για proraso πας στα Hondos είναι πολύ ποιο φθηνά από τον Γιώργο!!!
τρομερή απόδοση τιμής και ποιότητας
προσωπικά προτιμώ τις κρέμες !!!
Ρroraso κρέμα - σαπούνι
-
- Νήπιο
- 10
- Has thanked: 32 times
- Been thanked: 74 times
Πέρασα σήμερα από τον Hondos στο Μαρουσι (βασικά η δουλειά μου είναι δίπλα
) ψάχνοντας για αιμοστατικό της proraso και κρέμα palmolive, δεν είχε, πήρα κρέμα proraso και το σαπούνι στο λευκό κουτί. 

- aris22
- Δάσκαλος Ξυρίσματος
- 13
- Has thanked: 4491 times
- Been thanked: 5445 times
Να έχεις υπόψη σου οτι το αιμοστατικό της Proraso επειδή είναι σε μορφή gel μετά απο κάποιο διάστημα αχρησίας θα σκληρύνει και θα πρέπει να το πετάξεις . Μια πολύ καλή λύση είναι ενα αιμοστατικό stick (μορφή κρυστάλλου) το οποίο είναι και πιο φθηνό.
Άρης
Ζούν ανάμεσα μας........
Ζούν ανάμεσα μας........
- stelakis1914
- Λύκειο
- 13
- Has thanked: 597 times
- Been thanked: 496 times
Με αφορμή μια συνάντηση που είχα με ένα φίλο που επιχείρησα κάποια στιγμή να τον μυήσω στο παραδοσιακό ξύρισμα, αποφάσισα να γράψω δυο λόγια εδώ. Ο φίλος με ενημέρωσε ότι παράτησε το Merkur 23C που του είχα προτείνει τότε αλλά συνεχίζει μέχρι σήμερα να χρησιμοποιεί το πινέλο χελωνάκι και το Proraso με συστημικά ξυράφια. Από εκείνη την στιγμή και μετά είχα στο μυαλό μου σε κάποια χαλαρή στιγμή να το βγάλω από το συρτάρι και να το χρησιμοποιήσω μετά από μεγάλο χρονικά διάστημα.
Ήταν κοντά στα Χριστούγεννα του 2011 όταν το Proraso γινόταν το πρώτο σαπούνι ξυρίσματος που αποκτούσα στην ταπεινή συλλογή μου. Ήμουνα στους πρώτους μήνες ξυρίσματος με safety razor και είχα εμπειρία μόνο με κρέμες μέχρι τότε που χρησιμοποιούσα όμως από τα πρώτα μετεφηβικά μου χρόνια.
Διαβάζοντας πολλές φορές τότε -τα όχι τόσα πολλά topics που υπήρχαν- αποφάσισα να πάω να αγοράσω το “φαινόμενο” Proraso. Αυτός που του έδωσε βέβαια αυτόν τον προσδιορισμό, αν είναι ακόμα στο φόρουμ θα έπρεπε να συμπληρώσει δήλωση μεταμέλειας. Το χρησιμοποίησα τότε για λιγότερα από 10 ξυρίσματα αν θυμάμαι καλά και μετά το εγκατέλειψα. Δεν είχα βρει κανένα πλεονέκτημα πάνω του τότε που να με κάνει να συνεχίσω να το χρησιμοποιώ.
Στο σημερινό ξύρισμα λοιπόν αποφάσισα να του δώσω την δεύτερη ευκαιρία που θα αναζητούσε στα έγκατα του συρταριού με τα ξεχασμένα ξυριστικά (και όχι μόνο) είδη.
Καλή προετοιμασία και γένια κάποιων ημερών, ιδανικές προϋποθέσεις για ένα πολύ καλό ξύρισμα. Φόρτωμα από το στενό μπολάκι που σου κάνει τη ζωή δύσκολη και ο αφρός ξεπετάγεται πανεύκολα και με όγκο. Τον αφρό όμως αυτός θα τον χαρακτήριζα “εφετζίδικο” χωρίς καμιά ουσία. Παντελής έλλειψη ενυδάτωσης και προστασίας απέναντι στην λεπίδα που θα κάνει έναν μη έμπειρο χρήστη να κινδυνεύει κάθε στιγμή. Ο αφρός εξαφανιζόταν από το πρόσωπο με την ταχύτητα της παγκόσμιας ξυριστικής σταθεράς του σπλέντιτ.
