Μήπως έχει ακουστεί πουθενά αν τα άλογα που χρησιμοποιούσαν ήταν... ιπποδρομιακά;; Γιατί, τώρα που το λέτε, θυμάμαι μετά από κάθε τοστ με παριζάκι να με πιάνει μια διάθεση να πάω στον... ιππόδρομο!
Και ο Δημητρης ειχει δικιο αλλα και ο Μαχος.
Στα χωρια μπορει να ετρωγαν πολυ συχνα κρεας αλλα ηταν αγνο και επισης με τοση δουλεια που εριχναν ουσιαστικα το ειχαν αναγκη, τι να τους κανει η μελιτζανα οταν δουλευουν ενα 8ωρο την τσαπα;
Απο την αλλη ομως αυτο δεν δικαιολογει και εμας που μας "μπουκωνουν" και αγνωστου ποιοτητας κρεατα την ωρα που κανουμε και καθιστικη ζωη.
Ο παππους μου αν δεν ειχε κρεας στο τραπεζι δεν καθοταν να φαει ακομα και στα γεραματα που δεν του ειχαν μεινει και πολλα δοντια. Αν εβλεπε λααχανικα τσαντιζοταν και ελεγε "Αυτα να πατε να τα δωσετε στις κατσικες". Ο παππους μου (καπνοπαραγωγος-κουρεας του χωριου) πεθανε 92 χρονων και ορθιος!!!
Δε θα σχολιασω, γιατι απλα δεν εχω τι (κοσμιο) να πω..
Ο παστουρμας παντως γινεται απο βοδινο κρεας, ενω ο κανονικος ειναι απο καμηλα. Βρισκεις στην Αιγυπτο (ειδικα στην Αλεξανδρια), και αν φας μια φορα κανονικο παστουρμα, δε θα τον ακουμπησεις τον "εμπορικο" αλλη...