Το ξύρισμα της ημέρας: Μάιος 2015

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
yiannischris
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
12
Has thanked: 8965 times
Been thanked: 17780 times

Gillette Rocket HD
Bic Chrome Platinum
Men’s Only Forum Special Edition 2014 No 38
Füme Tiraş sabunu 300gr
Aqua Velva Williams + Menthol Crystals
Prosar Afs Balm

Εικόνα
Γιάννης
Άβαταρ μέλους
alka
Νήπιο
Νήπιο
10
Has thanked: 48 times
Been thanked: 176 times

Καλησπέρα σε όλους,

Σήμερα το πρωί,

Σαπούνι Γλυκερίνης Παπουτσάνης
Pre shave oil floid
Merkur 23c με Personna platinum
Ομεγα 48 pro
Palmolive menthol cream (σε μπωλ) (λατρεμένη)
ASL Aqua Velva US

Το σημερινό ξύρισμα είχε πολλές ιδιαιτερότητες:
- Μετά από πολλά χρόνια χρησιμοποίησα pre shave oil. Παλαιότερα που ταξίδευα συχνά Λονδίνο αγόραζα προιόντα της king of shaves. Αυτή η εταιρία είχε λαδάκι που έβαζα και με βοηθούσε πολύ. Το floid pre shave είχε πολύ καλό αποτέλεσμα στην περίπτωση μου, αλλά όχι ανάλογο του λαδιού της king of shaves νομίζω. Θα δκιμάσω και κάποιο άλλο pre shave oil για σύγκριση και θα επανέλθω.
- Πρώτη φορά χρησιμοποίησα το Ω48. Επίλεξα να το χρησιμοποίησω με κρέμα και όχι με σαπούνι (που νομίζω ότι θα ήταν καλύτερο) λόγω του ότι χρειαζόμουν κάτι με ζωηρή μυρωδιά, για να σκεπάσει την "γουρουνίλα" του πινέλου. Πρώτη φορά χρησιμοποίησα τόσο μεγάλο πινέλο και δεν με προβλημάτισε καθόλου. Φαντάζομαι ότι σε χρήση με σαπούνι θα διαπρέψει...
- Πρώτη φορά έβαλα την αμερικάνικη AV. Δεν διαπίστωσα κάποια σημαντική διαφορά από την Williams AV που πουλιέται εδώ. Ίσως λίγο δυνατότερη μυρωδιά και λίγο δυνατότερη διάρκεια. Μαλλον λίγο λιγότερο κάψιμο. Θα συνεχίσω με την Williams και μόλις τελειώσει θα μεταφέρω ποσότητα της αμερικάνικης στο πολύ καλύτερο γυάλινο ευρωπαικό μπουκάλι.
Link

Καλό μήνα με υγεία σε όλους!

Απλά, δοκιμασμένα, υψηλής ακριβείας σύνεργα και απουσία ιδιαιτέρων αρωμάτων (και φρου-φρου, επίσης)

-Proraso white pre/post
-Klar rasierseife
-Simpsons Chubby 2 Synthetic
-Ikon DLC OSS Head + Bamboo handle
-Feather Hi-Stainless
-Korres Hammamelis Tonic Lotion (με χαμομήλι)

Το λες και δωρικό ξύρισμα...πάντως με 3 περάσματα (wtg xtg atg και με χρήση και των δύο πλευρών της κεφαλής) έχει δώσει BBS που βαστάει ακόμα.
Το Klar παρότι 100% φυτικό, παρέχει λίπανση ακριβώς όμοια με το tallow και δουλεύεται με κάθε (εννοώ κάθε) πινέλλο χωρίς καθόλου προβλήματα.
Το Korres Hammamelis είναι για καθαρισμό, αλλά ήθελα ένα ύδωρ αμαμηλίδας χωρίς αλκοόλ (της Weleda έχει), οπότε το πήρα: έχει χαμομήλι που είναι αντιφλεγμονώδες επίσης, αλλά έχει και ελάχιστη γλυκερίνη (δεν ξέρω γιατί).

