Οι πένες μου - τα μελάνια μου

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Arisk
Λύκειο
Λύκειο
15
Has thanked: 1273 times
Been thanked: 790 times

Γιάννη πρόσεχε είμαστε κακή παρέα :devil
Άρης
Άβαταρ μέλους
dimitris
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
13
Has thanked: 149 times
Been thanked: 1807 times

Βρήκα NOS Parker Penman Ebony! Σε ένα μαγαζάκι στη Νεα Υόρκη, ξεχασμένα και σκονισμένα σε μια άκρη.
Είχε και άλλα μελάνια, πχ Rotring σε ένα βαζάκι με αλουμινένια βάση αλλά δεν τα ήξερα...
Ερασιτέχνης σαπωνοποιός
Συχνές ερωτήσεις για το φόρουμ
Άβαταρ μέλους
Harry
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
12
Has thanked: 5738 times
Been thanked: 6984 times

Ελπίζω να μας έβγαλες φωτογραφιες!!!
Χάρης
Άβαταρ μέλους
dimitris
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
13
Has thanked: 149 times
Been thanked: 1807 times

Χάρη γινόταν τέτοιος χαμός εκεί μέσα που δεν γινόταν να πάρω φωτογραφίες. Άσε που ήταν 2 πωλητές Εβραίοι από πάνω μου.

Έπρεπε να πάρω φωτογραφίες από το Fountain Pen Hospital που πήγα μετά. Εκεί θα παθαίνατε πλάκα οι άρρωστοι με τις πένες.
Ερασιτέχνης σαπωνοποιός
Συχνές ερωτήσεις για το φόρουμ
Άβαταρ μέλους
Harry
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
12

Δεν πειράζει Δημήτρη.
Αλήθεια, έχεις προτάσεις για μαγαζιά με πένες, σημειωματάρια, μελάνια (αν και εδώ έχω πρόβλημα με την πολιτική υγρών στις πτήσεις) στο Λονδίνο;
Χάρης
Άβαταρ μέλους
Harry
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
12

Kaweco Dia 2, EF & Pelikan 4001, Royal Blue.

Η πένα με έχει εντυπωσιάσει με το γλυκό γράψιμο και την τέλεια ισορροπία στο χέρι. Αν και ΕF θυμίζει τουλάχιστον F, ειδικά με το ιδιαίτερο υγρό 4001. To μπουκαλάκι της Pelikan, αποτελεί σχέδιο που ξεκίνησε το 1897 και εδώ και κάποια χρόνια έχει καταργηθεί.

Εικόνα

Εικόνα
Χάρης
Άβαταρ μέλους
Harry
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
12

Fotakas έγραψε:Νομίζω το έναυσμα του λείπει. Στον επόμενο καφέ, να του έχουμε έτοιμο ένα κιτ -πένα, μελάνι, σημειωματάριο- για να τον δελεάσουμε... 8)
Φώτη καλημέρα!

Θα είσαι στον επόμενο καφέ την Κυριακή; Αν και εγώ δεν είμαι ακόμα σίγουρος αν θα έρθω, ακεφτόμουν να κάνουμε πράξη την πρότασή σου για "κιτ παραδοσιακού γραψήματος" προς τον Γιάννη. Προσφέρω την μόλις μια φορά χρησιμοποιημένη Jinhao 159 και ελπίζω να προλάβω να βφω χρόνο να αγοράσω πάρω και ένα κλασσικό μελάνι τύπου Pelikan ή Parker (δυστυχώς δεν μου έκοψε να πάρω ένα χθες που ήμουν στον Ευαγγελίδη).
Τι λες;

Φιλικά,

Χάρης
Χάρης
Άβαταρ μέλους
newinhere
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
11
Has thanked: 62 times
Been thanked: 180 times

Από σήμερα είμαι ο περήφανος κάτοχος μιας Parker 21 σε μαύρο χρώμα και άγνωστη ημερομηνία κατασκευής. Ευρέθη σε ένα συρτάρι και αφού αγοράστηκε ένα Parker Quink μελάνι σε μπλε χρώμα, γεμίστηκε και χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά μετά από έτη. Η δεσποινίς, αν και όχι πολύ φαταχτερή, κάνει την δουλειά της κανονικά και χωρίς να χρειαστεί καθάρισμα, είναι πάντα ετοιμοπόλεμη.
Δεν ήξερα πως ξεμίζει αλλά με τις χαραγμένες επάνω οδηγίες και την βοήθεια εκείνης που είχε το βιβλιοπωλείο, είδα πως είναι κάτι εύκολο.
Η κατάστασή της πολύ καλή γενικά. Επειδή θα ήθελα να μείνει έτσι, σκέφτομαι να ξεκινήσω να ψάχνω και για θήκη.
Επάνω γράφει να χρησιμοποιούμε μόνο το ομώνυμο μελάνι. Πως μπορώ να κρίνω αν κάποιο άλλο ταιριάζει;
Παρέα δεν προβλέπεται να έχει για κάποιο καιρό ακόμη αλλά θα φροντίσω να χρησιμοποιείται συχνά πια.
Νομίζω έχω S.A.D.
“I have come here to chew bubblegum and kick ass…and I’m all out of bubblegum.”
Μην κοιτάς το τι· αλλά το γιατί!
Άβαταρ μέλους
Iasonas
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
12
Has thanked: 830 times
Been thanked: 2604 times

Όλα τα μελάνια μπορείς να χρησιμοποιησεις εκτός από μία μικρή μερίδα μελανιών που είναι κάπως ιδιότροπα.
Είναι το ίδιο με την μερκουρ πχ που λέει χρησιμοποιηστε το δικό μας ξυραφακι
Το Ιασονας με Ο
NavalArchitect

Pilot Custom Heritage 912, resin, 14K Falcon "FA" EF nib.

Εικόνα

Εικόνα

Ωραία στο γράψιμο, 'ανοίγει' εύκολα το nib στη μέση με πίεση (οπότε μπορείς εύκολα αν θες να γράψεις σε στυλ boldface). Πολύ καλή για την τιμή της (S$280 τελική, ήτοι 180 Eur).

Τα πήγε πολύ καλά στο τεστ που έκανα με δύο καθαρόαιμες Falcon (αλουμινένιο σώμα και Falcon nib, 245 Eur, SF/SM nibs) αλλά και με μία Pilot Kawarinuri Urushi Ishime (EF/F/M/B) σε μωβ, μπλε, κόκκινη, πράσινη ή μαύρη λάκα (περίπου 580 Ευρώ πριν την έκπτωση).

Το nib της Urushi είναι κατάτι κατώτερο των Pelikan 1000 και Sailor 1911 (Naginata-togi nib). Τα χρήματα όμως εδώ είναι στο σώμα της πένας, με την ξεχωριστή λάκα και τα υπέροχα διαθέσιμα χρώματα.

Είδα και μία Visconti Homo Sapiens (μεγάλη) με Lava σώμα, EF ή M nib, LE 25 years με δώρο διπλή δερμάτινη θήκη και travel set, στα 455 Eur τελική τιμή. Την άφησα.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Είδη γραφείου”