Η αγαπημένη σας μηχανή

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
iogi
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
15
Has thanked: 25406 times
Been thanked: 7886 times

... αλλά όχι βέβαια σε αυτή την τιμή.
Γιάννης
Άβαταρ μέλους
Antonis
Διαχειριστής
Διαχειριστής
14
Has thanked: 30179 times
Been thanked: 30619 times

Από ξυριστικής άποψης, θα πω η Merkur Futur. Μου κάνει το καλύτερο ξύρισμα και με διαφορά από τις υπόλοιπες.
Άβαταρ μέλους
2petros
Δημοτικό
Δημοτικό
13
Has thanked: 248 times
Been thanked: 488 times

Αυτό το διάστημα έχω κολλήσει με την Parker 24C (είναι λίγο πιο βαριά από την 26C) ...

γλυκιά open comp που κάνει πολύ άνετο ξύρισμα και πολύ αποτελεσματικό. Γλυκό - άνετο - βαθύ ξύρισμα.....

Αναρωτιέμαι πια μπορεί να είναι ένα επίπεδο καλύτερη για την επόμενη αγορά μου?
•The blade gap is less important than blade exposure for
Εικόνα
macho
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
11
Has thanked: 16341 times
Been thanked: 17338 times

παροτι εχω χρησιμοποιησει αρκετες μηχανες(34c-R41-progress 501-parker open-closed comb-39c) και η καθε μια απο αυτες μου εχει δωσει τρομερα ξυρισματα,εξακολουθω να λεω οτι η merkur progress 500 τα εχει ολα και συμφερει. ;)
Άβαταρ μέλους
tolis.k
Νήπιο
Νήπιο
10
Has thanked: 521 times
Been thanked: 428 times

Είναι το πρώτο μου post. Καλώς σας βρήκα λοιπόν.

Επειδή είμαι σχετικά νέος στο π.ξ. πειραματίστηκα στην αρχή με μία μηχανή των 9 ευρώ από το Χόντο. Αν θυμάμαι καλά τη λένε N.P.V. προφανώς κινέζικη. Ήμουν αρκετά προσεκτικός και δεν κόπηκα. Αφού λοιπόν είδα ότι μου πάει η όλη διαδικασία του π.ξ., παρήγγειλα μία 34c. Πράγματι, η Dovo Merkur είναι πολύ απαλή και καθόλου επιθετική όσο η N.P.V.
Παρόλα αυτά, επειδή ακόμα πειραματίζομαι με ξυραφάκια, κινήσεις, γωνίες κτλπ, έχω να σημειώσω τα εξής: Ότι για να πετύχει κάποιος καλό αποτέλεσμα το πρώτο που παίζει ρόλο είναι η καλή διάθεση και η άνεση χρόνου. Δηλαδή να μην υπάρχει καν υπόνοια βιασύνης. Ασφαλώς η μηχανή, το ξυράφι και η προετοιμασία (κρέμα, σαπούνι, πινέλο) παίζουν το δικό τους προστατευτικό ρόλο, αλλά νομίζω ότι το πρώτο είναι η χρονική συγκυρία, για να μετατραπεί η όλη διαδικασία σε απόλαυση.

Παρεμπιπτόντως το καλύτερο μέχρι στιγμής ξύρισμα το πέτυχα με την μηχανή της πλάκας με Helios, αλλά είμαι πολύ φρέσκος και δε θα έλεγα ότι είναι η καλύτερη μηχανή. Μάλλον ο φόβος κοψίματος λειτούργησε.
Από την άλλη, η πολύ απαλή αίσθηση της 34c που δικαιολογεί λάθη, κάποιες φορές σου δημιουργεί το λεγόμενο φαινόμενο overconfidence και σε συνδυασμό με Derby να κάνει κοκκινίλες.

Εν κατακλείδι, διάθεση, χρόνος, προετοιμασία, εξοπλισμός.
He who pays the piper, generally calls the tune. :violin:
ουκ εν τω πολλώ το ευ
macho
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
11

Καλως ορισες.σιγα σιγα και ολα θα ερθουν.δοκιμασε ξυραφακια.προτεινω αστρα(astra superior platinum)και περσονα(personna platinum chrome). μην βιαζεσαι και δοκιμασε ξυραφακια ποτε δεν ξερεις τι θα σου ταιριαξει. :greetings-waveyellow:
macho
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
11

μετα απο αρκετο διαστημα χρησεων και καταχρησεων ,δηλωνω ευθαρσως και με γνωση των συνεπειων, οτι η πιο αγαπημενη(προσοχη -αγαπημενη,οχι καλυτερη)μηχανη που εχω ειναι η parker 24c open comb. η πιο γλυκια και αποτελεσματικη μηχανη.τωρα καλυτερη... :think:
Άβαταρ μέλους
2petros
Δημοτικό
Δημοτικό
13

Ερχεσαι στα λογια μου...
"Αυτό το διάστημα έχω κολλήσει με την Parker 24C (είναι λίγο πιο βαριά από την 26C) ...
γλυκιά open comp που κάνει πολύ άνετο ξύρισμα και πολύ αποτελεσματικό. Γλυκό - άνετο - βαθύ ξύρισμα.....
Αναρωτιέμαι πια μπορεί να είναι ένα επίπεδο καλύτερη για την επόμενη αγορά μου?"

Λατρεύω την αίσθηση τις λεπίδας πάνω την επιδερμίδα, θεριζει άλλα ταυτόχρονα ειναι και γλυκιά (όχι επιθετική) μηχανή - πολύ αποτελεσματική. Τι να κοιτάξω για επόμενη αγορά... μια βοήθεια?
Εικόνα
macho
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
11

μηπως μια slant; λεω εγω τωρα... ;)
Άβαταρ μέλους
2petros
Δημοτικό
Δημοτικό
13

Εχω 37c ,καλη δεν λεω, αλλα δεν ειναι 24c, σκεφτομουν την iKon 102 slant που βγηκε ξανα φρεσκια? Εχει καποιος αποψη?
Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Double edge razors”