Το ξύρισμα της ημέρας: Μάιος 2015

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
ch2700
Λύκειο
Λύκειο
13
Has thanked: 672 times
Been thanked: 1639 times

Εικόνα
Nikos
Robert Williams 8/8, Robert Williams "Purist",Koyei 13/16, C.Mayers & Son 13/16, Friodur 5/8, T.R.Cadman "Bengall", Dubl duck "Special No 1" 6/8, Kropp 13/16, Dovo Best Quality 5/8
nikos.a

Xτες βράδυ:

Semogue 830
PAA Neroli
Merkur 41C
Astra S. P.
Extro' Pirata

Έχω ξετρελαθεί με το άρωμα του σαπουνιού. Τόσο απλό αλλά και τόσο μαγικό! Απίστευτο. Μου φέρνει στο μυαλό αναμνήσεις αγαπημένες...

Ωραίο και το Pirata. Άρωμα ανδρικού σαμπουάν κομμωτηρίου με ήπια δόση menthol! Μένει κανά μισάωρο, μετά εξαφανίζεται. Νομίζω ότι έτσι πρέπει κιόλας.
Link

Κάποιος φίλος πρόσφατα ξυρίστηκε με την TOBS JSC και αυτά τα πράγματα προκαλούν μίμηση.
Ακόμα όμως δεν είχα εκδώσει την τελική μου γνωμοδότηση επί της WSC μηχανούλας, και ένοιωσα ότι χθες μάλλον την ψιλοαδίκησα. Οπότε:

- TOBS JSC
- SOC boar
- WSC DE με WCS triple coated ---> Astra platinum ---> Derby
- Parker με κεφαλή EJ DE89 ---> Feather
- Weleda Gesichtswasser
- TOBS JCS alcool free asl

Την αδίκησα μεν, αλλά δεν μπορώ να τη συστήσω κιόλας.
Εξηγούμαι:
Αποφάσισα να κατέβω τα στάδια της κοφτερότητας μαζί της στο αριστερό μάγουλο, ενώ το δεξί το ξύριζα σταθερά με ένα φρανκεστάιν από λαβή κέρατο αγελάδας (*) της Parker με κεφαλή EJDE89 με άπαξ μεταχειρισμένο feather μέσα. Με τη δικιά του τη WSC λεπίδα άφηνε πίσω του μαλλί και εξακολουθούσε να είναι (λιγότερο από χθες με το feather, όμως) τραχύ και επικίνδυνο, με το Astra η κατάσταση βελτιώθηκε και στην κόντρα με το λεπτότερο και σίγουρα ηπιότερο Derby(**), έγινε η δουλειά.
Μόλις ικανοποιητικά και στα όρια (και μόνο με τη Derby), όμως. Δεν ένοιωσα καμμία άνεση και βολή μαζί του, η γεωμετρία του έχει ζητήματα, κρίμα το brand name, και το ψιλομάρκετιγκ (στο εξωτερικό) με το οποίο δήθεν θα τραβήξει τη νεολαία ή το γενικό πληθυσμό στο wet shaving....

Αυτή είναι και η τελική μου γνώμη παίδες.

Καλό απόγεμα.

(*) η Parker είναι Ινδός κατασκευαστής + στην Ινδία η αγελάδα είναι ιερή = Δεν έπρεπε και τα κέρατα της αγελάδας να είναι ιερά; Λογικά, έτσι;;

(**) Ποιός τις βάζει αυτές (κουτάκι με 5) bonus με τις μηχανές του; Ο εγγλέζος ο EJ, βέβαια.
Και ποιός είναι χειρότερος τschιγγούνης και βάζει 2 Derby, ή 1 δικιάς του μάρκας; Ο Muehle, φυσικότατα...
Και ποιός βάζει πάντα μόνο 1 δικιά του που δεν κόβω ούτε τους κάλους μου μαζί της; Ο DovoMerkur, naturlich......