Τα μόνα θετικά που μπορώ να βρω και αυτά για ορισμένα γούστα φίλων συνξυριστών, είναι η δροσιά της μενθόλης και το ιδιαίτερο άρωμα του, που αν και κάπως χημικό παρουσιάζει ένα ενδιαφέρον.
Δεν χρειάζεται να γράψω περισσότερα. Δεν υπάρχει κανένας λόγος για μένα να χρησιμοποιήσω ξανά αυτό το σαπούνι αλλά και να το προτείνω σε κάποιον.
Χαίρομαι που το φόρουμ ξέφυγε πολύ γρήγορα από εκείνα τα πέτρινα χρόνια και έδωσε γνώση και πρόσβαση σε όλα τα κορυφαία ξυριστικά προϊόντα που κυκλοφορούν και γνωρίζουμε πια όλοι. Βάζω και μια φωτογραφία από την αγορά του τότε από το Hondos που το imageshack αποφάσισε μαζί με πολλές άλλες να θάψει στα ερείπια του.

Ήταν κοντά στα Χριστούγεννα του 2011 όταν το Proraso γινόταν το πρώτο σαπούνι ξυρίσματος που αποκτούσα στην ταπεινή συλλογή μου. Ήμουνα στους πρώτους μήνες ξυρίσματος με safety razor και είχα εμπειρία μόνο με κρέμες μέχρι τότε που χρησιμοποιούσα όμως από τα πρώτα μετεφηβικά μου χρόνια.
Διαβάζοντας πολλές φορές τότε -τα όχι τόσα πολλά topics που υπήρχαν- αποφάσισα να πάω να αγοράσω το “φαινόμενο” Proraso. Αυτός που του έδωσε βέβαια αυτόν τον προσδιορισμό, αν είναι ακόμα στο φόρουμ θα έπρεπε να συμπληρώσει δήλωση μεταμέλειας. Το χρησιμοποίησα τότε για λιγότερα από 10 ξυρίσματα αν θυμάμαι καλά και μετά το εγκατέλειψα. Δεν είχα βρει κανένα πλεονέκτημα πάνω του τότε που να με κάνει να συνεχίσω να το χρησιμοποιώ.
Στο σημερινό ξύρισμα λοιπόν αποφάσισα να του δώσω την δεύτερη ευκαιρία που θα αναζητούσε στα έγκατα του συρταριού με τα ξεχασμένα ξυριστικά (και όχι μόνο) είδη.
Καλή προετοιμασία και γένια κάποιων ημερών, ιδανικές προϋποθέσεις για ένα πολύ καλό ξύρισμα. Φόρτωμα από το στενό μπολάκι που σου κάνει τη ζωή δύσκολη και ο αφρός ξεπετάγεται πανεύκολα και με όγκο. Τον αφρό όμως αυτός θα τον χαρακτήριζα “εφετζίδικο” χωρίς καμιά ουσία. Παντελής έλλειψη ενυδάτωσης και προστασίας απέναντι στην λεπίδα που θα κάνει έναν μη έμπειρο χρήστη να κινδυνεύει κάθε στιγμή. Ο αφρός εξαφανιζόταν από το πρόσωπο με την ταχύτητα της παγκόσμιας ξυριστικής σταθεράς του σπλέντιτ.
Τα μόνα θετικά που μπορώ να βρω και αυτά για ορισμένα γούστα φίλων συνξυριστών, είναι η δροσιά της μενθόλης και το ιδιαίτερο άρωμα του, που αν και κάπως χημικό παρουσιάζει ένα ενδιαφέρον.
Δεν χρειάζεται να γράψω περισσότερα. Δεν υπάρχει κανένας λόγος για μένα να χρησιμοποιήσω ξανά αυτό το σαπούνι αλλά και να το προτείνω σε κάποιον.
Χαίρομαι που το φόρουμ ξέφυγε πολύ γρήγορα από εκείνα τα πέτρινα χρόνια και έδωσε γνώση και πρόσβαση σε όλα τα κορυφαία ξυριστικά προϊόντα που κυκλοφορούν και γνωρίζουμε πια όλοι. Βάζω και μια φωτογραφία από την αγορά του τότε από το Hondos που το imageshack αποφάσισε μαζί με πολλές άλλες να θάψει στα ερείπια του.

