε.
oneirofono.gr Το καλύτερο e-steki.

Φυσικά δε θέλω να ξεμείνω από: gillette κρέμα ξυρίσματος και oldspice asl.
Άβαταρ μέλους
YMMV
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
12
Has thanked: 998 times
Been thanked: 1110 times

Καλησπέρα σε όλους

Merkur 34c
Personna #1
Dovo Ευκάλυπτος σαπούνι
Ωμέγα 10065 (χοίρος)

Σταθερές αξίες όλα. Ωραίο το σαπουνάκι και για face lathering.
Γιώργος
NavalArchitect

^^ Σαπουνάρα, όχι σαπουνάκι... Από τα πιό 'δυνατά' και ταυτόχρονα αφανή.
Άβαταρ μέλους
herco
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
12
Has thanked: 12159 times
Been thanked: 12133 times

NavalArchitect έγραψε:Από τα πιό 'δυνατά' και ταυτόχρονα αφανή.
:text-+1:

Καλησπερα σας

- Γλυκερινης Παπουτσανη
- KLM
- Butterfly Supreme Platinum
- Kent Infinity Silvertex
- Figaro Monsieur
- Extro Acqua di Mirto
- Prosar asl
- Prosar balm

8)
Εικόνα
desperado
Λύκειο
Λύκειο
11
Has thanked: 3820 times
Been thanked: 4324 times

Την Καλημέρα μου!

Πριν λίγο:
Clarins Men Face Wash
Floid preshave oil
Merkur 41c + Astra Keramik
SOC 2 band II
St James of London Cedarwood & Clarysage sc
444 Alum Block
Thayers Cucumber Witch Hazel
Brut USA asl

Μου λέει ο Petros: "Με τι θα ξυριστείς; Δεν βάζεις μια St James;", όπερ και εγένετο αυτή τη φθινοπωρινή βροχερή βραδιά.
Πρώτη για το aftershave της Brut. Είναι ίσα με τρεις σκάλες ανώτερο του ευρωπαϊκού.
Τελειώνει το Clarins και πρέπει να πάρω τη στρατηγική απόφαση αν θα συνεχίσω με την ίδια φίρμα ή θα δοκιμάσω κάποια άλλη αντίστοιχης κλάσης.
Η 41c έχει ταιριάξει αρκετά με τις Keramik ή της πηγαίνουν περισσότερο οι κρέμες από τα σαπούνια. Ο συνδυασμός μου έχει δώσει 2-3 ήπια, χαλαρά και απολαυστικά ξυρίσματα. Πάντως με τις Feather και τα σκληρά σαπούνια δεν θυμάμαι να έπαιρνα τέτοια όμορφη αίσθηση.
Θοδωρής

"Keep your friends close, but your enemies closer" - The Godfather
Link

Η σαβέττα είναι πρόκληση για τον άντρα με ευαίσθητο δέρμα προσώπου και ακόμα χειρότερα αν έχει και σκληρά γένια.
Σήμερα το πρωί θυμήθηκα ότι το παραδοσιακή προετοιμασία με κομπρέσσα (+αιθ. έλαιο λεβάντας) περίπου όσο ζεστή όσο αντέχεται σύν τελείωμα με παγωμένη (χωρίς κάτι άλλο μέσα) με είχε βοηθήσει παλιότερα(εικ.1). Αυτό έγινε και σήμερα το πρωί και σας το συνιστώ -έστω και τα Σαββατοκύριακα- γιατί θα αναβαθμίσει απίστευτα και όσο κανένα προιόν pre ή pre/post το ξύρισμά σας.
Το customized από τη Shavemac flatshaped σε 2-band (20/40) είναι ο ορισμός του σφιχτού με backbone και του απαλού στις άκρες πινέλου, δουλεύει απίστευτα το face αλλά στρώνεται έτι και έτι.

Το Wars Calssic asl (!!!Muchas gracias, Vavous!!!) είναι μια κλασσικουρία τύπου late 70s early 80s (αυτά που γενικά μισώ, γιατί τα ψιλοπρόλαβα κιόλας) αλλά μου άρεσε από την αρχή. Σίγουρα θα το φόραγε ο Insp. Steve McGarret και μάλλον και ο ένας από τους 2 Dukes (όχι ο hIllbilly, ελπίζω...)

- Θερμή κομπρέσσα με λεβάντα πριν
- Proraso white (πολύ κουβέντα έγινε και θέλω να έχω σταθερή γνώμη πριν τη δώσω πουθενά)
- Customized Shavemac 2 band
- Feather Artist Club SS
- Feather Pro #2
- κρύα κομπρέσσα μετά
- Wars Calssic asl

Εικ.1
Εικόνα
Εικ.2
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Vavous
Συντονιστής
Συντονιστής
10
Has thanked: 30509 times
Been thanked: 41581 times

Ξούρα μεραγκλαντάν αφιερωμένη στον μέγα διαφθορέα Νώντα

- Σαπούνι C&E Moroccan Myhrr για πλύσιμο προσώπου (ούτε γι' αυτό δε λέει). Πρέπει όμως κάπου να βγάλει τα λεφτά του.
- Mike's Natural Soaps sample 'orange - black pepper'. Σαπουνάρα με εγνωσμένες ιδιότητες. Άρωμα πολύ ώριμου πορτοκαλιού με διακριτικές νότες πιπεριού. Ωραίο φθινοπωρινό.
- Πινελάκι Kent silvertex. Θύσανος μικρός, ιδανικός για το sample σαπούνι. Ως προείπα, το γύρισα στα συνθετικά.
- ΩΠΑ ΤΗΣ εδώ είμαστε: Matador Toro Mastiff corto. Πανέμορφο εργαλείο, του άντρα του πολλά βαρύ μην του μιλάτε το πρωί, καλοζυγισμένο. αντρίκιο, επιθετικό, το χριτς χρατς σου παίρνει τα μυαλά. Φέρτε μου τη Μόνικα (Μπελούτσι) να της ξηγήσω τ' όνειρο.
- Με την κόκκινη αμερικάνα περσόννα, δεδομένο BBS με δύο περάσματα. Χωρίς μερεμέτια, τα πήρε όλα κι έφυγε.
- Μόνον Φλόιδ βιγορόσο με το setup αυτό. Χούφτες.

Μπονζούρες ολούθε.
Ανδρέας, Μ.Δ.
Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Το ξύρισμα της ημέρας”