mimisgri έγραψε:Μετά από πολλές προσπάθειες και αποτυχίες να ελέγξω την Σμηγματοροϊκή δερματίτιδα στο πρόσωπο, δοκίμασα μια μέθοδο που χρησιμοποιούν οι νοσηλεύτριες, στις κατακλίσεις. Βάζουν, μετά το πλύσιμο με πράσινο σαπούνι, ένα αραιό διάλυμα πράσινου σαπουνιού το οποίο δεν το ξεπλένουν, αλλά αφήνουν να στεγνώσει,ή απορροφούν τα πολλά υγρά με απορροφητικό χαρτί, χωρίς να σκουπίσουν το δέρμα.
Το αποτέλεσμα ήταν ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ
Το κάνω κάθε μέρα εδώ και ένα μήνα και έχω απαλλαγεί από τις κοκκινίλες, ερεθισμούς, απολέπιση, φαγούρα.
Απ ότι κατάλαβα οι μύκητες που προκαλούν το πρόβλημα, λειτουργούν σε όξινο περιβάλλον και με την αλλαγή του ΡΗ (ΠεΧα) του δέρματος (το σαπούνι είναι αλκαλικό) σταματούν να πολλαπλασιάζονται.Τα υπολείμματα του σαπουνιού δεν με ενοχλούν καθόλου, ούτε φαίνονται.
Αν το δοκιμάσει και κανένας άλλος, θα ήθελα να ήξερα τα αποτελέσματα.
Φίλε mimi, τι διάλυμα είναι αυτό? Πράσινο σαπούνι με νερό μόνο?
Για το tea tree που λέτε, πιο προϊόν εννοείται?
Έχω δοκιμάσει
αυτό, δεν είδα διαφορά (ίσως και επιπλέον ξηρότητα). Δοκίμασα και τα υγρά
μαντηλάκια με τεϊόδεντρο αλλά σε 2-3 ώρες πάλι λιπαρό μέτωπο είχα!
Alex-V, μακάρι να σε βοηθήσουν τα ψωρονέρια, και γω απο την περιοχή είμαι. Αλλά αυτό που έχω καταλάβει τόσα χρόνια είναι πως το πρόβλημα είναι εσωτερικό. Απλά εκδηλώνεται δερματικά. Οι τοξίνες που παράγει ο οργανισμός όταν στρεσαρίζεται κάνει κάποια όργανα να υπερλειτουργούν. Έτσι το έχω καταλάβει εγώ δηλαδή. Αλοιφές από δερματολόγους, σαπούνια, κρέμες κλπ βοηθάνε αλλά μόνο πρόσκαιρα. Και επειδή προσωπικά δε μπορώ να καταλάβω πως δε θα με επηρεάζει το άγχος, απλά το έχω αποδεχτεί μοιρολατρικά. Μακάρι να βρεις γιατρειά αλλά όπως λένε και τα άλλα παιδιά, δεν είναι εύκολο. Απλά βρες τι σε πειράζει στον ευατό σου για να το αποφεύγεις (αλκοόλ, λιπάρα, κλπ). Ή π.χ. με άσκηση λόγω εφίδρωσης να υποχωρεί.
Αν και αυτό το θέμα με τη διατροφή με έχει κουράσει. Γιατί ενώ προσέχω ευλαβικά και τρώω νερόβραστα, λαχανικά κλπ, με το που κάνω ένα cheat meal γαμιέται το σύστημα επειδή είναι ασυνήθιστο.