-
- Δάσκαλος Ξυρίσματος
- 11
- Has thanked: 16341 times
- Been thanked: 17335 times
να πω και εγω την αποψη μου χωρις να θελω με κανενα τροπο να αντιπαρατεθω στα προηγουμενα.σιγουρα το proraso, προραζο ,προρασο η τελως παντων οπως το προφερει ο καθενας δεν ειναι κορυφαιο σαπουνι η κρεμα.απο εκει και περα ομως δεν νομιζω οτι ειναι και τοσο κακο ωστε να λεμε οτι δεν ειναι καν αξιο λογου.δεχομαι οτι υπαρχουν πολυ καλυτερα προιοντα που και προστατευουν και ενυδατωνουν καλυτερα απο αυτο αλλα και το proraso δεν ειναι ασχημο.ΙΜΗΟ προκειται για καλο προιον ειτε σαπουνι, ειτε κρεμα,ειτε aftershave. το οτι κυκλοφορει εδω και 70 περιπου χρονια και το χρησιμοποιουν εκατονταδες χιλιαδες συνξυριστες παγκοσμιως σιγουρα δεν ειναι τυχαιο γεγονος.εχω χρησιμοποιησει παρα πολλα προιοντα που σιγουρα ειναι καλυτερα απο το proraso,ποτε ομως δεν θα λειψει απο την κατοχη μου καποιο προιον της ιταλικης εταιριας ειτε σαπουνι ειτε καποιο μεταξυριστικο προιον.
- BABIS
- Γυμνάσιο
- 14
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 211 times
Έχεις μία ακραία αντίληψη και έναν ελιτισμό , που χαρακτηρίζει τα διεθνή ξυριστικά φόρουμ.stelakis1914 έγραψε:Τον αφρό όμως αυτός θα τον χαρακτήριζα “εφετζίδικο” χωρίς καμιά ουσία. Παντελής έλλειψη ενυδάτωσης και προστασίας απέναντι στην λεπίδα που θα κάνει έναν μη έμπειρο χρήστη να κινδυνεύει κάθε στιγμή. Ο αφρός εξαφανιζόταν από το πρόσωπο με την ταχύτητα της παγκόσμιας ξυριστικής σταθεράς του σπλέντιτ.
Σνομπισμό προς μη ακριβά προϊόντα θα τον έλεγα, χωρίς καμία υποτιμητική διάθεση.
Ο αφρός του proraso , έχει διάρκεια. Διάρκεια που ξεπερνά κατά πολύ τη διάρκεια του ξυρίσματος σε εμένα
και με de και με σαβέτα.
Σχετικά με το σβήσιμο του αφρού του Σπλέντιτ. Ο αφρός όντως μετά από λίγο (χωρίς γλυκερίνη) δεν έχει την πυκνότητα και την υφή που
έχει στην αρχή. Ωστόσο και όταν έχει σβήσει και δεν είναι τόσο άσπρος και εφετζίδικος, τα γένια που καλύπτει ξυρίζονται.
Τώρα προστασία , από τη λεπίδα , δεν νομίζω ότι παρέχει κανένας αφρός.
Ειδικά αν η λεπίδα είναι γυμνή στη σαβέτα , άνευ μπάρας, δεν σώζει κανένας αφρός.
Για να επανέλθουμε στα proraso , θεωρώ ότι στα λεφτά τους, είναι κορυφαία προϊόντα.
Μη ξεχνάμε ότι μιλάμε για σωληνάριο ή βάζο κρέμας των 150ml στα 3,80€.
-
- Εξειδίκευση
- 12
- Has thanked: 5739 times
- Been thanked: 5632 times
Αν μιλάμε για ενυδάτωση, την έχω βρεί μόνο στο στικ της Valobra και στο σαπούνι του Δημήτρη ( κρατώ μιά επιφύλαξη μήπως ξέχασα κανένα )
Αν μιλάμε για προστασία...Μόνο το MWF με προβλημάτισε...
Όσον αφορά τη διάρκεια του αφρού, για το Proraso, δε μπορώ να πώ το παραμικρό.
Αν μιλάμε για προστασία...Μόνο το MWF με προβλημάτισε...
Όσον αφορά τη διάρκεια του αφρού, για το Proraso, δε μπορώ να πώ το παραμικρό.
Για δύο πράγματα δε πρέπει να στεναχωριόμαστε..
