Merkur Futur

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
natnat
Λύκειο
Λύκειο
13
Has thanked: 2801 times
Been thanked: 4710 times

Eγώ πάλι παρατηρώ ότι αν ανεβείς σε ρύθμιση, στο 4 που την έχω φτάσει μέχρι στιγμής, παρότι κάνεις λίγα περάσματα, "γερνάει" τα ξυραφάκια πολύ πιο γρήγορα...
Αυτό πάντα σε συνδυασμό με τα συρμάτινα γένια μου.
Παναγιώτης

Ηλίαααα! Ριιίχτο!!!
Άβαταρ μέλους
Νώντας
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
12
Has thanked: 802 times
Been thanked: 6049 times

Βρε παιδιά η Futur στο 1 ή 2 με ποιά θα την συγκρίνατε;;
Βλέπω αρκετούς να τη δουλεύουν σε αυτές τις ρυθμίσεις γι αυτό ρωτάω...
Κινείται ασπούμε στο 1 και 2 σε επίπεδα 34άρας Μερκιούρ και 89άρων;
Και στο 3 με 4 σε επίπεδα Πάρκερ με μπάρα (και Ματαντόρ-Σάμπι) ή Μερκιούρ Σλάντ πχ;;
nikos.a

Νώντα, στο 1 δεν την έχω χρησιμοποιήσει ούτε μία φορά τη μηχανή. Δεν υπάρχει λόγος θεωρώ. Στο 2.5 θυμίζει Jagger και 34C, ενώ στο 4- 4.5 την 39C.
Άβαταρ μέλους
herco
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
12
Has thanked: 12159 times
Been thanked: 12134 times

Και η ρυθμιση στο 1 εχει τη χρηση της - αν κανεις το ξυρισμα σου στο 2 ή 2.5 - τοτε στο 1 κανεις ανετα τη κοντρα σου.

Εξαλλου υπαρχει διαφορα στο βαθος και στην αισθηση - δηλαδη το οτι η futur στο 4 κοβει στο βαθος της slant δεν σημαινει οτι εχει και την ιδια αισθηση με τη slant. Η futur ειναι μια βαρια μηχανη με βαρια και ογκωδη κεφαλη και η ρυθμιση που θα σε βολεψει μπορει να γινει πολυ υποκειμενικη.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
YMMV
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
13
Has thanked: 998 times
Been thanked: 1110 times

Με δεδομένο ότι η Slant 39c είναι αρκετά βαρύτερη από την κοντή 37c, καταλαβαίνω αυτό που λέει ο Νίκος ότι σαν γενικότερη αίσθηση βάρους και όγκου οι δύο μηχανές (Futur και 39c) έχουν ομοιότητες. Ο Ηρακλής από την άλλη πλευρά έχει το δικό του δίκιο που λέει ότι οι κεφαλές Slant δεν έχουν την ίδια αίσθηση με την Futur και ότι η ρύθμιση της τελευταίας είναι εντελώς υποκειμενικό θέμα. Γενικά η Futur φαίνεται σαν να είναι κατηγορία από μόνη της για όποιον του αρέσει τόσο ογκώδης και βαριά μηχανή. Μετά από μερικά ξυρίσματα με τη Futur γύρω στο 4-4,5, η (κοντή) 37c Slant μου φαίνεται λιγότερο "ακίνδυνη" αλλά το ίδιο αποτελεσματική σε γενικές γραμμές. Η 39c Slant δεν με βολεύει (μακριά-βαριά) και δεν τη χρησιμοποιώ πιά. Η Futur μπορεί να γίνει ακόμη πιο επιθετική κι από τις δύο.

