Δεν ξέρω από που να ξεκινήσω.
Απ'τα καλά ίσως...
Η Astor είναι πολύ καλή λεπίδα! Το σημερινό είχε μισή τέτοια και βγήκε αρκετά καλό αποτέλεσμα.
Άκουγα κι εκείνο τον ήχο που μ'αρέσει ενώ θέριζε... Το προσωπάκι γυαλί.
Το σαπουνάκι Dovo (thank you Ύδραστις) κράτησε τα προσχήματα. Δεν έχω παράπονο από την προστασία του. Στο μπωλ μάλιστα δεν μου έκανε και άσχημο αφρό... (+3 σταγόνες γλυκερίνης)
Πάμε και στα άσχημα τώρα.
Δεν άπλωσε καθόλου καλά στο πρόσωπο. Όσο για τη μυρωδιά... Όσο περνούσε η ώρα, γινόταν χειρότερη! Ξεκίνησε από "Δεν είναι κι άσχημη" σε στεγνό σαπούνι, μέτρια κατά τη διάρκεια του φορτώματος, αντέχεται στην δημιουργία του αφρού και κατέληξε σε βρωμάει ή μυρίζει άσχημα μέχρι τα μέσα του ξυρίσματος.
Misc: Το σαπούνι δήλωνε μέντα. Θα έλεγα soft proraso (με κάτι ακόμη) όταν ήταν στεγνό, procella όταν βράχηκε και ίσως κάτι σε καμμένο γάλα στο τέλος. Μενθόλη ούτε δείγμα. Τελείωσα με Mennen. Μου υποσχέθηκαν κάτι σε παγωνιά άλλωστε... Έτσι, το αντικατέστησα. Τσούξιμο ελάχιστο και μάλιστα όχι εκεί που νόμιζα οτι θα μου κάνει ερεθισμό! Τα περάσματα γνωστά. WTG, ATG.
Το ξύρισμα της ημέρας: Μάρτιος 2015
- newinhere
- Γυμνάσιο
- 11
- Has thanked: 62 times
- Been thanked: 180 times
Νομίζω έχω S.A.D.
“I have come here to chew bubblegum and kick ass…and I’m all out of bubblegum.”
Μην κοιτάς το τι· αλλά το γιατί!
“I have come here to chew bubblegum and kick ass…and I’m all out of bubblegum.”
Μην κοιτάς το τι· αλλά το γιατί!
- rhtoras
- Εξειδίκευση
- 13
- Has thanked: 2713 times
- Been thanked: 1756 times
kooh i noor badger brush 24mm
merkur 15c
treet platinum #2
dr selby shaving soap
denim musk asl
Tέρμα και τελείωσε!Το dr selby είναι το μέτρο σύγκρισης όταν μιλάμε για λεβάντα.Τρομερό άρωμα το οποίο είναι λεβάντα ολίγον τι φαρμακευτική-παλιακή.Μου αρέσει πολύ όπως σχεδόν όλες οι λεβάντες.Ποιοτικά είναι πολύ καλό και δύσκολα πιστεύεις οτι μιλάμε για προιόν μαζικής παραγωγής.Eπίσης πιστεύω οτι το πράσινο χρώμα του πάει πολύ παρόλο που μιλάμε για λεβάντα.
Το denim musk από την άλλη το θεωρώ εξίσου καλό.Αρωματικά δεν είναι τόσο musky,αλλά θα το χαρακτήριζα ένα γλυκό φουζέρ με λίγο musk.Γενικά γλυκό μπαρμπέρικο μα και ελαφρά μοντέρνο.Για 5 ευρώ αξίζει με τα 1000,ειδικά αν κάποιος δε θέλει να πληρώσει για παρόμοιο άρωμα τα διπλά!
merkur 15c
treet platinum #2
dr selby shaving soap
denim musk asl
Tέρμα και τελείωσε!Το dr selby είναι το μέτρο σύγκρισης όταν μιλάμε για λεβάντα.Τρομερό άρωμα το οποίο είναι λεβάντα ολίγον τι φαρμακευτική-παλιακή.Μου αρέσει πολύ όπως σχεδόν όλες οι λεβάντες.Ποιοτικά είναι πολύ καλό και δύσκολα πιστεύεις οτι μιλάμε για προιόν μαζικής παραγωγής.Eπίσης πιστεύω οτι το πράσινο χρώμα του πάει πολύ παρόλο που μιλάμε για λεβάντα.