Γι'αυτά που γίνονται και γι'αυτά που δε γίνονται.
Γι'αυτά που γίνονται και γι'αυτά που δε γίνονται.
- stelakis1914
- Λύκειο
- 13
- Has thanked: 597 times
- Been thanked: 496 times
Την προσωπική μου άποψη για το σαπούνι εξέφρασα και δεν ζητώ από κανέναν να την υιοθετήσει.
Το οτι βγαίνει 70 χρόνια δεν του χαρίζει αυτόματα κάποια αξία πέρα από κάποια αίγλη. Κάτι αντίστοιχο ισχύει και με το σπλέντιτ.
Για τον Μπάμπη που μου απέδωσε ένα χαρακτηρισμό ως μομφή, θα του συνιστούσα να μάθει καλά την σημασία του όρου. Ελιτιστής είναι αυτός που έλκεται από την ποιότητα και όχι την πολυτέλεια ή την ακρίβεια. Δείχνει επίπεδο και όχι υπεροψία. Υπάρχουν δεκάδες προϊόντα value for money στο ξύρισμα και ένα από αυτά είναι και η κρέμα ξυρίσματος της ίδιας εταιρείας που είναι εξαιρετική.
Το οτι βγαίνει 70 χρόνια δεν του χαρίζει αυτόματα κάποια αξία πέρα από κάποια αίγλη. Κάτι αντίστοιχο ισχύει και με το σπλέντιτ.
Για τον Μπάμπη που μου απέδωσε ένα χαρακτηρισμό ως μομφή, θα του συνιστούσα να μάθει καλά την σημασία του όρου. Ελιτιστής είναι αυτός που έλκεται από την ποιότητα και όχι την πολυτέλεια ή την ακρίβεια. Δείχνει επίπεδο και όχι υπεροψία. Υπάρχουν δεκάδες προϊόντα value for money στο ξύρισμα και ένα από αυτά είναι και η κρέμα ξυρίσματος της ίδιας εταιρείας που είναι εξαιρετική.
-
- Νήπιο
- 10
- Has thanked: 32 times
- Been thanked: 74 times
H proraso είναι πλέον η αγαπημένη μου εταιρεία, τα είπαμε σε άλλο νήμα :bigsmilie
Συμφωνώ οτι η κρέμα είναι λίγο καλύτερη, το άρωμα της είναι πιο έντονο και γενικά έχει καλύτερη συμπεριφορά.
Και το σαπούνι όμως είναι πολύ καλό. Επειδή προσωπικά φορτώνω από τα σαπούνια μου σα να μην υπάρχει αύριο (έχω αναφερθεί σε σχετικό νήμα πάλι :bigsmilie ) όχι μόνο μου παρέχει προστασία και δεν ξεθυμαίνει σαν το σπλέντιτ (το οποίο εκτιμώ ), αλλά βουλώνουν νιπτήρες σιφώνια, τα πάντα. :bigsmilie :bigsmilie
Συμφωνώ οτι η κρέμα είναι λίγο καλύτερη, το άρωμα της είναι πιο έντονο και γενικά έχει καλύτερη συμπεριφορά.
Και το σαπούνι όμως είναι πολύ καλό. Επειδή προσωπικά φορτώνω από τα σαπούνια μου σα να μην υπάρχει αύριο (έχω αναφερθεί σε σχετικό νήμα πάλι :bigsmilie ) όχι μόνο μου παρέχει προστασία και δεν ξεθυμαίνει σαν το σπλέντιτ (το οποίο εκτιμώ ), αλλά βουλώνουν νιπτήρες σιφώνια, τα πάντα. :bigsmilie :bigsmilie
-
- Δάσκαλος Ξυρίσματος
- 11
- Has thanked: 16341 times
- Been thanked: 17335 times
ολοι προσωπικες αποψεις εκφραζουμε .οσο για το proraso το οτι βγαινει αυτα τα χρονια και εχει και αρκετους θαυμαστες ,αυτο και μονο το γεγονος νομιζω οτι του δινει μια μικρη αξια. παρεμπιπτοντως και το σπλεντιτ μια χαρα σαπουνι ξυρισματος ειναι.stelakis1914 έγραψε:Την προσωπική μου άποψη για το σαπούνι εξέφρασα και δεν ζητώ από κανέναν να την υιοθετήσει.