Το ξυρισμα στο στρατο

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
foxtrot
Συντονιστής
Συντονιστής
10
Has thanked: 31314 times
Been thanked: 32804 times

Να πω και γω κάτι γιά τον φίλο Ρήτορα μιά και είμαι παλιοσειρά ;) (87 Γ' ΕΣΣΟ, 188 σειρά).
Θεωρώ ότι πολλά μπορεί να έχουν αλλάξει από τότε, αλλά ένα πράγμα παραμένει σταθερό.
Στο κέντρο εκπαίδευσης ο ελεύθερος χρόνος είναι ελάχιστος. Το ξύρισμα γίνεται σε λουτήρες, όπου ο κόσμος είναι ο ένας επάνω στον άλλον και κυρίως βράδυ γιά να φαίνεσαι ξυρισμένος το πρωί.
Αρα λοιπόν δεν έχεις χρόνο γιά προετοιμασία προσώπου, αλλαγή λεπίδας, τρία περάσματα και όλα τα όμορφα που κάνουμε σπίτι μας.
Ισως δεν θα έχεις και την διάθεση γιά όλα αυτά.
Σημασία έχει να φαίνεσαι ξυρισμένος και να εκμεταλεύεσαι τον ελεύθερο χρόνο σου γιά ξεκούραση.

Οταν πάρεις την μετάθεσή σου σε μονάδα, εκεί θα μπορέσεις να ρυθμίσεις διαφορετικά τους χρόνους σου.
Πιστεύω πως γιά το κέντρο τα πλαστικά συστημικά είναι ότι καλλίτερο, μιά απλή κρέμα και ένα απλό πινέλο αρκούν.
Γιάννης
Άβαταρ μέλους
rhtoras
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
13
Has thanked: 2713 times
Been thanked: 1756 times

Eυχαριστώ φίλε.Πάντως εγώ δεν κάνω πολυτέλειες σπίτι μου.2 περάσματα το πολύ facelather και στο σύνολο δεν ξεπερνάω τα 5-7 λεπτά.Άμα μάθεις δεν είναι τίποτα.Το θέμα είναι πως τα πλαστικά μου τρώνε πιο πολύ χρόνο και χώρο.
https://unchained-gnu.gr Βάλτε linux που είναι δωρεάν, ελαφρύ και κάνει ο,τι θέλετε.
oneirofono.gr Το καλύτερο e-steki.

Φυσικά δε θέλω να ξεμείνω από: gillette κρέμα ξυρίσματος και oldspice asl.
desperado
Λύκειο
Λύκειο
11
Has thanked: 3820 times
Been thanked: 4324 times

Πάντως εμείς στο κέντρο, στους λουτήρες δεν είχαμε ... καθρέφτες... 8)
Θοδωρής

"Keep your friends close, but your enemies closer" - The Godfather
Άβαταρ μέλους
Fotakas
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
14
Has thanked: 1363 times
Been thanked: 4912 times

Κατα την είσοδο κάθε νεοσύλλεκτου στο ΚΕΝ, γίνεται έλεγχος στα πράγματα που φέρει μαζί του. Όχι ιδιαίτερα εξονυχιστικός, αλλά γίνεται. Κύριος στόχος του ελέγχου, είναι να μην εισαχθούν στο στρατόπεδο όπλα, μαχαίρια, ναρκωτικά (συμπεριλαμβάνονται εξειδικευμένα φάρμακα χωρίς ιατρική συνταγή), εξοπλισμός παρακολούθησης (κάμερες, φωτ.μηχανές κλπ).

Αν βρουν στον έλεγχο λεπίδες DE, θα τις κατάσχουν σίγουρα. Αλλά μετά υπεισέρχονται και άλλες παράμετροι:

Οι υπόλοιποι στον θάλαμο, μόλις τις δουν ίσως να θορυβηθούν. Ακόμα κι αν ο ιδιοκτήτης των λεπίδων είναι απόλυτα υγιής και νηφάλιος πνευματικά, κάποιος άλλος στον θάλαμο μπορεί να μην είναι. Πως θα εξασφαλίσεις οτι δεν θα πέσουν σε λάθος χέρια; Έπειτα, που και πως θα απορρίπτεις τις χρησιμοποιημένες λεπίδες;

Γι'αυτό στο ξαναλέω. Για το κέντρο βρες κάποια άλλη λύση. Δεν αφορά μόνο την ευκολία και τον χρόνο σου.
Όσο κι αν κανείς προσέχει, όσο κι αν το κυνηγά
Πάντα πάντα θα 'ναι αργά, δεύτερη ζωή δεν έχει.

(Ο.Ε.)
Άβαταρ μέλους
rhtoras
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
13

Σε ευχαριστώ πολύ φίλε Φώτη.Πολύ σωστές κατά τη γνώμη μου οι παρατηρήσεις σου!
Τώρα μπήκα σε σκέψεις.Ρε λες να πάρω μαζί μου injector?Αυτό δεν παίζει να το ξέρουν.Αν δε μπορέσω η personna βγάζει ωραία πλαστικά,χρώματος πορτοκαλί...
https://unchained-gnu.gr Βάλτε linux που είναι δωρεάν, ελαφρύ και κάνει ο,τι θέλετε.