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
rhtoras
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
13
Has thanked: 2713 times
Been thanked: 1756 times

1η Μάη,1η δοκιμή...
Πινέλο-omega 10079
Μηχανή-merkur 15c
Λεπίδα-supermax blue diamond platinum(discontinued)
Κρέμα ξυρίσματος-palmindaya shaving cream
After shave-stephan's Alpine menthol aftershave-skin toner-lotion

Πρώτη Μάη,πρώτη φορά με αυτή τη λεπίδα-κρέμα-λασιόν.
Η λεπίδα δεν παράγεται πια και θεωρείται η καλύτερη της εταιρείας,μιας εταιρείας που δεν μου προσέφερε καμία λεπίδα της προκοπής.Είχα αξιώσεις,αλλά σαφώς μειωμένες.Καλή λεπίδα και σαφώς η καλύτερη της εταιρείας,παρόλαυτά κάτι της έλειπε για να ξεχωρίσει.
Η κρέμα ζόρικη και η μενθόλη πολύ διακριτική.Πολύ όμως!Δεν με προστάψε όσο ήθελα αλλά θες το οτι ήταν η πρώτη της,θες οτι με φόβιζε η λεπίδα δεν έβγαλα σοβαρό και ασφαλές συμπέρασμα.Φταίει οτι καλόμαθα στα artisan και έχω απαιτήσεις μάλλον.Μενθόλη μύριζε και καμφορά αλλά οχι ευκάλυπτο.Παλιακό άρωμα σίγουρα!
Το aftershave απίστευτο.Μέντα,μενθόλη και ολίγον από πεύκο.Θύμιζε αυτό του βουνίσιο που περιγράφει με το alpine.Η δροσιά διήρκησε και καταπράυνε το ταλαιπωρημένο δέρμα μου.
https://unchained-gnu.gr Βάλτε linux που είναι δωρεάν, ελαφρύ και κάνει ο,τι θέλετε.
oneirofono.gr Το καλύτερο e-steki.

Φυσικά δε θέλω να ξεμείνω από: gillette κρέμα ξυρίσματος και oldspice asl.
Άβαταρ μέλους
Iasonas
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
12
Has thanked: 830 times
Been thanked: 2604 times

Pre Proraso
Simpson's Colonel X2L
HTGAM Coconut Bay
Gillette Tech
Gillette Silver Blue #5
Jean Marc Black
Το Ιασονας με Ο
desperado
Λύκειο
Λύκειο
11
Has thanked: 3820 times
Been thanked: 4324 times

Καλό μήνα και από εμένα!

Muhle R41 rg
Feather
Vie long άλογο
Jermyn Street άπαντα.
Θοδωρής

"Keep your friends close, but your enemies closer" - The Godfather
Link

Παραδοσιακά και γηριατρικά προιόντα:

-Klar rasierseife
-Semogue 830
-Ikon DLC Standard + "bamboo" handle
-Wilkinson Sword classic razor
-Wilkinson Sword classic (triple coated) blade
-Alum
-Φαένα asl λεβάντα
-Korres σφένδαμος (anti-aging)

Γιατί η δεύτερη (ηπιότατη μέχρι αηδίας πλαστική Wilkinson) μηχανή;
Για την κόντρα.
Η άλλη στην κόντρα είναι σαν να έχεις γλυτώσει χωρίς γρατζουνιά από 2 γύρους αναμέτρηση με την Catwoman, και να θέλεις
να πας σε 3ο για να δεις αν θα λήξει τελικά αναίμακτα ο αγώνας.
Δεν τα κάνω πλέον αυτά : αυτή η standard baseplate της Ikon είναι καμπόσο επιθετική, το λέει και ο άνθρωπος στο site.
Ούτε οι τεχνολογικά προηγμένες επιστρώσεις που υποτίθεται ότι έχει στην κόψη του το Wilkinson, ούτε τίποτα δεν το αλλάζει αυτό το γεγονός: Τελεία.