YMMV, όπως πάντα, αφού κάθε πρόσωπο -και γούστο- είναι διαφορετικό.
Γιώργος
Άβαταρ μέλους
aris22
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
13
Has thanked: 4491 times
Been thanked: 5445 times

Την 37c slant όπως γνωρίζετε την πούλησα . Μου έβγαζε αποτελεσματικότητα στο ξύρισμα αλλά στον λαιμό κατά την διάρκεια των περασμάτων μου άφηνε μια αίσθηση καψίματος κάτι που δεν υφίσταται με την Futur την οποία έχω δουλέψει μέχρι και το 5 αλλά ενώ νιώθεις την επιθετικότητα της δεν μου βγάζει τραχύτητα κάτι πολύ σημαντικό για μένα .
Άρης

Ζούν ανάμεσα μας........
nikos.a

Όπως βλέπετε, δεν ισχύουν τα ίδια για όλους. Με την 39C δεν έχω νιώσει τραχύτητα, ούτε κάψιμο, παράλληλα όμως δεν ασκώ πίεση ενώ δεν κάνω κόντρα πέρασμα, το οποίο θεωρώ περιττό.

Το κύριο λάθος που κάνουμε, το βλέπω κι από νέα μέλη, είναι ότι δεν δίνουμε χρόνο σε κάθε μηχανή, να τη μάθουμε, να δούμε τις δυνατότητές της, πού υστερεί, πού υπερέχει σε σχέση με άλλες που έχουμε δοκιμάσει. Αντί αυτού, ολοένα κι αγοράζουμε, χωρίς πολλές φορές να έχουμε βγάλει συμπεράσματα για την προηγούμενη αγορά μας. Όσο περνάει ο καιρός και βλέπεις πως κινούνταν οι αγορές σου και με τί ταχύτητα, βλέπεις τα λάθη που έκανες. Δεν έχω μετανοίωσει που αγόρασα τόσες πολλές μηχανές, έχω μετανοιώσει όμως που δεν έδωσα χρόνο σε κάποιες μηχανές, πριν προβώ σε νέα αγορά.
nikospapadop
Νήπιο
Νήπιο
10
Has thanked: 17 times
Been thanked: 51 times

Χαιρετίζω τους συναγωνιστές τους ξυρίσματος! Σήμερα επισκέφτηκα το Γιώργο και ψώνισα τη Futur. Κύριος σε όλα του. Μπράβο σε αυτόν αλλά και στα άλλα νέα παιδιά που προσπαθούν μέσα στα capital controls να κάνουν έντιμο ηλεκτρονικό εμπόριο.
Στα της μηχανής τώρα: Λοιπόν καταρχήν δηλώνω ότι θα μυνήσω την merkur! Για παραπλανητική διαφήμιση. Εξηγούμαι: αυτό το πράγμα κακώς ονομάζεται ξυριστική μηχανή. Το πραγματικό του όνομα είναι θεριστική μηχανή! Τι να πω, τα έχετε πει σχεδόν όλα. Πραγματικά κολλάς. Μία μόνο παρατήρηση έχω για τα παιδιά που λένε ότι και για τους αρχάριους δεν χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Συγγνώμη παιδιά αλλά ή μας τρολάρετε ή έχετε ατσαλόσυρμα και όχι γένια. Η δική μου γνώμη, πέρα απ' την πλάκα, είναι ότι χρειάζεται προσοχή και εκμάθηση. Ξεκινήστε από την πρώτη σκάλα και σιγά-σιγά ανεβείτε ανάλογα με τις ανάγκες σας. Καλά να περνάτε.
Άβαταρ μέλους
giobi
Νήπιο
Νήπιο
12
Has thanked: 327 times
Been thanked: 152 times

Εχω ξυριστει 3-4 φορες με τη Futur. Δεν την εχω αγορασει ακομα.
Αν υποθεσουμε οτι θα ειχα μια και μονο μηχανη, αυτη θα ηταν. Η αισθηση (και ο ηχος) ειναι μοναδικα.
Αντωνης
Άβαταρ μέλους
costasf
Νήπιο
Νήπιο
10
Has thanked: 226 times
Been thanked: 982 times

Νέος κάτοχος της Futur. Ξυρίστηκα μόλις μία φορά στο 1.5 με feather. Μέχρι τώρα χρησιμοποιούσα την 38C με feather επίσης.
Τι να πω! Ο ήχος ποίημα, το βάρος σούπερ, η ποιότητα αξεπέραστη, το αποτέλεσμα στο ξύρισμα τέλειο παρά το ότι ήταν μόλις στο 1.5!
Απάντηση

Επιστροφή στο “Double edge razors”