Η φορά της τρίχας
-
- Νήπιο
- 10
- Has thanked: 9 times
- Been thanked: 15 times
Τείνω να συνφωνήσω με τον Bill.
- rhtoras
- Εξειδίκευση
- 13
- Has thanked: 2713 times
- Been thanked: 1756 times
Συμφωνώ απόλυτα!!!bill3377 έγραψε:Καλησπέρα. Επανέρχομαι μετά από καιρό έχοντας κάνει μια διαπίστωση. Από τότε που είδα ότι οι τρίχες στο κάτω μέρος του λαιμού έχουν φορά προς τα πάνω και δεξιά, ξεκίνησα να ξυρίζομαι με τη φορά της τρίχας στο πρώτο χέρι μειώνοντας κατά πολύ τους ερεθισμούς. Στις αρχές Αυγούστου πήρα να δοκιμάσω τα ξυραφάκια της feather που τόσα είχα διαβάσει στο forum. Πραγματικά τα ξυραφάκια μου κάθισαν πολύ καλά και τα θεωρώ τα ποιο κοφτερά και καλύτερα για εμένα. Συνεπαρμένος λοιπόν από το αποτέλεσμα του ξυρίσματος με τα feather, ένα πρωί ξεχάστηκα και στο πρώτο χέρι, πήρα όλα τα γένια από πάνω προς τα κάτω, χωρίς δηλαδή να ακολουθήσω τη φορά της τρίχας στο λαιμό. Όταν συνειδητοποίησα τι έκανα, παρατήρησα ότι δεν υπήρχε κανένας ερεθισμός. Υπέθεσα ότι οφείλονταν στα πολύ κοφτερά feather και στο ότι τα γένια ήταν 1 ημέρας. Συνέχισα να ξυρίζομαι έτσι για 1 εβδομάδα χωρίς κανένα πρόβλημα. Αλλάζοντας ξυράφι και βάζοντας το rapira swedish το οποίο για μένα είναι το 2ο καλύτερο μετά τα feather, συνέχισα να ξυρίζομαι με τον ίδιο τρόπο, δηλαδή πρώτο χέρι από πάνω προς τα κάτω, δεύτερο από κάτω προς τα πάνω. Επίσης κανένα πρόβλημα, κανένας ερεθισμός. Μετά από μια μικρή άδεια και με γένια 3 ημερών, είπα να κάνω δοκιμή με ξύρισμα από πάνω προς τα κάτω στο πρώτο χέρι. Και πάλι κανένα πρόβλημα αφήνοντάς με έκπληκτο. Τελικά εκεί που καταλήγω είναι ότι για τους ερεθισμούς ίσως η φορά της τρίχας να μην παίζει ρόλο. Πιστεύω ότι αυτό που παίζει ρόλο είναι ότι πλέων αρχίζω να συνηθίζω το π.ξ., βρήκα τη σωστή γωνία ξυρίσματος, τα ξυραφάκια που μου ταιριάζουν και με τα κατάλληλα υλικά, φτάνω στο επιθυμητό αποτέλεσμα χωρίς να ακολουθώ τη φορά της τρίχας. Απόψεις![]()
Προσθέτω ότι παίζει ρόλο και η κάθε μηχανή.Αυτό που έχω παρατηρήασει είναι οτι με επιθετικές μηχανές,αν βρε΄ςι τη ωνία τους κ.λ.π μπορείς να γλυτώσεις περάσματα έξτρα και ερεθσιμούς.
Επίσης είναι πολύ σημαντικό να έχουμε τέλειο γλίστρημα για να ξέρουμε αν όντως το ξυραφάκι μας αξίζει και αν κόβει καλά.
Για εμένα είναι αυτό που λένε οι παλιοί εδώ:Προετοιμασία σωστή και μη σε νοιάζει.Επίσης από τότε που ξανάρχισα το χλιαρό προς κρύο νερό όλα είναι καλύτερα.Για κάποιο λόγο το ζεστό νερό δε βοήθαγε το δέρμα μου,διότι το χαλάρωνε τόσο που δεν μπορύσα να μην έχω κανένα ερεθισμό.
Τα λέω αυτά διότι στο λαιμό μου οι τρίχες έχουν πολλές κατευθύνσεις που είναι σχεδόν αδύνατο να πάς με τη φορά της τρίχας!
https://unchained-gnu.gr Βάλτε linux που είναι δωρεάν, ελαφρύ και κάνει ο,τι θέλετε.
oneirofono.gr Το καλύτερο e-steki.
Φυσικά δε θέλω να ξεμείνω από: gillette κρέμα ξυρίσματος και oldspice asl.
oneirofono.gr Το καλύτερο e-steki.
Φυσικά δε θέλω να ξεμείνω από: gillette κρέμα ξυρίσματος και oldspice asl.