Το Korres σφένδαμος (μη λιπαρός, μη γυαλιστερός, κατάλληλος και για γύρω από τα μάτια) δεν είναι άσχημο, ρυθμίζει τη λιπαρότητα και κάθησε καλά πάνω από το Φαένα που στην ουσία είναι ένα after shave water λεβάντας (το οινόπνευμα που περιέχει είναι θεωρητικό), πολύ φυσικό και σε άριστη τιμή κατά την άποψή μου.

(Αποτελέσματα:
Κοψίματα/αιμορραγίες/λύσεις της συνεχείας του δέρματος/λοιπά τραύματα = 0 .
BBS: yes)

Καλημέρα σε όλους.

Εικόνα
paratairosexthros
Λύκειο
Λύκειο
13
Has thanked: 3384 times
Been thanked: 5292 times

Omega S-10018
Tabac stick
EJ 89
Asco #4
Floid Vigoroso

Από τις τελευταίες φορές που χρησιμοποιώ το σαπούνι,λόγω θέρους.Και το floid θα το χρησιμοποιώ σπανιότερα ,για τον ίδιο λόγο.Τα υπόλοιπα όμως θα τα λιώσω!
Τα πάντα θα μπορούσαν να είναι εντελώς διαφορετικά.Αλλά,και πάλι,θα είχαν απολύτως την ίδια σημασία.
Άβαταρ μέλους
Roadrunner
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
10
Has thanked: 3611 times
Been thanked: 4505 times

Καλησπέρα σας.

Proraso white pre
Kolynos regular
Omega 10005
Edwin Jagger DE89L
Personna Platinum Chrome (#1)
Floid Vigoroso

Έτσι όπως είχα μπλέξει με τις δοκιμές ξυραφιών τους τελευταίους μήνες, είχα ξεχάσει τις σταθερές αξίες. Το Personna, ας πούμε, το πρώτο ξυραφάκι που είχα νιώσει να μου ταιριάζει απόλυτα πριν από έξι περίπου μήνες, όταν άρχισα να ξυρίζομαι με DE. Aπολαυστικό ξύρισμα το σημερινό και BBS με δύο περάσματα (ένα προς τα κάτω κι ένα κόντρα). Κάποιες στιγμές παρασύρθηκα από τη γενικότερη αίσθηση για τα Personna (ότι είναι πολύ "γλυκά") και έβαλα, χωρίς να το καταλάβω, παραπάνω πίεση, αλλά δεν είχα κανένα πρόβλημα.

Κατά τ' άλλα, έχω βαλθεί να τελειώσω το πρώτο 50άρι σωληνάριο Kolynos μες στον Μάιο (έχω άλλα δύο) για να αδειάσω λίγο χώρο και να έχω δικαιολογία για να αγοράσω τίποτα καινούριο. Το ίδιο και με το Floid, ψήνομαι τόσο πολύ να δοκιμάσω Black και Suave αλλά έχω ήδη άλλα έξι άφτερ σέιβ και ο χώρος μου στο μπάνιο είναι μικρός για περισσότερα.
Άβαταρ μέλους
herco
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
12
Has thanked: 12159 times
Been thanked: 12134 times

Εικόνα

Καλησπερα σας

- Parker SR1
- Personna Platinum
- Kent Infinity Silvertex
- TFS Sandalo
- Aqua Velva

Σημερα ειχε μεγαλο γλεντι. Ουτε μπερδεματα, ουτε γρατζουνιες, ουτε κοψιματα - τελειο ξυρισμα με 1 1/2 περασμα. Αντε να συνηθιζω σιγα σιγα γιατι πλησιαζουν οι μερες για το πρωτο μου ξυρισμα με φαλτσετα :-)

Το μπλε μπωλακι της TFS εχει μια ελαφρια μυρωδια ξυλου (δεν το λες σανδαλοξυλο) αλλα ο αφρος του ειναι τοσο μαλακος και εχει τετοια καλυπτικοτητα που ξαφνιαζεσαι. Οσο για τα personna ειναι τοσο καλα στη σαβετα που θα πρεπει να ξαναμαζεψω στοκ....
Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Το ξύρισμα της ημέρας”