Το denim musk από την άλλη το θεωρώ εξίσου καλό.Αρωματικά δεν είναι τόσο musky,αλλά θα το χαρακτήριζα ένα γλυκό φουζέρ με λίγο musk.Γενικά γλυκό μπαρμπέρικο μα και ελαφρά μοντέρνο.Για 5 ευρώ αξίζει με τα 1000,ειδικά αν κάποιος δε θέλει να πληρώσει για παρόμοιο άρωμα τα διπλά!
https://unchained-gnu.gr Βάλτε linux που είναι δωρεάν, ελαφρύ και κάνει ο,τι θέλετε.
oneirofono.gr Το καλύτερο e-steki.
Φυσικά δε θέλω να ξεμείνω από: gillette κρέμα ξυρίσματος και oldspice asl.
oneirofono.gr Το καλύτερο e-steki.
Φυσικά δε θέλω να ξεμείνω από: gillette κρέμα ξυρίσματος και oldspice asl.
- Νώντας
- Εξειδίκευση
- 12
- Has thanked: 802 times
- Been thanked: 6049 times
Καλησπέρα...Τηλέμαχε θέλω να αγιάσω και δεν μπορώ.....το Δρ Σέλμπυ έχει μπει
στη λίστα από το μαγαζί που με είπες χθές....
:dance Ενάμιση χρόνο από τότε που πρωτοδιάβασα για την Κάππους εδώ στο φόρουμ
αλλά και στο ιστολόγιο του Δόρυφέροντος αξιώθηκα να ξυριστώ κι εγώ με αυτήν.
Άρωμα; Εμένα με θύμισε Ανθοπωλείο, όπως έχουν γράψει και άλλοι, φρεσκοκομμένο
φύλλο ή κλαδάκι. Ναίιι, με αρέσουν αυτά. ΠΧ της Παλμόλιβ, της Μάκαρούτ, του Νομάντ κλπ.
Χρειάζεται λίγο παραπάνω ποσότητα για να κάνεις πολύ αφρό, αλλά και λιγότερο να
κάνεις είναι άριστος. Αύριο με το καλό η σειρά της Speick...άλλη μιά που ήθελα από την αρχή!!!
Parker 94r
Personna Platinum #1
Semogue Mistura
Kappus Aloe Vera Rasiercreme
Bowl Lathering
ASL Proraso πράσινο
:dance3
Έγραψα Ανθοπωλείο και θυμήθηκα τους ΑΜΑΝ και την Κυρία Ανθή Φύτα :lachtot
[youtube][/youtube]
στη λίστα από το μαγαζί που με είπες χθές....
:dance Ενάμιση χρόνο από τότε που πρωτοδιάβασα για την Κάππους εδώ στο φόρουμ
αλλά και στο ιστολόγιο του Δόρυφέροντος αξιώθηκα να ξυριστώ κι εγώ με αυτήν.
Άρωμα; Εμένα με θύμισε Ανθοπωλείο, όπως έχουν γράψει και άλλοι, φρεσκοκομμένο
φύλλο ή κλαδάκι. Ναίιι, με αρέσουν αυτά. ΠΧ της Παλμόλιβ, της Μάκαρούτ, του Νομάντ κλπ.
Χρειάζεται λίγο παραπάνω ποσότητα για να κάνεις πολύ αφρό, αλλά και λιγότερο να
κάνεις είναι άριστος. Αύριο με το καλό η σειρά της Speick...άλλη μιά που ήθελα από την αρχή!!!
Parker 94r
Personna Platinum #1
Semogue Mistura
Kappus Aloe Vera Rasiercreme
Bowl Lathering
ASL Proraso πράσινο
:dance3
Έγραψα Ανθοπωλείο και θυμήθηκα τους ΑΜΑΝ και την Κυρία Ανθή Φύτα :lachtot
[youtube][/youtube]
-
- Λύκειο
- 11
- Has thanked: 3820 times
- Been thanked: 4324 times
Καλημέρα με Υγεία παιδιά!
