Γεια σας παιδιά. Είμαι νέος στο forum αλλά και στο Π.Ξ. Ξυρίζομαι με Edwin Jagger DE89, σαπούνι ξυρίσματος Faena, πινέλο Omego 48, και για after shave ρίχνω Floid vigoroso. Κοντεύω δύο μήνες στο Π.Ξ. και έχω ξυριστεί και σε μερικά μέρη του προσώπου(όπου μπορούσα) με σαβέττα Dovo. Η απορία μου είναι η εξής: Όλοι ξέρουμε ότι όταν ξυριζόμαστε με safety razor δεν πρέπει να ασκούμε πίεση. Σωστά; Σωστά. Αν ασκήσουμε πίεση τις ακριβώς θα συμβεί; Στη χειρότερη θα κοπούμε, ή θα ερεθιστούμε το λιγότερο. Υπάρχει περίπτωση, ασκώντας πίεση, να ξυριστούμε τόσο βαθιά που να αργήσουν πολύ(μήνες) να βγουν οι τρίχες σε ορισμένα σημεία; Δηλαδή εκεί που έχουμε τρίχες κανονικά να εμφανιστεί μία τρυπούλα που να μην έχουμε καθόλου;
Είμαι παθών του προβλήματος αυτού και θα ήθελα την βοήθεια σας. Φταίει το ξύρισμα ή κάτι άλλο; Επίσης την τελευταία φορά που ξυρίστικα(πριν 2 ημέρες) είχα γένια δύο εβδομάδων και πονούσα(η πίεση που τυχών άσκησα ευθύνεται) κυρίως στο δεύτερο πέρασμα όταν έκανα κόντρα στις γωνίες του προσώπου μου και έχουν αργήσει αρκετά να βγουν τα γένια σε σχέση με άλλες φορές χωρίς να έχω κάνει BBS. Το ξύρισμα BBS το κατάφερνα μόνο με Gillette Blue 3 3λέπιδο ξυραφάκι και τζέλ ξυρίσματος.
Ευχαριστώ.
Απορία νέου
- Spiros
- Δημοτικό

- 12
- Has thanked: 3899 times
- Been thanked: 3837 times
Kostika χρόνια πολλά!! Αυτό που αναφέρεις (μη ύπαρξη τριχοφυίας για κάποιο διάστημα) δεν προέρχεται από "βαθύ" ξύρισμα αλλά είναι μάλλον πρόβλημα δερματικό και πρέπει να επισκεφτείς τον δερματολόγο σου. Δεν είναι τίποτα σοβαρό και με κατάλληλη θεραπεία (αλοιφή) αποκαθίσταται σχετικά σύντομα..Τώρα σχετικά με την πίεση, αυτό που θα συμβεί είναι ερεθισμός που θα σε αναγκάσει να μην ξυριστείς για κάποιες μέρες και ..έτσι θα σου στερήσει την απόλαυση..Να είσαι πάντα καλά!!
-
Kostikas
- Νήπιο

- 11
- Has thanked: 157 times
- Been thanked: 62 times
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Είναι ένα πρόβλημα το οποίο εμφανίστηκε μετά από κάποια ξυρίσματα με την DE. Όταν ξυριζόμουν με μία χρήσης ξυραφάκια δεν είχα κάτι τέτοιο. Γι αυτό είπα μήπως φταίει το ξύρισμα. Επίσης, οι τρίχες θα εμφανιστούν ξανά αν δεν πάω σε δερματολόγο; Υπάρχει περίπτωση να ευθύνεται το νεαρό της ηλικίας μου(είμαι 16 χρονών και ξυρίζομαι περίπου 2,5 χρόνια και κάτι) για αυτό το πρόβλημα; Τώρα τελευταία άρχισα να ασχολούμαι πιο πολύ με τρίχες( :bigsmilie ) και ίσως να την πρόσεξα απλά τώρα αυτήν την τρύπα ενώ προϋπήρχε, αν και δεν πιστεύω. Η τρύπα ξαναλέω είναι στο λαιμό ανάμεσα σε πυκνή τρυχοφυϊα.
- rhtoras
- Εξειδίκευση

- 13
- Has thanked: 2713 times
- Been thanked: 1756 times
Μπορεί να μη φταίει το π.ξ αλλά το "ξ" σκέτο.Η εφηβία είναι περίεργη και για το δέρμα.Άσε το δέρμα 2-3 μέρες να ηρεμήσει ξαναδοκίμασε και αν δε δείς αλλαγή επισκέψου δερματολόγο.Το πιο πιθανό είναι να πήρες λίγο δερματάκι.
https://unchained-gnu.gr Βάλτε linux που είναι δωρεάν, ελαφρύ και κάνει ο,τι θέλετε.
oneirofono.gr Το καλύτερο e-steki.
Φυσικά δε θέλω να ξεμείνω από: gillette κρέμα ξυρίσματος και oldspice asl.
oneirofono.gr Το καλύτερο e-steki.
Φυσικά δε θέλω να ξεμείνω από: gillette κρέμα ξυρίσματος και oldspice asl.
-
Kostikas
- Νήπιο

- 11
Έτσι κι αλλιώς μία φορά την βδομάδα ξυρίζομαι. Την τελευταία φορά τα άφησα 2 εβδομάδες χωρίς αποτέλεσμα, η τρύπα ήταν εκεί ακόμα. Θα δείξει στο μέλλον. Το ξύρισμα από μόνο του δεν πιστεύω να ευθύνεται. Αφού με τα μίας χρήσης δεν είχα πρόβλημα και ξυρίζομαι ενώ έχω αρκετές τρίχες, όχι μόλις φανώ λίγο αξύριστος.
- Iasonas
- Εξειδίκευση

- 13
- Has thanked: 830 times
- Been thanked: 2604 times
Στα γενια πολλων ατομων μπορουν να παρατηρηθουν "κενα" . Αυτο μπορει να εχει να κανει με το νεαρο της ηλικιας αλλα και με την γενετικη προδιαθεση καθε ατομου. Εγω πχ ειχα ενα παρομοιο κενο στον λαιμο οταν ημουν στην ηλικια σου που δεν φυτρωναν τριχες με τιποτα, τωρα ολα κομπλε.
Το Ιασονας με Ο
-
Kostikas
- Νήπιο

- 11
Δεκτό. Το πρόβλημα μου όμως είναι ότι ενώ είχα τρίχες στο σημείο εκείνο δεν βγαίνουν τώρα. Δεν είναι κάτι που είχα από πάντα. Καταλάβατε; Θα δείξει στο μέλλον. Ίσως να φταίει το νεαρό της ηλικίας ναι. Παρ' όλα αυτά όμως το κενό αυτό είναι κάτι άκρως αντιαισθητικό, αφού ξετρύπωσε ανάμεσα σε πυκνή τριχοφυΐα, δεν είναι σαν τα άλλα κενά που έχω λόγω ηλικίας όπως αυτό κάτω απ το πηγούνι π.χ. ή στα μάγουλα που είναι πολύ αραιά.