Άβαταρ μέλους
stelakis1914
Λύκειο
Λύκειο
13
Has thanked: 597 times
Been thanked: 496 times

Γράφτηκαν πολλές υπερβολές σε αυτό το θέμα. Αν πιστεύεις ότι σου επαρκεί ο λίγος χρόνος για να ξυριστείς με τον παραδοσιακό τρόπο, προχώρα άφοβα.

Για να αποκλείσεις κάθε πιθανότητα να σου βρουν τις λεπίδες και το safety razor, ας τα έχεις πάνω σου και συγκεκριμένα μέσα στις τσέπες σου. Κανένας δεν θα σου κάνει σωματικό έλεγχο, ούτε θα σε ρωτήσει για τις ξυριστικές σου συνήθειες.

Καλό θα είναι να μην προβάλλεις τον ξυριστικό σου εξοπλισμό, ιδιαίτερα τις λεπίδες.

ΥΓ: Αν πήγαινα σήμερα στο στρατό, θα επέλεγα safety razor και θα ψαχνόμουν για γρήγορες λύσεις στο lathering.
Άβαταρ μέλους
Roadrunner
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
10
Has thanked: 3611 times
Been thanked: 4505 times

Σου βάζω στοίχημα ότι ειδικά τις πρώτες μέρες στο κέντρο θα ξενερώσεις τόσο πολύ, που δεν θα έχεις όρεξη να ασχολείσαι με το πώς θα ξυρίζεσαι. Υστερα από 3-4 μήνες, ίσως να το δεις αλλιώς... :-)
paratairosexthros
Λύκειο
Λύκειο
13
Has thanked: 3384 times
Been thanked: 5292 times

Με όσα ξέρω τώρα για το ξύρισμα και το δέρμα μου κτλ,αν έμπαινα σήμερα φαντάρος θα έπαιρνα μαζί μου για εξοπλισμό τα:
Omega S-10018(συνθετικό,μικρό και δουλεύει σε κάθε περίπτωση/περίσταση)
LaToja stick/Proraso aloe cream(μικρά,χωράνε παντού,προστατεύουν και γλιστράνε πολύ πολύ καλά,αξιόπιστα στο φουλ)
EJ 89/Tech (ηTech μάλλον θα κέρδιζε,μιας και δεν θα ήθελα να ριψοκινδυνεύσω καμιά πτώση της EJ,στο συνωστισμό με φαντάρια)
Personna/Astra S.P(λεπίδες πασπαρτού)
Proraso green(φτηνό αλλά όχι φτηνιάρικο,δροσερό,αποτελεσματικό)

Και θα ξυριζόμουν το βράδυ.Για να έχω το χρόνο και τον χώρο μου.Μέ ένα ,ενάμιση πέρασμα κάθε φορά.Για να μην επιβαρύνω το δέρμα μου.Έτσι κι αλλιώς,το ζητούμενο είναι να φαίνεται καθαρό το πρόσωπο,κανείς δεν θα επιθεωρήσει το ξύρισμά σου με βαμβάκι όπως λένε κάποιοι άσχετοι (ή λοκατζήδες,δεν ξέρω).Και επίσης,με όσα έχω ήδη ζήσει,δεν θα ήθελα πλέον με το που ξυρίζομαι και ρίχνω το οινόπνευμα του άφτερσειβ ,να πρέπει να δέσω το κράνος στο λαιμό μου ή να βγω για πρωινό τρέξιμο ή να βρίσκομαι -αναγκαστικά-στον ήλιο.
Τα πάντα θα μπορούσαν να είναι εντελώς διαφορετικά.Αλλά,και πάλι,θα είχαν απολύτως την ίδια σημασία.
Άβαταρ μέλους
rhtoras
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
13

Για την ακρίβεια είχα σκοπό να πάρω το Omega S-10018 που έχω 2 βδομάδες.Επίσης θα έπαιρνα στίκ,LaToja,πάλμολιβ κ.λ.π
Από μηχανή μάλλον την merkur 15c ή την ej89.
Και για λεπίδες ή personna ή astra.
Και εγώ για βράδυ σκεφτόμουνα,όπως και για 1-1,5 πέρασαμ όπως κάνω συνήθως.
Με έπιασες φίλε 95%
Και εγώ αυτά συστήνω όπως και αν έχει.

Άβαταρ μέλους
RAZORBLADE
Νήπιο
Νήπιο
10
Has thanked: 130 times
Been thanked: 205 times

Φίλε rhtora έχε υπόψη σου οτι στο M71 πρέπει να έχεις μέσα αφρό ξυρίσματος και πλαστικό ξυραφάκι.Καλή θητεία.
Γιώργος
Απάντηση

Επιστροφή στο “Το ξύρισμα”