Muhle R89 gr
Feather
SOC 2 band
Mike's Vetiver
Guerlain Vetiver asl & edt
Ότι και να πούμε για τα σαπούνια του Κυρ Μιχάλη είναι λίγο. Ευχαριστώ τον Διονύση και τον Βασίλη που μου έδωσαν τη δυνατότητα να δοκιμάσω τα συγκεκριμένα σαπούνια. Εξαιρετικοί οι Άγγλοι, αέρας πολυτέλειας κτλ κτλ., αλλά και η άλλη πλευρά του Ατλαντικού έχει διαμάντια. Ο άνθρωπος ξέρει να φτιάχνει σαπούνια ολκής. Αρώματα δυνατά, να τα ευχαριστιέσαι. Ιδιότητες τέλειες, Κωστάλας στο ξύρισμα και απίθανη ενυδάτωση. Το vetiver λατρεία. Πιθανά επόμενο από Mike's η Ουγγρική Λεβάντα του. Γενικά η ντουλαπολεβάντα δεν μου αρέσει. Αλλά η συγκεκριμένη είναι υπέροχη.
Πάω θάλαμο αποτοξίνωσης τώρα. Μέχρι νεωτέρας.
Muhle R89 gr
Feather
SOC 2 band
Mike's Vetiver
Guerlain Vetiver asl & edt
Ότι και να πούμε για τα σαπούνια του Κυρ Μιχάλη είναι λίγο. Ευχαριστώ τον Διονύση και τον Βασίλη που μου έδωσαν τη δυνατότητα να δοκιμάσω τα συγκεκριμένα σαπούνια. Εξαιρετικοί οι Άγγλοι, αέρας πολυτέλειας κτλ κτλ., αλλά και η άλλη πλευρά του Ατλαντικού έχει διαμάντια. Ο άνθρωπος ξέρει να φτιάχνει σαπούνια ολκής. Αρώματα δυνατά, να τα ευχαριστιέσαι. Ιδιότητες τέλειες, Κωστάλας στο ξύρισμα και απίθανη ενυδάτωση. Το vetiver λατρεία. Πιθανά επόμενο από Mike's η Ουγγρική Λεβάντα του. Γενικά η ντουλαπολεβάντα δεν μου αρέσει. Αλλά η συγκεκριμένη είναι υπέροχη.
Πάω θάλαμο αποτοξίνωσης τώρα. Μέχρι νεωτέρας.
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Θοδωρής
"Keep your friends close, but your enemies closer" - The Godfather
"Keep your friends close, but your enemies closer" - The Godfather
- aris22
- Δάσκαλος Ξυρίσματος
- 13
- Has thanked: 4491 times
- Been thanked: 5445 times
Θοδωρή συμφωνώ και επαυξάνω με τα λεγόμενα σου για τα σαπούνια του Μιχαλάκη 100% !! Το vetiver βέβαια δεν μου αρέσει αλλά το άρωμα είναι κάτι το υποκειμενικό .... :megagrin
Άρης
Ζούν ανάμεσα μας........
Ζούν ανάμεσα μας........
- Giannis
- Εξειδίκευση
- 16
- Has thanked: 1038 times
- Been thanked: 1249 times
Καλημέρα,
Πινέλο Omega Scarlatti
Κρέμα Prosar
Μηχανή Gillette Single ring
Λεπίδα Croma diamant (1)
ASL Μενούνος Νο 10
ASB Apivita
Πινέλο Omega Scarlatti
Κρέμα Prosar
Μηχανή Gillette Single ring
Λεπίδα Croma diamant (1)
ASL Μενούνος Νο 10
ASB Apivita
if you have a great shave you have a great day
- iogi
- Δάσκαλος Ξυρίσματος
- 15
- Has thanked: 24947 times
- Been thanked: 7867 times

- SB Vie-Long 16510 Silvertip
- SS Dimitri’s Bergamot
- SR Muehle R41 (2011) – Ikon Bulldog II
- RB Polsilver Super Iridium (5)
- ASL Alt Innsbruck
Λοιπόν - λοιπόν... Με λίγο χλιαρό νερό πάνω στο σαπούνι και το πινέλο ελαφρά τιναγμένο η δημιουργία του αφρού ήταν παιχνιδάκι! Η ποιότητά του πολύ καλή, το άρωμα έχω ήδη πει πως μου αρέσει πολύ! Ολα καλά! Το πλαστικό μπωλάκι μπορεί να μην είναι τόσο "μούρη" όπως το γυάλινο αλλά οι διαστάσεις του είναι ότι πρέπει. Κανένα πρόβλημα στο σβούριγμα του πινέλου.