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
herco
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
12
Has thanked: 12159 times
Been thanked: 12134 times

Καλησπερα σας

- Alpa Windsor preshave lotion
- Parker SR1
- Personna Platinum
- Kent Infinity SIlvertex
- Theophile Berthon
- Alpa Konvalinka

(*) η Parker είναι Ινδός κατασκευαστής + στην Ινδία η αγελάδα είναι ιερή = Δεν έπρεπε και τα κέρατα της αγελάδας να είναι ιερά; Λογικά, έτσι;;
Τα κερατα αυτα ειναι απο νεροβουβαλους και πιο σπανια απο βοδια - δεν πειραζονται ουτε ανησυχουν οι αγελαδες ;-)
Εικόνα
Link

Έχω υπόψη και συμφωνώ.
Στο κουτί η ετικέττα λέει αορίστως "real horn not faux".
O αδαής και ανευλαβής έμπορος του Amazon το έγραψε "cow".

;)
Άβαταρ μέλους
Roadrunner
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
10
Has thanked: 3611 times
Been thanked: 4505 times

Καλοκαίριασε!
20150504_143243.jpg
Palmolive Rinfrescante
Omega 10005
Lord L6
Gillette 7 o'clock SS (#2)
Aqua Velva (US)

Απολαυστικό ξύρισμα από κάθε άποψη. Πολύ καλό το ξυραφάκι στη Lord, σούπερ η πράσινη Palmolive για την εποχή (και bowl lathering έπειτα από καιρό, με μπόλικη ποσότητα κιόλας για να απολαύσω τον αφρό της), όλα τέλεια.
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Άβαταρ μέλους
yiannischris
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
12
Has thanked: 8965 times
Been thanked: 17780 times

Merkur Futur (2.5 - 1.5)
Gillette Silver Blue Stainless
FS Finest Ivory 24mm PU24-EB29
Palmolive Crema da Barba Rinfrescante al Mentholo
Skin Bracer by Mennen + Menthol crystals
Prosar Afs Balm

Εικόνα
Γιάννης
Άβαταρ μέλους
digibill
Λύκειο
Λύκειο
11
Has thanked: 2206 times
Been thanked: 2875 times
Επικοινωνία:

Εικόνα

SOC boar
Merkur Progress @4,5 - @2.5
Shark Super Chrome
LaToja sc
Aqua Velva US

Είχα κρατήσει μια μικρή ποσότητα κρέμα LaToja από το περσινό πακέτο οδοιπόρος (!!) Δεν ξέρω αν φταίει που την είχα σχεδόν ένα χρόνο στο ψυγείο, όμως τελικά το αντίστοιχο στικ μου μοιάζει 2 κατηγορίες ανώτερο...
macho
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
11
Has thanked: 16341 times
Been thanked: 17335 times

Yγεια σε ολους
σημερα ζου(η)λεψα
razor-lord l6
blade-bic cp
brush-omega80097
shav.cream-palmolive menthol
asl-aquavelva
asc-arko cool
3passes/dfs.Απολαψη ασουμε!
τελικα καποια πραγματα ειναι μεγαλειωδη μεσα στην απλοτητα τους.1ον-η μηχανη ειναι απο τις καλυτερες που εχω χρησιμοποιησει.ξυριστικα εφαμμιλη των merkur,muhle,ej.2oν-η palmolive ειναι η καλυτερη κρεμα που εχω χρησιμοποιησει. kαι 3ον-η arko cool asc ειναι η καλυτερη asc που εχω χρησιμοποιησει.ΥΜΜV.
α! και απο σημερα τερμα οι κοντρες . 3περασματα(1 wtg- 2 xtg)και Ο.Κ.κοντρα μονο αν χρειαζεται(γαμοι,βαφτισεις,κηδειες,χοροεσπεριδες,συγκεντρωσεις). :xp1
002.JPG
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Άβαταρ μέλους
Wazzaa
Λύκειο
Λύκειο
11
Has thanked: 795 times
Been thanked: 1062 times

macho έγραψε: απο σημερα τερμα οι κοντρες . 3περασματα(1 wtg- 2 xtg)και Ο.Κ.
Σωστή απόφαση Μάχο. Κρίμα να ταλαιπωρείς το δέρμα σου συνεχώς. :megagrin
Κωνσταντίνος

Όσο πιο πολλά ενδιαφέροντα έχει ένας άνθρωπος τόσο πιο πολύ καλυτερεύει και τον εαυτό του.

Μου αρέσει να φροντίζω ότι αγαπάω.
Κωνσταντίνος 2015
Απάντηση

Επιστροφή στο “Το ξύρισμα της ημέρας”