Δημήτρη :thumbsup :worthy :megagrin
Γιάννης
- Harry
- Εξειδίκευση
- 13
- Has thanked: 5738 times
- Been thanked: 6984 times
Καλημέρα,
Feather Artist Club SS & Feather professional blades
Omega 98
Mike’s Natural soap, Hungarian Lavender
L'Occitan by L'Occitane ASB
Πρώτη δοκιμή του Mike's και κατευθείαν στα δύσκολα (Feather AC). Σίγουρα καλό σαπούνι, ιδιαίτερα γλιστερό, ίσως έπρεπε να το φορτώσω περισσότερο ή ήθελε λιγότερο νερό για να κάνει σταθερή σαπουνάδα.

Feather Artist Club SS & Feather professional blades
Omega 98
Mike’s Natural soap, Hungarian Lavender
L'Occitan by L'Occitane ASB
Πρώτη δοκιμή του Mike's και κατευθείαν στα δύσκολα (Feather AC). Σίγουρα καλό σαπούνι, ιδιαίτερα γλιστερό, ίσως έπρεπε να το φορτώσω περισσότερο ή ήθελε λιγότερο νερό για να κάνει σταθερή σαπουνάδα.

Χάρης
- yakoumis
- Δημοτικό
- 11
- Has thanked: 1197 times
- Been thanked: 1280 times
- Επικοινωνία:

⏰μηχανή: gillette knack '74
⏰λεπίδα: supermax stainless plus (#3)
⏰πινέλο: χελωνάκι της κακιάς ώρας
⏰σαπούνι: TFS Σανδαλόξυλο (θενξ herco!)
⏰asl: κρύο νερό + Alpa Fougere + 444
Η δεύτερη TFS μάρεσε περισσότερο: δεν γνωρίζω αν η ένδειξη "για ευαίσθητα δέρματα" έκανε τη διαφορά, αλλα ο αφρός της μου φάνηκε πιο μεταξένιος και με διάρκεια. Το άρωμα θα το προτιμούσα πιο έντονο: περισσότερο σανδάλι, λιγότερο ξύλο παρακαλώ! Στα θετικά, δεν έχει ίχνος ευκάλυπτου :)
Κατά τα άλλα, το αχτύπητο δίδυμο knack + supermax super duper stainless plus platinum extra συνεχίζει να κερδά! Το πινέλο χελωνογουρουνάκι είναι πραγματικά το χειρότερο (φλόπυ, αραιό, κτλ) που έχω δοκιμάσει και παραμένει στη συλλογή για καθαρά συναισθηματικούς λόγους, σαν το πρώτο που αγόρασα με δικά μου λεφτά.
Καλημέρα!
Nobody goes there anymore. It's too crowded. - Yogi Berra (1925-2015)
- aris22
- Δάσκαλος Ξυρίσματος
- 13
- Has thanked: 4491 times
- Been thanked: 5445 times
Καλημέρα
Gilllette Tuckaway head with Ikon shavecraft handle
Polsilver
Omega No 49
Dr Harris Windsor ss
Floid Suave asl
Korres asb
Είχα καιρό να χρησιμοποιήσω το Windsor και είχα ξεχάσει πόσο όμορφα μυρίζει..........

Gilllette Tuckaway head with Ikon shavecraft handle
Polsilver
Omega No 49
Dr Harris Windsor ss
Floid Suave asl
Korres asb
Είχα καιρό να χρησιμοποιήσω το Windsor και είχα ξεχάσει πόσο όμορφα μυρίζει..........

Άρης
Ζούν ανάμεσα μας........
Ζούν ανάμεσα μας........